Jaký máte názor na jméno Timotej

Podívejte se na význam jména Timotej

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3195
4.3.25 09:31
@Natalia761 píše: Více

Já se moc omlouvám, ale mám jinej názor :mrgreen: vnímám to spíš tak, že někdo není schopen být sám invenční, tak dá všeobecně líbivé. Jenže je to pomíjivé, současné trendy vedou k tomu, že lidé začali zase pomalu dávat staročeská jména. Takže až zase budou mít lidi po krk Elišek a Alžbět, přejdou opět k Miám a pod. Asi takhle: tady v ČR se to pak s tebou pak táhne celý život. Protože ve tvé stejné věkové skupině je přehršel lidí se stejným jménem. A to od školky až po vysokou a zaměstnání. Jany ve věkové kategorii 40+ jsme měli v práci kolem 10 žen a motalo se to pořád. Já jsem zastáncem, že ke jménu musí být nějaká vazba nebo příběh. Něco prostě víc, než obecná líbivost.
Ale dej si co chceš, to je jasné. Píšeš, že nechcete být s manželem za blázny a ptáš se na názor, tak ho dostáváš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
4.3.25 10:12
@Klouda25 píše: Více

Takovej Tim no :nevim: Tim, Timi,
Není úplně všudepřítomné, běžné. Přitom žádný léky úlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3195
4.3.25 11:45
@smile_xxx píše: Více

Jo :mrgreen: To je pak furt „kterou myslíš?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
4.3.25 13:44

Strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
5.3.25 16:31

Já bych dala jen Tim ne Timotej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
8.3.25 07:37

Chlapecku se jmenem Maty je moc. Dala bych Tima. Ale vic by se mi libila treba varianta Timon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
8.3.25 07:48

Timotej se mi nelíbí. Vybrala bych Matteo

• Citovat
  • Upravit
1211
8.3.25 16:12
@smile_xxx píše: Více

Prihazuji Kateriny a prave jsme obsahli 80% populace ve veku kolem 40 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
8.3.25 22:21

Ahoj, my máme klučičí variantu Hynek a taky se to líbí jen jedné osobě v mém okolí..Nám se ale líbí a doufáme, že pokud to bude kluk, bude to jméno mít taky rád.

Z těhle variant za mě taky určitě Tim. S těmi jmény na „Mat..“ se fakt roztrhl pytel. Jsou krásná, ale chce je fakt každá druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
8.3.25 22:23

Me se libi Timon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
8.3.25 22:26

Timotej se mi libi, je to krásné jmeno. Matesu v ruznych formách je porad dost a dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
10.3.25 12:35

Ahoj. Timotej krásné jméno! Určitě dejte Timotej, vzdyt je to normálne v kalendáři a je to fakt originální, aspoň se tak nikdo další jmenovat nebude. Oslovení bude taky moc pěkne a jemne Timy 8)
Matteo nee, to je taký poslední dobou furt, navic si vem to oslovení Maty, furt maty zmaty. Vsude jsou stovky Matyasu a Matěju, k tomu Matteove a mas milion Matů :roll:
Navíc je to spise zahraniční jméno ten Matteo, myslím, ze se to dává hodne ve Francii a když jsem to slyšela s tim jejich přízvukem, zni to fakt tupe a nudne :P

• Citovat
  • Upravit
34473
10.3.25 12:39
@Klouda25 píše: Více

To právě že ne, Máťů je plná republika. Timotej je šampon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
10.3.25 13:00
@terien píše: Více

Timotej je česky Bohuslav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...