Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem Barbora a hlasuju NE pro Barboru
Barča - tak mi říká rodina. Bára - tak mi říkali ve škole a nenáviděla jsem to, ale pokračuju v tom i v práci, jak jinak by mi říkali.. Barčo je blbý. Barboro dlouhý. Jinak pro malou holčičku hodně variant, Barunka, Barborka, Baruška..
Za mě z těchto Magdalena. Dá se říkat Majda, Magda, Mája, Madlenka, Majdalenka, dospělá Magda ![]()
A u těch známých bych to asi neřešila ![]()
V tomhle výběru asi Magdaléna. Ale líp by se vymýšlelo, když napíšeš i jména synů.
Líbí se mi všechna tři jména, nedala bych jméno po dceři kamarádů.
Barboru jsme měli vybranou, kdyby se jako druhé dítě narodila holčička.
Jako další se mi líbí Magdalena (krátké a).
A me zrovna Barbora se z toho výběru líbí nejvíce, Barunka, Baruška, Barča je to moc hezké jméno. Alžběta se mi líbí také, Magdalena neni špatné jméno, ale ja osobně bych ho nedela. Osloveni Majdo se mi nelíbí vubec.
Máme Bětulku
. Sama je spokojená. Na ZŠ i SŠ jediná. Nemá ráda oslovení Bety.
Blbé složení jedné třídy. Teď řešíme, že Barboře nadávají do brambor. Aby to nestačilo takhle. Tak už i v AJ.
Jsem si myslela, že se s tím nesetkám. Omyl.
K Matějovi znám v okolí Stellu. Mi by se k nim líbila Adina nebo Zita, Žofie.
Barbora. Má hezká oslovení od miminka po dospělou / Barunka, Baruška, Barča, Baru, Bára/. Alžběta na druhém místě, nevadí mi, ale tolik se mi nelíbí. Magdalena, vůbec, Majda je strašná, podle mě nejošklivější jméno a jinak jsem v okolí Magdalenám neslyšela říkat…
My máme Barunku. Se jménem je spokojená. Rozhodně bych nedávala jméno, co už mají přátelé. Nesnáším duplikovaná jména, to označovaní malá-velká, naše-vaše. Vždycky jsem dělala všechno proto, abych dala jméno, které se v okolí a rodině nevyskytuje.
Mám dcery Alžbětu a Magdalenu
slečny jsou se jmény spokojené, dokonce i ta šestnáctiletá puberťanda.
Osobně jsem se setkala s rodinkou se stejně pojmenovanými holčičkami.
K Alžbětě jsme měli klučičí variantu Antonín.
Má švagrová Barbora má syny Matěje a Antonína. ![]()
Stále mě baví jak některá jména k sobě vyloženě ladí a těch přibuzenských skupinek se stejnými jmény máme v okolí několik.
Nelíbí se mi ani jedno. A jméno, které mají blízcí přátelé, bych tedy nedala.
Ahoj, máme doma dva kluky s klasickými českými jmény (obě jsou cca v top 20 dávaných jmen). Máme klasické české příjmení. A čekáme do třetice holčičku. Nechceme cizí nebo vyloženě unikátní jméno, ale taky to nemusí být úplně to nejběžnější. Líbí se nám Alžběta, Magdaléna, Barbora. Libí se nám aby to jméno mělo víc tvarů jak jí oslovovat. Které byste volily? Nebo třeba jiné, podobného stylu? A jak byste se stavěly k tomu, pokud se jedním z těch jmen již jmenuje dcera blízkých kamarádů se kterými se často vídáme? Holky by byly od sebe cca 4 roky. Mne se to lehce příčí a manžel mi tvrdí ze to je fuk