Změna jména u dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3150
28.8.21 07:25
@Ou píše:
No co, selma je slavná televizní stár!

Tohle je Patty, ale Selma není o nic lepší :D. Také si na ni při zmínce tohoto jména vzpomenu.
Salma Hayek a Selma Bouvier.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
28.8.21 07:32
@Anonymní píše:
Já v porodnici měla taky dvě jména, ale rozhodla jsem se nakonec pro tu Salmu a má už právě rok a určitě bych právě nechtěla dělat nějaké zásadní změny ve jméně, protože už jsem na to zvyklá ale to,,Selmo,, zní víc cesky mi přijde. Když sem řekla rodině o změně tak řekli, že jsem blázen že už jednou sem ji to jmeno dala a už si zvykli a cizí lidi a známé ať vůbec neřeším.. A jestli si ho jednou bude chtít změnit sama, tak ať to udělá ona.. Ale otázka pořád a proč Salma, a že je to nezvykle a blbe apod…štěstí je, že máme cizí příjmení…

Takže jí to jméno chceš měnit po porodu?
Na začátku to vyznívá, že malá není na světě.
Nech to být, kvůli jednomu písmenu 8o Vždycky se budou lidi ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
28.8.21 07:37

Nechala bych to tak, jak to je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64908
28.8.21 07:38
@Anonymní píše:
děkuji za normální názor. Že jich tady normálních je málo… Právě v našich končinách, jeste starší generace, když řeknu Salma tak na mě hledí jak na blbce… nenapadlo mě, že s tím bude takový problém a snad to malé do života nějak nezkomplikuji… Proto sem si myslela, že Selma zní více,,cesky,, přitom Salm je tady něco přes 150 a Selm pod píše: Více

Normalni nazor je ten, ktery ti rekne, dej to jmeno? Myslela jsem, ze jsi chtela vedet, co si o tech jmenach bezni lidi mysli. A kdyz ti to napisou, tak je to nespravny nazor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26849
28.8.21 07:51
@Anonymní píše:
Já v porodnici měla taky dvě jména, ale rozhodla jsem se nakonec pro tu Salmu a má už právě rok a určitě bych právě nechtěla dělat nějaké zásadní změny ve jméně, protože už jsem na to zvyklá ale to,,Selmo,, zní víc cesky mi přijde. Když sem řekla rodině o změně tak řekli, že jsem blázen že už jednou sem ji to jmeno dala a už si zvykli a cizí lidi a známé ať vůbec neřeším.. A jestli si ho jednou bude chtít změnit sama, tak ať to udělá ona.. Ale otázka pořád a proč Salma, a že je to nezvykle a blbe apod…štěstí je, že máme cizí příjmení…

Tak uz to tak nechej. Lidi to stejne budou porad plest. Holka s tim bude mit v Cesku potize cely zivot. Ale treba bude jako dospela zit v cizine.

K tem posmivackum v detstvi… Salmicka tlamicka me jeste napadlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
28.8.21 07:52

Taky jsem původně pochopila, že dítě se teprve narodí. Už jsi vybrala. Tak nech jméno, které má.
Už to víc nekomplikuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.8.21 08:00

Příšerná jména. Chudák dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
28.8.21 08:01

Ted uz bych to nekomplikovala, uz jste se rozhodli, tohle uplne dobre opravit nejde. A uprimne…prijde mi zajimavy, ze se nekdo rozhodne jit proti proudu, byt originalni v relativne dulezite veci, i kdyz ho ostatni varovali, ze to v nasi spolecnosti je neobvykle a bude to spojeno s ruznymi problemy. A pak presne tyhle predpokladane problemy prijdou a on se divi a stezuje si, ze je nase spolecnost hrozna. Tak bud se rozhodnu a mam koule se s tim poprat a nestezuju si, nebo to nedelam. Byt originalni nemusi byt vzdycky pozitivni, z jakehokoli duvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.8.21 08:03
@AnnieTRoj píše:
Tohle je Patty, ale Selma není o nic lepší :D. Také si na ni při zmínce tohoto jména vzpomenu.
Salma Hayek a Selma Bouvier.

Ještě Selma Blair.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64908
28.8.21 08:04
@Kelsey píše:
Taky jsem původně pochopila, že dítě se teprve narodí. Už jsi vybrala. Tak nech jméno, které má.
Už to víc nekomplikuj.

No ona mi vlastně lhala, na primy dotaz, jestli teda chce menit jmeno, mi napsala, ze ne, ze si jen spletla nazev diskuse. A jinde pak píše, ze ho chce zmenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
28.8.21 08:20
@topazio píše:
Ještě Selma Blair.

Tu jsem so musela vygooglit, neznám ji :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.21 08:27

Dej Selmu, to je fakt krásný jméno, až povyroste, může mi pak Selma voškrábat paty. Kdo sledoval S. Familly jistě ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
28.8.21 08:28
@AnnieTRoj píše:
Tu jsem so musela vygooglit, neznám ji :).

Ja ji zpozorovala az kvuli jeji nemoci. Ale vzdycky, kdyz ji vidim, tak fascinovane koukam na tu vlasovou linii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
28.8.21 09:01

Jestli to jméno už má, tak na okolí se… Ehm buď slušná…

Dceři jsme taky dali jméno, ne zrovna běžné (tedy u nás). Lidi se blbě ptaj a nedávno mě zaskočili, že to chtějí vyhláskovat. No booože. Přitom se čte stejně jako píše. Jen je tam místo v dvojité w.

A jestli se jí nebude líbit, má vždycky možnost si ho změnit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
28.8.21 10:14

Nelíbí se mi ani jedno. Když už, tak bych dala Salome.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze