Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Siskysmakem píše:
Ahoj, kdyby jste se teď dozvěděly, že čekáte holčičku, jaké jméno by u vás vyhrálo?Pro kluka máme vybráno, ale kdyby to byla holka, tak netuším.
Napadá mě akorát Anna ( po mojí mamince ), určitě by jí to udělalo radost, ale zase si říkám, jestli to není moc staromódní, žádné Aničky v okolí se teď nerodí.
Nelíbí se mi, že se jí furt říká Anička i v dospělosti. Dala bych tedy jména dvě. Kdysi se to tu praktikovalo.
Třeba:
Evelin Anna
Athena Anna
Freja Anna
Dagmar Anna
Danica Anna
Edyta Anna
Diana Anna
Robyn Anna
Radana Anna
Odeta Anna
Ingrid Anna
Běla Anna
Božena Anna
Lada Anna
Libuše Anna… toto jméno se dá přeložit jako milovaná (babička) Anna
Luna Anna
Milena Anna
Miroslava Anna
Miluše Anna Éowyn Anna
Gaia Anna
Heidi Anna
Ivona Anna
Isolde Anna
Jarmila Anna
@Siskysmakem píše:
Ahoj, kdyby jste se teď dozvěděly, že čekáte holčičku, jaké jméno by u vás vyhrálo?Pro kluka máme vybráno, ale kdyby to byla holka, tak netuším.
Napadá mě akorát Anna ( po mojí mamince ), určitě by jí to udělalo radost, ale zase si říkám, jestli to není moc staromódní, žádné Aničky v okolí se teď nerodí.
Odeta Ingrid ![]()
Ja mam holcicky Klaudii a Viktorii. Dalsi uz doufam nebude (mame jeste ctyri chlapecky).. Pokud by tomu osud chtel jinak
tak se mi libi Isabela, Vanesa, Adriana… Ale byl by to boj ![]()
Ja uz jednu dcerku mam, jmenuje se Marie. Ted se zrovna bavime o pripadnem dalsim diteti a protoze ja rada planuju
tak jsem manzela prinutila premyslet i nad jmeny. Pro holcicku jsou zatim favoritky Klara nebo Zuzana.
No ja uz mam holcicky dve, Editu a Lauru
kdyby byla treti, tak uz by me trefilo
druha volba pro Laurinku byla Nika ![]()
@Siskysmakem píše:
Dala bych jména dvě. Druhé jméno po tvojí mamince.
Běla Anna
Boženka Anna
Blaženka Anna
Brigit Anna
Dagmar Anna
Danica Anna
Doubravka Anna
Edyta Anna
Freja Anna
Heidi Anna nebo Heidrún Anna
Hela Anna
Ingrid Anna
Ingeborg Anna
Ivona Anna
Iveta Anna
Jarmila Anna
Jasna Anna
Jenovefa Anna
Květa Anna
Lada Anna
Lilith Anna
Ludmila Anna
Libuše Anna
Milena Anna
Miluše Anna
Maia Anna
Naďa Anna
Odeta Anna
Radana Anna
Radomila Anna
Radomíra Anna
Růženka Anna
Svatava Anna
Silvie Anna
Slávka Anna
Vesna Anna
Valdís Anna
Věra Anna
Věnka Anna
Zora Anna
Zdenka Anna Živa Anna
@Morrígan Ní_Boii píše:
Dala bych jména dvě. Druhé jméno po tvojí mamince.Běla Anna
Boženka Anna
Blaženka Anna
Brigit Anna
Dagmar Anna
Danica Anna
Doubravka Anna
Edyta Anna
Freja Anna
Heidi Anna nebo Heidrún Anna
Hela Anna
Ingrid Anna
Ingeborg Anna
Ivona Anna
Iveta Anna
Jarmila Anna
Jasna Anna
Jenovefa Anna
Květa Anna
Lada Anna
Lilith Anna
Ludmila Anna
Libuše Anna
Milena Anna
Miluše Anna
Maia Anna
Naďa Anna
Odeta Anna
Radana Anna
Radomila Anna
Radomíra Anna
Růženka Anna
Svatava Anna
Silvie Anna
Slávka Anna
Vesna Anna
Valdís Anna
Věra Anna
Věnka Anna
Zora Anna
Zdenka Anna Živa Anna
Nádherný jména opravdu ![]()
První měl být Natálka, druhý Anežka, třetí Ráchel, čtvrtý Miriam.
K Anně má nejblíž asi Anežka.
@Anik
Chápu měla jsem pratetu Annu kousek od Olomouce a nikdy se jí neřeklo jinak než teta Anči (nevím, zda je to tím krajem ale nikdo to tam jinak nepoužívá), jedinou výjimkou je její dcera taky Anna… asi se tam mladá/stará nepoužívá jak u nás a odjakživa je prostě Nina (nevím co je horší z těch dvou zkrácenin).
@habibi_dominus píše:
@Anik
Chápu měla jsem pratetu Annu kousek od Olomouce a nikdy se jí neřeklo jinak než teta Anči (nevím, zda je to tím krajem ale nikdo to tam jinak nepoužívá), jedinou výjimkou je její dcera taky Anna… asi se tam mladá/stará nepoužívá jak u nás a odjakživa je prostě Nina (nevím co je horší z těch dvou zkrácenin).
Zrovna Nina je krasne jmeno. Ale jako zkracenina Anna - Anina - Nina to zni zvlastne.
@Siskysmakem píše:
Moje sestřenka má dcerku jménem Anna. Pojmenovali jí po tátově mamince. Ale říkají jí stále Anička.
Samuel, Šimon a Jakub jsou taky starozákonní židovská jména.
Evelin, Lola, Tamara, Timea, Viktorie, Emily, asi by vyhrála Evelin je to dost netradiční ale máme německé příjmení a tak se to dost hodí ![]()
@Siskysmakem píše:
Izabela, Valerie…