Změna jména u dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.8.21 22:21

Změna jména u dcery

Hezky večer holky, mám takovou prosbu, strašně se mi to bije v hlavě, která je lepší varianta Salma nebo Selma? A má tady taky někdo cizí jména u dětí a poslouchá blbe názory lidí, proč to jméno, proč ne české, a jestli je to podle té nebo té apod… Díky za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64867
27.8.21 22:24
@Anonymní píše:
Hezky večer holky, mám takovou prosbu, strašně se mi to bije v hlavě, která je lepší varianta Salma nebo Selma? A má tady taky někdo cizí jména u dětí a poslouchá blbe názory lidí, proč to jméno, proč ne české, a jestli je to podle té nebo té apod… Díky za názory.

Proc takocy nazev diskuse. To uz ma dcera jmeno a ty ji ho zmenis podle toho, co kdo napise v diskusi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.21 22:28

@vokishka ne, špatný název diskuze, špatně jsem to napsala a teď nevím jak to změnit. A ptám se jen na názor.

• Citovat
  • Upravit
35460
27.8.21 22:29

No obe jsou strašný, ale když už tak Selma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64867
27.8.21 22:30
@Anonymní píše:
@vokishka ne, špatný název diskuze, špatně jsem to napsala a teď nevím jak to změnit. A ptám se jen na názor.

Muj nazor je, ze obe docela děs, Salma je horsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
27.8.21 22:32

To zní jako šelma, strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.8.21 22:32

Nevyhoda techto jmen je ta, ze kdyz se zdrobni nebo zkrati, vznikne z toho casto nejaky ne uplne puvodne zamysleny patvar :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
27.8.21 22:34

Obe hrozny, hlavně aby holka neměla dvojce Patty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
27.8.21 22:35

Selma. Ale název diskuze nechápu. Mně totiž ještě v šestinedělí jméno měnili, tak jsem myslela, ze jde o něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
27.8.21 22:38

Salma je příšerný. Jak nějaký prací prostředek.
To už je lepší Selma :think:
Já si tedy o některých jménech myslím svoje, ale nikdy bych to žádné mamince neřekla. Zasmějeme se tomu jen doma s manželem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2365
27.8.21 22:57

Já nevím. Salma Hayek nebo Selma Blair… U obou mi ta jména přijdou normální, ale v češtině mi to nějak nesedí. Ale ono je asi jedno, kterou variantu vyberete. Kdo to bude chtít zkomolit, něco si najde na obou.

EDIT: Ještě jsem si vzpomněla na Selmu Ježkovou. Jak Von Trier dospěl k tomu, že to je typické české jméno, je mi dodnes záhadou. :)

Příspěvek upraven 28.08.21 v 00:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
27.8.21 23:00

Mám radši Salmu Hayek než Selmu Blair. A teď ve Varech byla v té fialové fakt kočka… No hele v našich končinách je asi jedno kterou variantu, ani jedno tu není běžně zažité, takže dítě divné pohledy budou provázet celý život. Salmu Hayek zná asi víc lidí, tak když bude říkat, že jmenuje po ní, tak to bude mít asi o něco snazší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.21 23:16
@Serpentini píše:
Mám radši Salmu Hayek než Selmu Blair. A teď ve Varech byla v té fialové fakt kočka… No hele v našich končinách je asi jedno kterou variantu, ani jedno tu není běžně zažité, takže dítě divné pohledy budou provázet celý život. Salmu Hayek zná asi víc lidí, tak když bude říkat, že jmenuje po ní, tak to bude mít asi o něco snazší.

děkuji za normální názor. Že jich tady normálních je málo… Právě v našich končinách, jeste starší generace, když řeknu Salma tak na mě hledí jak na blbce… nenapadlo mě, že s tím bude takový problém a snad to malé do života nějak nezkomplikuji… Proto sem si myslela, že Selma zní více,,cesky,, přitom Salm je tady něco přes 150 a Selm pod 100

• Citovat
  • Upravit
7354
27.8.21 23:22

Tak malé holčičce se bude říkat Salmičko, hádej co se přidá později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
27.8.21 23:46

Myslím si, že Salma nebo Selma není takový rozdíl, ovšem Salma mi přijde méně častá a méně oposlouchaná, a rozhodne originální v naši zemi (i když je to naopak😀) 😁 Poslechem se mi více líbí Selma ovšem originalitou Salma ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze