Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jaké jméno se vám líbí víc? Jonáš nebo Adam? A jaké vás u každého z nich napadají zdrobněliny, prosím? 🙂
Obě jména jsou hezká, já mám už dospělého Jonáše. Domácích přezdívek měl mnoho, ale jinak dodneška mu říkám Jonášku, musím se hlídat, ať to tak neříkám před lidma ![]()
Mi by vadilo, že Adam je ohraná deska a má svátek na ŠD. My jsme rodina, která slaví snad vše, co existuje. ŠD by jméno přehlušil. Proto jsem kdysi jméno zavrhla, je jich moc a svátek ve špatný den.
Takže za sebe v tomhle výběru raději Jonáš.
Adam je krásné jméno, ale už je jich moc.
Adámek je taky hezké, ale nesnáším, když někdo říká Ádo.
Nějak se mi nelíbí ani jedno, ale Jonáš je rozhodně originálnější, Adamů je všude jak hub po dešti.
@guineapig aha…my v okolí žádného Adama nemáme
Ale děkuji za názor ![]()
@Pipilota87 píše: Více
My žijeme v zahraničí a tady je náš Adam široko daleko jediný
, ale vím, že v ČR se dává často. Sestřenka taky zrovna dala Adama…
Ty jo, to asi nevyberu ani jedno. U Jonáše mě
nenapadá pomalu žádný jiný tvar jména a Adama bych nedala, protože zatím každý Adam, kterého jsem poznala, byl naprostý podivín
Tak to ve mě evokuje špatné pocity.
Já Adama ne z osobních důvodů,,,a souhlasím navíc s tím, že jich je všude plno. Jonáš se mi líbí moc, zdrobnělinu kromě Jonáška te´d honem nevymyslím, snad žádná hezká ani není
Alergická jsem na Áďu /v případě adama/.
@Anik píše: Více
Mému Jonášovi říkají kamarádi různě. Už jsem slyšela Jonny, Jonda, Jonatán. Pak jsem jednoho Jonáše znala pracovně a tomu říkali Joncku
Když byl syn malej, tak si říkal Jája a babičky se toho držely dlouho ![]()