Změna jména u dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
27.8.21 23:47

No co, selma je slavná televizní stár!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
27.8.21 23:48
@Kriss Tina píše:
Obe hrozny, hlavně aby holka neměla dvojce Patty :mrgreen:

Zorvna to samé mě napadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2987
27.8.21 23:51

Kdybyste chteli byt jeste vice extravagantnejsi, tak SAMALA. Odpadlo by tezko vyslovitelne LM
Salma/Selma je asi jedno, nadavka Salme bude salam, Selme selma, tak to asi vyjde lip selma, ale Cesi vymysli neco hnusnyho na kazde jmeno.
Libi se mi obe, ale lip vnimam Salmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.8.21 23:51

A od lesa na to šla Belohorcová. Vzala si Hájka a dceru pojmenovala Salma :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
27.8.21 23:58
@Anonymní píše:
děkuji za normální názor. Že jich tady normálních je málo… Právě v našich končinách, jeste starší generace, když řeknu Salma tak na mě hledí jak na blbce… nenapadlo mě, že s tím bude takový problém a snad to malé do života nějak nezkomplikuji… Proto sem si myslela, že Selma zní více,,cesky,, přitom Salm je tady něco přes 150 a Selm pod píše: Více

Oni tak prostě budou koukat, mně třeba přijdou ta cizí jména v našich končinách taky taková na sílu. Ale zvyknou si. Hlavně z toho jména nedělejte žádný zdrobněliny a patvary, to je u cizích jmen největší průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
28.8.21 00:01

Taky jsem chtela změnit jemno ještě v porodnici, pak jsem to nechala, doteď mě to mrzi zvlast když se to jmeno objevuje víc. Ale to co malá má je taky moje ❤️️. Jen jsem s tím původním nějak zzita Chtela jsem to dopsat aspoň jako druhé. To se ale manzel netvari a já taky nechci aby se vypisovali s dvěma jmény a stejne už ji všichni rikaji tom co dostala. Další už nebude. Mala bude mít rok.
Mužu se zeptat proč jste menili a jsk se rodina tvarila? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.21 00:20
@Lisa_Qr píše:
Taky jsem chtela změnit jemno ještě v porodnici, pak jsem to nechala, doteď mě to mrzi zvlast když se to jmeno objevuje víc. Ale to co malá má je taky moje ❤️️. Jen jsem s tím původním nějak zzita Chtela jsem to dopsat aspoň jako druhé. To se ale manzel netvari a já taky nechci aby se vypisovali s dvěma jmény a stejne už ji všichni rikaji tom co dostala. Další už nebude. Mala bude mít rok.
Mužu se zeptat proč jste menili a jsk se rodina tvarila? :mavam:

Já v porodnici měla taky dvě jména, ale rozhodla jsem se nakonec pro tu Salmu a má už právě rok a určitě bych právě nechtěla dělat nějaké zásadní změny ve jméně, protože už jsem na to zvyklá ale to,,Selmo,, zní víc cesky mi přijde. Když sem řekla rodině o změně tak řekli, že jsem blázen že už jednou sem ji to jmeno dala a už si zvykli a cizí lidi a známé ať vůbec neřeším.. A jestli si ho jednou bude chtít změnit sama, tak ať to udělá ona.. Ale otázka pořád a proč Salma, a že je to nezvykle a blbe apod…štěstí je, že máme cizí příjmení…

• Citovat
  • Upravit
944
28.8.21 01:04
@Anonymní píše:
Já v porodnici měla taky dvě jména, ale rozhodla jsem se nakonec pro tu Salmu a má už právě rok a určitě bych právě nechtěla dělat nějaké zásadní změny ve jméně, protože už jsem na to zvyklá ale to,,Selmo,, zní víc cesky mi přijde. Když sem řekla rodině o změně tak řekli, že jsem blázen že už jednou sem ji to jmeno dala a už si zvykli a cizí lidi a známé ať vůbec neřeším.. A jestli si ho jednou bude chtít změnit sama, tak ať to udělá ona.. Ale otázka pořád a proč Salma, a že je to nezvykle a blbe apod…štěstí je, že máme cizí příjmení…

Tak určitě příběh proč Salma mate a možná bych i říkala ze se dá hezky zkrátit na Saly. Možná se mi i líbí víc nez Selma kuli té zdrobneline. Nechala bych to už být. Jestli jen kuli tomu aby to znělo česky. Ani jedno se tu moc nedává. Vybírali a jmeno jse dali s laskou. A pozor já cetla, ze se to dá změnit jen jednou, když byc chtela pak sama znova sama znovu úpravu jména, bylo by to složitější.

Jestli ale i Tobě naskakuje lepší Selma tak změn. Jestli to je v :srdce:. Já cetla seznamy děti do skolky a říkám podivej dvě jména … a takový nehodící se k sobe a mě to doma rozmlouvaji ať nejsme prdla s nezkazim ji to. Za mě žádná hrůza ale to dítě je uz zvyklé. U vás sw jedna o jedno písmenko ještě by si zvykla. Mě mrzi, ze ji tak už nemůžu oslovovat. Ze jsem to propasla a i když ve školce ji neznaji a okoli tak doma už jo. To už nejde změnit. Nastesti to mám taky jako jmeno prima holek, které znám. Ale v :srdce: zůstane i to první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
28.8.21 01:48

V českých končinách bych dala Selma, čte se stejně jako se píše. Mně se cizí jména líbí, taky bych je ráda dala, ale k našemu typicky českému příjmení jsem vybrala raději jména u nás běžně používaná. Na starší generaci bych nehleděla, v naší rodině jsou brána jako “exotická” i jména jako Ester, Viola…, prostě cokoliv, co se bězně nedávalo před 40 lety :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
28.8.21 04:53

Jména to nejsou úplně běžná, ale ne už tak exotická, jako třeba před 20-ti lety. Díky tomu, že u jména Selma mě hned naskočí šelma, tak bych dala Salma.
Znám několik dětí, které mají neobvyklá jména a bohužel jsou introverti. A hrozně jim vadí, že jsou všude středem pozornosti-každý si je hned pamatuje.Ale naopak, jsou děti, které se rádi odlišují, těm zase jméno bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12532
28.8.21 06:56
@Anonymní píše:
Hezky večer holky, mám takovou prosbu, strašně se mi to bije v hlavě, která je lepší varianta Salma nebo Selma? A má tady taky někdo cizí jména u dětí a poslouchá blbe názory lidí, proč to jméno, proč ne české, a jestli je to podle té nebo té apod… Díky za názory.

Radeji Salma, taky mi to tak hrozne nepripada,.. zase se mi krivi prsty u jmena Naomi, to ji rikaji pak Noe 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terte
28.8.21 06:58

Za mě také musím říct že se mi nelíbí ani jedno.. - v případě českého příjmení.
Například - Selma Nováková / Salma Králová.. to prostě zní hrozně. Ovšem jestli máte cizí příjmení tak proč ne :) mě se odjakživa líbilo jméno - Jessica.. ale k našemu příjmení by to teda byl značný úlet. :)

• Citovat
  • Upravit
1339
28.8.21 07:08

Mužů se na vazno zeptat, jak se bude vyslovovat Salma? Protože ja bych obě četla jako,,Selma”. Ani u te Hayek, Blair nevím jestli mají A nebo E ve jméně.

Za mě je to úplně jedno, at date jednu nebo druhou variantu, nějaké vysvětlování s tím nejspíš budete mít všude. Ale s tím asi pocitate.

Obecně nemám rada v Čechách vyloženě cizi jména, je spousta univerzálních jmen, kterým bude rozumět cely svět. Nejzásadnější je tady příjmení. Pokud jste něco na způsob Novákovi, Dvořákovi, Procházkovi, bude to působit jako pěst na oko. Ale je pravda, ze mezi jmény co se ted dětem dávají zas tak vycnivat nebude.
Děti to řešit nebudou, starší možná ano, ale ve finále je to jen vaše věc.

Pokud se vam to líbí a jste přesvědčeni, ze holcicka bude jako Salma / Selma spokojena, dejte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
28.8.21 07:16

Přiznám se, že mi se nelíbí a to jsem na podobná jména. Tady to lidi nebudou umět říkat. Budou pizdřit zdrobňováním, jak to dělají i u našich kalendářových retro pecek. Takže bych nedala.
To bych raději dala Samanthu/ Samantu, která se mi vždycky líbila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15059
28.8.21 07:24
@Anonymní píše:

Teď už nic nemeň, myslím že je úplně jedno jestli Salma, nebo Selma.. A ptát se budou lidi tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze