Jaké holčičí jméno k Německému příjmení, nepřechýlené

15.4.25 11:25

Jaké holčičí jméno k Německému příjmení, nepřechýlené

Ahoj zdravím všechny. Prosím pomohli byste mi dát nějaké tipy na jméno pro holku? Kdyby to byl kluk tak to bude
Tim Bauer, tak se jmenoval náš nejoblíbenější interpret Avicii. V tomto máme jasno. Nechceme prozradit pohlaví až do porodu. Manžel se synem navrhovali Amelia Bauer, nebo Sarah Bauer Upřímně se mi tam moc nelíbí bydlíme sice v Česku ale ani já nemám koncovku ová. A můj manžel je na půl Němec Ale narodil se tady a mluví plynule česky Budu moc ráda za nějaké návrhy a pardon že zakládám diskuzi nevím jak to tu moc chodí Už jsem tu dlouho nebyla protože synovi je 13 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.4.25 11:31

Pokud jste manželé tak jste snad podepisovali jak se budou děti budou jmenovat. :nevim: přechýlení nebo ne u nečeského příjmení předci nemusíš ospravedlňovat.

Ještě bych si umělá představit Ninu, Helenu, Evu, Evelyn nebo třeba Violu

• Citovat
  • Upravit
2330
15.4.25 12:19

Mě by se líbila Lena Bauer, Ella Bauer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.25 12:22
@Anonymní píše: Více

Ještě jsme nic nepodepisovali, protože nejsme rozhodlí. Budu v 5.měsíci tak je čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.25 12:23
@FraDeu píše: Více

Eeeeeh…Lena je moje ex tchyně z prvního manželství. Strašná semetrika to neee. Ale děkuji nemohla jste to vedet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.25 12:27
@Lucka beruska píše: Více

Líbí se mi Samantha, tak se jmenuje dcera od sestřenice mého ex manžela
S kterou mám velmi dobry vztah
Samanta nebo Samantha Bauer? Zase máme kratké příjmemí, tak jméno můze být delsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.25 12:30
@FraDeu píše: Více

Manželovi se líbí jméno Mia ale to už má dnes každé třetí dítě jako asi to zní dobře Mia Bauer Jen je to hodně krátké no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.4.25 12:31

My jsme vybírali jméno české, které se dá lehce vyslovit kdekoli na světě, podobně se píše a v češtině je jasné hned jak se píše, aniž by to dítě muselo pokaždé hláskovat Máme také německé nepřechýlené příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
15.4.25 12:32

my máme Noemi, nežijeme v CR ale tohle jméno se snad hodí ke všem prijmeni

• Citovat
  • Upravit
4953
15.4.25 12:52

Ta Amelie se mi zrovna k příjmení Bauer líbí. Změkčí to a vyrovná tvrdě znějící příjmení, půjdou z toho hezky vytvářet zkráceniny nebo zdrobněliny, podle toho, co se holčičce bude líbit. Obecně bych asi volila nějaké křestní jméno končící na -ie/ia (Lucie, Sylvie, Sofie, Julie) kvůli tomu změkčení. Naopak bych se vyhnula něčemu, co končí na souhlásku (Ester, Dagmar, Sarah), a něčemu, kde není úplně jasné, jestli jde o holčičku nebo kluka (Alex, Nikola, Toni…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
15.4.25 13:13

Líbila by se mi k tomu příjmení třeba Andrea. Mám ráda jednoduchá jména, která jsou lehce přenositelná mezi ČR a zahraničím a zároveň neznějí jakoby je inspirovala telenovela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
15.4.25 13:18

Co Marie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
15.4.25 13:19

My máme Miu, vybral manžel :)
Výhoda krátkýho jména: když vám dítě v 5 letech chytne první puberta, dobře se na ní řve :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
15.4.25 13:19

Sarah Bauer sa mi páči, pripomína mi to Sarah Bernhardt (herečka, ktorá bola múzou pre Alfonza Muchu). A páči sa mi aj Amelia Bauer. Páčila by sa mi aj Eliana Bauer, Rosalie Bauer, Victoria Bauer, Alissa Bauer :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
15.4.25 13:22

Anna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie