Jméno Nelly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9275
16.8.21 17:28

Dala bych normálně Nela. Nelly je jak pro poníka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
16.8.21 20:12

Pojmenovala bych tak čivavu nebo kotě :D Dítě ne, rozhodne ne v ČR. Působí to na mě jako zbytečná snaha o originalitu. Vždyť není problém dat normálně Nela a říkat ji do konce života Nelly. Ulehčíte ji vysvětlování jak se jméno píše pokaždé když ho bude někde hlasit. Ted se s nimi taky roztrhl pytel.
A miminko / mala holcicka bude jen chvíli. Za 30 let to muže byt třeba paní pokladní nebo řidička tramvaje Nelly Vomáčková a to úplně odvaz není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
16.8.21 20:18

Líbí, ale jedině, když sourozenec bude Kelly ✌🏼 Hele můžeš dát jméno jaký chceš, ale jak je již psáno, ať ladí s příjmením. I když je fakt, že teď je velká móda tahat sem Ameriku… 🤷🏻‍♀️ 😊

• Citovat
  • Upravit
24760
16.8.21 20:30

Hele, Nelly (tenhle tvar) je fakt zvířecí jméno ;)
Nela je náhodou moc fajn jméno a můžete jí říkat jak chcete :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
16.8.21 21:28

Nelly mi zní jako zdrobnělina. Pro dítě a mladou holku to jde, ale tak od 25 výš už se nehodí. Jestli na tom jménu trváte, dala bych normálně Nel(l)a, i když bude jedna z mnoha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21737
16.8.21 21:37

S Nelama se roztrhl pytel už tak před pěti lety, když to není Ela, tak je to Nela v různých podobách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
19.8.21 13:25

Znám jednu Nelly.. Všude zdůrazňuje že se jmenuje Nelly a ne Nela… Stejně jí všichni říkají Nelo… Mě to jméno nepřijde divný jen bych se 5smyskela aby pak dcera nemusela všude a pořád opakovat že je skutečně Nelly a ne Nela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
28.8.21 10:45
@Ufinka87 píše:
Znám jednu Nelly.. Všude zdůrazňuje že se jmenuje Nelly a ne Nela… Stejně jí všichni říkají Nelo… Mě to jméno nepřijde divný jen bych se 5smyskela aby pak dcera nemusela všude a pořád opakovat že je skutečně Nelly a ne Nela

To asi známe tu stejnou ;). Ta, kterou znám, měla české příjmení, že začátku to bylo divné, ale je to zvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
28.8.21 12:18

@EvulinkaH asi ano taky znám s českým příjmením ono jich asi v republice moc běhat nebude :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nll
1
18.2.22 19:14

@Any9 Já se například jmenuji přímo Nelly a ne Nela a jak můžete poznat tak zvíře nejsem 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
18.2.22 19:40

Hele asi takhle: jsme prostě zatížení tím, že moc dlouho tady tu „světovost“ nemáme a generace těch, kterým přijde divné české příjmení se zahraničním jménem ještě žije a s tím je tady zakořeněná značná konzervativnost. Mimo postkomunistické země to řeší málokde.
Generace našich dětí to fakt řešit nebude a rozhodně se nad tím pozastavovat nebudou. Tady v Praze už dost častý jev. Ale třeba u známých na venkově se mohli uprskat u známé, že dala jméno Charlotte.
Třeba Tchaiwanci mají zcela běžně jména jako Joe, Jack, Jennifer, Kate s čistě asijskými příjmeními jako Khang, Zwang, Huang atd..V jiných Evropských zemích mimo „východ“ je je také běžná rozmanitost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.2.22 19:46

Nejvíc se mi libi Nela, případně Nella :srdce: Je to krásné jméno Nelinka, Neluska, Nelka, Nelca, vůbec se nedivím, že je tak oblibene :srdce:
Taky se mi líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.12.23 08:50
@Anonymní píše:
Ahoj, jak se vám líbí jméno Nelly :think:?
Mně se moc líbí, ale všichni mi to rozmlouvají, že prý je Nela hezčí nebo alespoň Nella. Co myslíte vy?

Osobně se jmenuji Nelly a líbí se mi to víc.. kdybych měla mít jméno Nela/Neli tak se stydím někde to jméno napsat 🙈 samozřejmě, že je na vás jaké jméno dáte svému dítěti ale ty ženský který tady píšou, že je to jak pro koníky a kočky? 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze