Kdyby jste měly holčičku - jméno

120
16.8.23 13:01

Kdyby jste měly holčičku - jméno

Ahoj, kdyby jste se teď dozvěděly, že čekáte holčičku, jaké jméno by u vás vyhrálo?

Pro kluka máme vybráno, ale kdyby to byla holka, tak netuším.

Napadá mě akorát Anna ( po mojí mamince ), určitě by jí to udělalo radost, ale zase si říkám, jestli to není moc staromódní, žádné Aničky v okolí se teď nerodí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
16.8.23 13:04

Holčičku doma mám a výběr jména pro ní byl pro nás taky mnohem větší oříšek, než pro prvorozeného syna ;) Aktuálně se mi ale líbí třeba Helena. Mám ráda klasická jména, která teď moc nefrčí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.8.23 13:08

Momentálně jsou moje oblíbené Meda a Beata/Beatrice. Vždycky se mi líbila Melanie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
16.8.23 13:10

U mě vyhrává Kristina a to už tak skoro 40 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
16.8.23 13:12

Ahoj, mě se taky líbila Anna, pak Evelína a Dorotka (Theodora, Dorothea)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
16.8.23 13:14

Kdybych se dozvěděla, že čekám třetí dceru, tak už by to byl průšvih 😁. Chtěla bych něco typově k těm dvěma, líbila by se mi Kamilka, Valérie, Klaudie.

P. S. Jméno Anna je v posledních letech naopak dost populární. Sice aktuální žebříčky už dlouho nevyšly, ale držela se léta strašně vysoko. A my jich máme v okolí taky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
16.8.23 13:16

Máme Marušku a Terezku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.8.23 13:18

@Bibi110 Kamilu jsem chtěla dát, ale manžel vetoval. Jsme velcí milovníci Červenýho trpaslíka a slizka Kamila se nám dost zaryla do paměti :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
16.8.23 13:19
@Bibi110 píše:
Kdybych se dozvěděla, že čekám třetí dceru, tak už by to byl průšvih 😁. Chtěla bych něco typově k těm dvěma, líbila by se mi Kamilka, Valérie, Klaudie.

U nás by to byla asi Michaela, Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
16.8.23 13:22
@Siskysmakem píše:
Ahoj, kdyby jste se teď dozvěděly, že čekáte holčičku, jaké jméno by u vás vyhrálo?

Pro kluka máme vybráno, ale kdyby to byla holka, tak netuším.

Napadá mě akorát Anna ( po mojí mamince ), určitě by jí to udělalo radost, ale zase si říkám, jestli to není moc staromódní, žádné Aničky v okolí se teď nerodí. :D

Staromódní, co je staromódní? Vem si takové jméno Emma. Jak je oblíbené, snad každá třetí holčička je Emma. Přitom jak je to jméno staré.
Taková Emma Normanská z 11 století, žena dvou anglických králů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
16.8.23 13:23

@unuděná mně ji vetoval u druhé dcery taky a to Červeného trpaslíka neznáme. :) Mně se líbí jména ne tak profláklá, ale přesto s tradicí. Nemusí se líbit všem, ale aby si nikdo neřekl, že je se jménem chudák. Kdyby se blbou náhodou někdy stalo, že bych čekala ještě jednu dceru, tak bych asi už tu Kamilku tlačila víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
16.8.23 13:24

My máme doma Meganku, Megan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
16.8.23 13:25

@Siskysmakem Chtěla jsem Dorotku nebo Arletu bohužel manžel nechtěl :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11840
16.8.23 13:32

Dejte jméno jaké se vám líbí a ne takové které zrovna frčí… :roll: jestli nevíte tak prostě vemte kalendář…nebo seznam jmen na i trenérů, v nějaké aplikaci typu moje miminko apod a vypiste si které se vám líbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.8.23 13:34
@Bibi110 píše:
@unuděná mně ji vetoval u druhé dcery taky a to Červeného trpaslíka neznáme. :) Mně se líbí jména ne tak profláklá, ale přesto s tradicí. Nemusí se líbit všem, ale aby si nikdo neřekl, že je se jménem chudák. Kdyby se blbou náhodou někdy stalo, že bych čekala ještě jednu dceru, tak bych asi už tu Kamilku tlačila víc.

Mám to stejně, líbí se mi spousta jmen, která se dávala před 50-100 lety a dnes už po nich neštěkne pes. A jsou tímpádem mnohem zajímavější, než šestá originální Claudie a Emma ve třídě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze