Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jméno se mi líbí a je u nás 288 nositelek tohoto jména. Takže nic zařizovat nemusíte.
Líbí se mi. Laura není špatne jmeno, ale Lara se mi líbí víc.
Nemusíš zařídit nic. Dcera má taky jméno, které není v kalendáři. Tím líp, alespoň jich tady nikdy nebude moc.
Laru má třeba herec Matonoha. Už má slečna náct. Takže bez problémů jde jméno u nás použít.
Normálně ho dej, jméno nemusí být v kalendáři, dcera má taky jméno mimo kalendář a to nemá zdaleka tolik nositelek jako Lara a nemuseli sme zařizovat nic.
Jestli je jméno v kalendáři není relevantní. Seznam povolených jmen je na matrikách nebo si můžeš sehnat poslední vydání knihy Jak se bude jmenovat od Knapové.
@Janli píše: Více
Jsem si našla ten seznam a je to teda hodně rozsáhlý
to bych ani netušila, co je všechno povolený
se o tom mluví tak, jakože je to nějaký omezený výčet, ale tedy, každý člověk si tam tedy musí něco vybrat, tomu nevěřím, že by někdo nezvládl ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
toto jméno již bylo použito, čili nic nezařizuješ. Pro svůj klid duše si můžeš zajít na matriku, také jsem pro jistotu šla, dávali jsme před 10lety Adinu a moc jich tehdy nebylo ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat zda se musí vyřídit na matrice před porodem jméno pokud není v kalendáři? Chtěli bychom jméno Lara, takze existuje jen nevim zda je treba něco zařídit. Libi se vám jméno Lara nebo byste zůstali u klasiky Laura? Diky moc