Stejné jméno jako bratranec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
petisimi95
10.8.23 20:32

Stejné jméno jako bratranec

Ahoj řešíme dilema. Opět čekáme chlapečka, u prvního jsem měla vybrané jméno Dominik ještě dříve než byl vůbec počat :lol: k mé asi “smůle” manželovo sestra má syna Dominika a vůbec se netvarila, ze by jsme ho dali taky ať dáme třeba Damiana. No nakonec to tedy vyhrál Honzík :srdce: jenže teď čekáme druhého chlapečka a manžel si chce Dominika prosadit. S jeho sestrou se moc nevidame 1-2× do roka max, náš synovec Dominik už půjde na střední školu a já mám stále v hlavě ten její vyčítavý pohled před 5ti lety :lol: který jasně ukazoval, že si to nepřeje :? jako takhle :lol: prostě nejsme schopni nic jiného vymyslet :lol: a když něco vymyslime hned nás jméno omrzí a není to to TOP se kterým se oba ztotožňujeme na 100% :lol: manžel Dominika chce a je mu to jedno :lol: já sice taky a moc! :lol: ale říkám mu, že se se sestrou bude hádat tedy on, že na to kašlu a dáme ho :lol: jen se chci zeptat máte také někdo v užší rodině stejná jména bratranců/sestřenic? Děkuji za názory :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2607
10.8.23 20:36

Já bych klidně Dominika dala.. Obzvlášť když to nejsou vrstevníci a moc se nestykate… V některých rodinach se jméno dědí a dědeček tatínek i syn mají stejné jméno.. A nikomu to nevadí… Vidite se 2× do roka tak bych to opravdu neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
10.8.23 20:37

Vzdyt se s nima skoro nevidite, klidne bych ho dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.8.23 20:37

Vidíte se tak moc, že když to sestře neřekne tak to ani nepostřehne. Vykaslala bych se na ni a Dominika bych dala ať si čumí jak chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
10.8.23 20:38

Dejte Dominka! Je to vaše vysněné jméno. Je zcela evidentní, že motivem u vás opravdu není opičení se.
Navíc když se vídáte takhle málo. To fakt není co řešit. Popravdě já bych to jméno dala hned na poprvé. Moc nechápu proč někdo kolem toho jména dělá takový tyátr. Jako cítit se dotčeně protože někdo z rodiny, přátel chce dát stejné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.8.23 20:40

Aby měli rodiče dva vnuky stejného jména je fakt trapný. Sestře se nedivím, vypadá to, že se chcete za každou cenu opičit. Ze všech jmen, co na světě jsou, byste určitě vybrali jiné jméno, kdybyste chtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
10.8.23 20:41

Mě by tedy nenapadlo nad tím ani uvažovat. Opravdu chcete aby rodiče měli vnoučata stejného jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.8.23 20:43

Klidně dej Dominika. V rodině máme dva bratrance Davidy, nikdy se nad tím nikdo nepozastavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petisimi95
10.8.23 20:43

Tak zrovna manzelovo rodiče neresime vůbec :lol: ti ani nevědí skoro ze mají prvního vnoučka :lol: já jsem ta co nechce a bojí se “hádky” je to manzelovo strana a tomu je to jedno :lol:

• Citovat
  • Upravit
11671
10.8.23 20:44

Ano, máme. Sice v generaci mojí.
A když jsme chtěli specifikovat, tak jsme ze srandy volali např. malá Jana, střední Jana a velká Jana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5224
10.8.23 20:44

Kdyby hrozilo, ze budou oba +- podobneho veku, tak bych se nad tim zamyslela. Ale v tomhle pripade :nevim: A ze budou mit prarodice vnuky stejneho jmena, no booze. V nekterych rodinach jsou nazivu ctyri generace Josefu a vsem to prijde normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
10.8.23 20:46

@kamilka33 @terien a kdybych si vzala manžela který by měl maminku stejného jména tak by děti měli dvě babičky se stejným jménem… Myslím že je to úplně jedno… V některých rodinach se jméno dědí a mají stejné jméno 3 generace… A určitě se stykaji víc jak 2× do roka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.8.23 20:48
@petisimi95 píše:
Tak zrovna manzelovo rodiče neresime vůbec :lol: ti ani nevědí skoro ze mají prvního vnoučka :lol: já jsem ta co nechce a bojí se “hádky” je to manzelovo strana a tomu je to jedno :lol:

Tak když nejste schopní vymyslet jiné jméno, tak ho dejte. Já bych si tedy o sourozenci myslela, že mu přeskočilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.23 20:49

Take budeme davat stejne jmeno, jako ma bratranec meho pritele. Podotykam, ze jeho mamka je sice pritelovo teta, ale jsou jak sourozenci, maji krasny vztah, deli je jen par let. A nevadi jim to.
Oznamili jsme jim, ze to jmeno se nam libi, a byli nadseni.
U vas bych to neresila a Dominika dala. Zvlast kdyz se vidite 1-2× do roka a predpokladam, ze svagrove syn ma jine zajmy, nez sedet u tety se strejdou na kafi 🙂 a i kdyby.

Omlouvam se za anonym, ale chodi sem rodina a nechteji vedet pohlavi, tak jim ho nechci popr. servirovat tady 🙂

• Citovat
  • Upravit
85295
10.8.23 20:50

Maji obrovsky vekovy rozdil, vydaji se malo, neresila bych to.
Kdyby mi bratr oznamil, ze se jejich dite bude jmenovat stejne, tak by mi to teda vubec nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze