Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dala bych, pokud bych měla druhou dceru, chci ho také. Jmenuje se tak má kamarádka, vždycky byla jediná ve třídě a osobně už žádnou Mariku neznám. A cigánka není. Takže za mně ano.
Mame dceru Mariku.
Takze ano, dala bych a libi se mi.
Pasuje nam k prijmeni a libi se mi, ze to neni caste jmeno.
S tim, ze je jmeno cikanske jsem se setkala az tady na emimi.
Je to zkratka slovenska verze Marie. Ja si spis hned vzpomenu na Snezenky a machry.
Zdrobnelin mi naopak prijde cela rada, my jsme si nasli hned jak se dcera narodila jednu peknou odvozenou prave od te Marusky a dost mi na dcerku sedi. Libi se mi i osloveni Mari nebo Marinka. ![]()
Anonym, prosim, nechci muj nick na emiminu spojovat se jmenem dcery. ![]()
Marika se mi líbí. Neberu ho jako romské. Spíš si vybavím ty Sněženky ![]()
Mam dceru Mariku
S mensinou ji nikdo nespojuje a kdyz jsem pracovala na davkach hmotne nouze, tak se tam to jmeno nevyskytovalo. Jmeno se okolí líbí a po té naší se objevily další dvě
U nás je menšinová Erika. V jinych krajích normální jméno.
@Limi123 píše:
Libi. A zminovana Anika jeste vic
Mariku bych klidne dala, mensinova mi neprijde.
Aniku máme doma
Uz je jich vice, nez kdyz jsme jmeno davali.
Marika je odvozenina od Marie. Já jsem Marika a říkají mi Mája. Co do četnosti jména potkala jsem jenom jednu, takže nás moc není.
Já jsem Marika, a nikdy jsem s mensinou spojována nebyla a ani by mě to nenapadlo
je to Slovenské Res Maďarské jméno. Osobně bych ho dceři nedala, mám Elisku, ale znám 3 Mariky, a Mari je celkem něžné…
Taky si spojuji Mariku se Slovenskem, tam jich mám v rodině několik. Sama bych toto jméno nedala, ale dokážu si představit, že s ne úplně českým jménem bude znít hezky.
Mě se nelíbí. Na střední se nám ve třídě sešli dvě a ani jedna neměla oslovení Mariko ráda. Říkalo se jim Májo.
@AstraG píše:
Mě se nelíbí. Na střední se nám ve třídě sešli dvě a ani jedna neměla oslovení Mariko ráda. Říkalo se jim Májo.
Vidíš, my zase nemáme rádi komoleniny, které hati vyjimecnost toho jména. A ano, slovenska vetev rodiny byla nadšená ![]()
@Jana206 Nelíbí se mi ani Marika ani Mája. To, že se ve vaší rodině líbí je jen dobře, nejdůležitější je, aby byla spokojená i nositelka. Největšími kritiky, jsme si totiž sami sobě. ![]()
Marika Šoposká
, jedna známá má dcerku Mariku a říkají ji Marčo, Mari, Márinko.