Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V tomhle výběru Debora - Debi. Místo Dorota raději Teodora. To zní hezčí. Dorota je takové vulgární.
Rebeka není pěkné vůbec.
@Kelsey proč není pěkné? Vadí ti původ? Zdrobněliny? Mně se líbí moc, ale já zase nemusím Elišky, Emičky atd.
Ano jedno. Příbuzná má ve třídě Deboru a říkají jí Debí. Takový oslovení, to bych své dceři fakt neudelala. Byt jméno jako takový špatný není. Dorota je v mém okolí vnímána jako nadavka, dala bych radši Doru nebo Teodoru. Rebeka se mi nelíbí, ale je to nronlani jméno, nad kterým bych se nijak nepozastavila, takže proč ne..
Dala bych Dorotheu nebo Doru. Já mám Theodoru a té taky říkáme Doroto, když něco provede
Ani jedno, přijdou mi hodně tvrdý a oslovení v jiným než základním tvaru, fakt nic moc…
@Anonymní píše:
Jak vnímáte tato jména? Které se vám líbí nejvíce? Příjmení je krátké, české bez písmena R.
Dorota za mě ne, říká se tak lehkým děvám. (O Dorotě Máchalové nemluvě.) Když už, tak Dora.
Debora a Rebeka na mě působí hrozně starozákonně, jako první bych si řekla, jestli nejste nějaká ortodoxnější židovská rodina (což je samozřejmě blbost, ta jména dává kdekdo, ale na mě to tak působí). Navíc mám problém, že myslím, že to nemá moc české zdrobněliny - leda Debbie, Becky/Becca.
Když už některou z těchto tří, tak asi Rebeku. Ale za sebe ani jedno.
Z těch tří bych volila Deborah, i když význam jména se mi nelíbí.
Jak vnímáte tato jména? Které se vám líbí nejvíce? Příjmení je krátké, české bez písmena R.