Jaký máte názor na jméno Timotej

3
4.3.25 07:13

Ahoj ahoj!

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jaky máte názor na jmeno Timotej. Zvažujeme Timotej nebo Matteo a obě jména se hodi k příjmení, ale nechceme byt za blázny 😆dekuji.

Příspěvek upraven 04.03.25 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Podívejte se na význam jména Timotej

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37037
4.3.25 07:19

Asi lepší jak další Matýsek. Ale vzpomenu si na šampón.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25014
4.3.25 07:20

Nelíbí se mi moc ani jedno. Ale různých Matů je dnes plno, to už spíš ten Tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
4.3.25 07:22

Me Timotej připomíná šampon. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102490
4.3.25 07:28

Muj názor je ten, ze oboji je pomsta vlastnimu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.3.25 07:31

@j.a.n.i1 proc? Jenom proto, ze se nam libi neco jineho nez všem ostatním?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
4.3.25 07:52
@Klouda25 píše: Více

tak proč se ptáš??? Se líbí tak si dejte klidně co chcete neee?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
4.3.25 08:00

Matteo je už taková tuctovka. Osobně bych volila spíš Timoteje z důvodu četnosti.

• Citovat
  • Upravit
132
4.3.25 08:05

Mne sa viac páči Matteo 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23139
4.3.25 08:16

@Klouda25 koukni na význam jmen Timotej , Matteo ;)
Mě se líbí více Matteo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4110
4.3.25 08:25

Mateo, Matyáš, Tobiáš či Tobias, Mathias to je hrozný trend. Je jich všude na můj vkus už fakt moc. Ono ti to možná nepřijde, ale fakt to pro děti není žádná výhra být desátý Mateo ve škole. Já spíš nechápu podobně jako u jména Mia že to někdo dá. Nejde o ty jména jako taková, jako o to že to je prostě „trendy“ a naprosto neoriginální a otráví to i ty děti. Jany narozené v 80 letech by mohly vyprávět. Ono když jste pak ve třídě 4 stejným jménem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
4.3.25 08:50
@Jazmine píše: Více

Ja mám na toto opačný názor. Páči sa mi malá škála mien a keď sa mám ešte zhodnuť s partnerom, tak sa to dalej zúžuje. Už na samotné meno mám horozne veľa požadaviek: aby sa zrozumitelne vyslovovalo, aby sa rovnako písalo ako čítalo, aby bolo medzinárodné, aby som to meno už nemala spojene s niekym koho nemám rada, aby sa z toho mena nedal spraviť posmešok,…takže pri tolkých požiadavkách ide pre mňa popularita mena bokom. 😅 U chlapcov dvojnasobne. Dievčatám som teda vybrala nie tak časté mená ako u chlapcov, ale keď som sa pýtala muža či nemyslí, že to bude vadiť, tak on povedal, že chalanom to je jedno aj keď sú 3 rovnaký v triede, to len my baby riešime. 😂 + tým že sú populárne aspoň viem, že nie su škaredé a páčia sa viacerým ľuďom 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102490
4.3.25 08:54

No, s tim jmenem budou žít ony a jak bych se tak fakt jmenovat nechtela. Každýmu vysvetlovat, jak se to vlastne píše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102490
4.3.25 08:56
@Natalia761 píše: Více

No, posmesek vymyslíš z kazdeho jmena, když budes chtít… Ale jinak souhlas, akorát ja nemela pozadavek na tu mezinárodnost, jsme Češi, tak proc mít nutně mezinárodní jmeno. Jasně, pokud je cast rodiny z ciziny, tak je to jina situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
4.3.25 09:08

Timotej je krásné a ne tak časté jméno, působí jemně, ale zároveň originálně. Matteo je modernější a mezinárodně srozumitelné. Obojí jsou super volby, rozhodně žádná bláznivina! 😊

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence