Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Podívejte se na význam jména Timotej
@Natalia761 píše: Více
Já se moc omlouvám, ale mám jinej názor
vnímám to spíš tak, že někdo není schopen být sám invenční, tak dá všeobecně líbivé. Jenže je to pomíjivé, současné trendy vedou k tomu, že lidé začali zase pomalu dávat staročeská jména. Takže až zase budou mít lidi po krk Elišek a Alžbět, přejdou opět k Miám a pod. Asi takhle: tady v ČR se to pak s tebou pak táhne celý život. Protože ve tvé stejné věkové skupině je přehršel lidí se stejným jménem. A to od školky až po vysokou a zaměstnání. Jany ve věkové kategorii 40+ jsme měli v práci kolem 10 žen a motalo se to pořád. Já jsem zastáncem, že ke jménu musí být nějaká vazba nebo příběh. Něco prostě víc, než obecná líbivost.
Ale dej si co chceš, to je jasné. Píšeš, že nechcete být s manželem za blázny a ptáš se na názor, tak ho dostáváš ![]()
@Klouda25 píše: Více
Takovej Tim no
Tim, Timi,
Není úplně všudepřítomné, běžné. Přitom žádný léky úlet
Chlapecku se jmenem Maty je moc. Dala bych Tima. Ale vic by se mi libila treba varianta Timon.
@smile_xxx píše: Více
Prihazuji Kateriny a prave jsme obsahli 80% populace ve veku kolem 40 let ![]()
Ahoj, my máme klučičí variantu Hynek a taky se to líbí jen jedné osobě v mém okolí..Nám se ale líbí a doufáme, že pokud to bude kluk, bude to jméno mít taky rád.
Z těhle variant za mě taky určitě Tim. S těmi jmény na „Mat..“ se fakt roztrhl pytel. Jsou krásná, ale chce je fakt každá druhá.
Timotej se mi libi, je to krásné jmeno. Matesu v ruznych formách je porad dost a dost.
Ahoj. Timotej krásné jméno! Určitě dejte Timotej, vzdyt je to normálne v kalendáři a je to fakt originální, aspoň se tak nikdo další jmenovat nebude. Oslovení bude taky moc pěkne a jemne Timy ![]()
Matteo nee, to je taký poslední dobou furt, navic si vem to oslovení Maty, furt maty zmaty. Vsude jsou stovky Matyasu a Matěju, k tomu Matteove a mas milion Matů ![]()
Navíc je to spise zahraniční jméno ten Matteo, myslím, ze se to dává hodne ve Francii a když jsem to slyšela s tim jejich přízvukem, zni to fakt tupe a nudne ![]()
@Klouda25 píše: Více
To právě že ne, Máťů je plná republika. Timotej je šampon.