Změna jména u dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1101
28.8.21 10:18

Ani jedno se mi nelíbí. Selma horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
28.8.21 10:27
@Anonymní píše:
Já v porodnici měla taky dvě jména, ale rozhodla jsem se nakonec pro tu Salmu a má už právě rok a určitě bych právě nechtěla dělat nějaké zásadní změny ve jméně, protože už jsem na to zvyklá ale to,,Selmo,, zní víc cesky mi přijde. Když sem řekla rodině o změně tak řekli, že jsem blázen že už jednou sem ji to jmeno dala a už si zvykli a cizí lidi a známé ať vůbec neřeším.. A jestli si ho jednou bude chtít změnit sama, tak ať to udělá ona.. Ale otázka pořád a proč Salma, a že je to nezvykle a blbe apod…štěstí je, že máme cizí příjmení…

Jméno bych tedy dítěti už neměnila. Vy jste jméno dali, vám se líbilo. To, že se hodně lidem nelíbí, je věc druhá. S tím, že se lidi budou ptát, když má dítě neobvyklé jméno, se dalo předem počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
28.8.21 13:15

Nechte Salmu, Selma zní víc česky? No jedině s háčkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2987
28.8.21 14:22

Tys to jmeno dala a chces ho zmenit?
Tak to urcite a rychle udelej! Bude te to porad stvat a nebude trvat dlouho a uz to nepujde, dite si zvykne, vsichni si zvyknou.
Nase matrika by vstric vysla, stacilo by ji jako duvod, ze se ji rika jinak, atd., ale cim driv tim lip.
Asi je fakt lepsi Salma, jak nekdo tafy psal osloveni Sally.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.21 14:35

Znala jsem na zakladce jednu holku.. jmenovala se Moska Salma Mardan, ale byla to Afganka a nikdo se nad jménem nepozastavoval. Tak pokud jste také cizího původu, tak nevidím problém.

• Citovat
  • Upravit
3482
28.8.21 14:51

Nelíbí se mi ani jedno, ale kdybych si musela vybrat, tak Salma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
28.8.21 20:56

Syn má Selmu spolužačku, když jsem se s ní před třemi roky setkala poprvé v šatně pamatuji si jak jsem si v duchu klepala na čelo… Člověk si ale zvykne tak nějak se s tím zžije - je to nakonec jedna z jeho nejoblíbenějších kamarádek. A už to nikomu ani nepřijde. Beru to jako každé jiné jméno. A k té malé ďáblici to i dost pasuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.21 12:58

Ahoj! Já sama jsem až do svatby měla neobvyklé cizí jméno s typicky českým příjmením… A víš co? Vůbec mi to nevadilo, naopak jsem mnohokrát „těžila“ z toho, že jsem něčím zajímavá, nikdo se mi neposmíval a všichni si vždycky hned zvykli… Pokud se ti líbí Salma/Selma, tak se vyprdni na to, že někomu se to nelíbí a že je to cizí… Aspoň se to píše stejně, jak se to čte… Líbí se mi obě varianty, možná bych byla pro tu Salmu. V dnešní době všech Ell, Charlottek, Elizabethek je Salma příjemná změna a super jméno 🙂. Občas se mě taky někdo zeptá, proč mi rodiče dali takové jméno…no, proč asi, protože se jim to líbilo, nejpravdivější odpověď a zároveň na to nelze nic říct :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
19.9.21 11:47

Ani jedno, když už, tak Salma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie