Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
jaký máte názor na jméno Luisa pro holku? Ptám se jen tak ze zvědavosti, dítě teď nečekám.
Jméno je to originální a jedinečné. A našla jsem, že znamená velká bojovnice. Pokud nějakou znáte, oslovujete ji normálně, jak se píše nebo používáte i nějaké zkratky nebo tak? Předem děkuji za odpověď ![]()
@JenTyna píše:
Ahoj,
jaký máte názor na jméno Luisa pro holku? Ptám se jen tak ze zvědavosti, dítě teď nečekám.Jméno je to originální a jedinečné. A našla jsem, že znamená velká bojovnice. Pokud nějakou znáte, oslovujete ji normálně, jak se píše nebo používáte i nějaké zkratky nebo tak? Předem děkuji za odpověď
Radši bych Lotku
Když jsem byla jako malá na anglickém táboře, oslovovali nás jakože anglickými jmény. Já byla Luisa. Nesnášela jsem to jméno. Připadalo mi ošklivé, napsané to vypadá ještě ucházejícím dojmem, ale všichni to vyslovovali Lujza. S takovým tím tvrdým ZET, nevím, jak to popsat. Proto bych toto jméno nikdy nedala. Ale jen můj osobní názor
.
Za me hezky. Mam to jmeno spojene s pruskou kralovnou Luisou Meklenbursko-Střelickou a to je velmi pozitivni historicka osobnost: https://cs.m.wikipedia.org/…nbursko-Střelická
To jmeno mi připadá jak na nejakou starou paní…pritom to nezni spatne, ale neevokuje mi to dítě nebo mladou slečnu. Je to neco jako Blanka ![]()
Moc hezké
Asi záleží i na příjmení, ale to se může v životě samozřejmě ještě změnit
.
Zrovna jsem se dívala, že má svátek. Není to špatné jméno. Hlavně jich není všude moc. Na to slyším.
@JenTyna píše:
Ahoj,
jaký máte názor na jméno Luisa pro holku? Ptám se jen tak ze zvědavosti, dítě teď nečekám.Jméno je to originální a jedinečné. A našla jsem, že znamená velká bojovnice. Pokud nějakou znáte, oslovujete ji normálně, jak se píše nebo používáte i nějaké zkratky nebo tak? Předem děkuji za odpověď
Jeste si porid Lotku..byla to moje oblibena kniha. A ano hezke jmeno
Za mě hrozné
jak pro psa nebo jako pseudonym pro takovou jednu speciální umělkyni ![]()
Dnes ma svatek, tak jsem nad tim jmenem premyslela
Libi se mi ![]()