Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pojmenovala bych tak čivavu nebo kotě
Dítě ne, rozhodne ne v ČR. Působí to na mě jako zbytečná snaha o originalitu. Vždyť není problém dat normálně Nela a říkat ji do konce života Nelly. Ulehčíte ji vysvětlování jak se jméno píše pokaždé když ho bude někde hlasit. Ted se s nimi taky roztrhl pytel.
A miminko / mala holcicka bude jen chvíli. Za 30 let to muže byt třeba paní pokladní nebo řidička tramvaje Nelly Vomáčková a to úplně odvaz není.
Líbí, ale jedině, když sourozenec bude Kelly ✌🏼 Hele můžeš dát jméno jaký chceš, ale jak je již psáno, ať ladí s příjmením. I když je fakt, že teď je velká móda tahat sem Ameriku… 🤷🏻♀️ 😊
Hele, Nelly (tenhle tvar) je fakt zvířecí jméno ![]()
Nela je náhodou moc fajn jméno a můžete jí říkat jak chcete ![]()
Nelly mi zní jako zdrobnělina. Pro dítě a mladou holku to jde, ale tak od 25 výš už se nehodí. Jestli na tom jménu trváte, dala bych normálně Nel(l)a, i když bude jedna z mnoha.
S Nelama se roztrhl pytel už tak před pěti lety, když to není Ela, tak je to Nela v různých podobách.
Znám jednu Nelly.. Všude zdůrazňuje že se jmenuje Nelly a ne Nela… Stejně jí všichni říkají Nelo… Mě to jméno nepřijde divný jen bych se 5smyskela aby pak dcera nemusela všude a pořád opakovat že je skutečně Nelly a ne Nela
@Ufinka87 píše:
Znám jednu Nelly.. Všude zdůrazňuje že se jmenuje Nelly a ne Nela… Stejně jí všichni říkají Nelo… Mě to jméno nepřijde divný jen bych se 5smyskela aby pak dcera nemusela všude a pořád opakovat že je skutečně Nelly a ne Nela
To asi známe tu stejnou
. Ta, kterou znám, měla české příjmení, že začátku to bylo divné, ale je to zvyk.
@EvulinkaH asi ano taky znám s českým příjmením ono jich asi v republice moc běhat nebude ![]()
@Any9 Já se například jmenuji přímo Nelly a ne Nela a jak můžete poznat tak zvíře nejsem 🤗
Hele asi takhle: jsme prostě zatížení tím, že moc dlouho tady tu „světovost“ nemáme a generace těch, kterým přijde divné české příjmení se zahraničním jménem ještě žije a s tím je tady zakořeněná značná konzervativnost. Mimo postkomunistické země to řeší málokde.
Generace našich dětí to fakt řešit nebude a rozhodně se nad tím pozastavovat nebudou. Tady v Praze už dost častý jev. Ale třeba u známých na venkově se mohli uprskat u známé, že dala jméno Charlotte.
Třeba Tchaiwanci mají zcela běžně jména jako Joe, Jack, Jennifer, Kate s čistě asijskými příjmeními jako Khang, Zwang, Huang atd..V jiných Evropských zemích mimo „východ“ je je také běžná rozmanitost
Nejvíc se mi libi Nela, případně Nella
Je to krásné jméno Nelinka, Neluska, Nelka, Nelca, vůbec se nedivím, že je tak oblibene ![]()
Taky se mi líbí ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jak se vám líbí jméno Nelly?
Mně se moc líbí, ale všichni mi to rozmlouvají, že prý je Nela hezčí nebo alespoň Nella. Co myslíte vy?Osobně se jmenuji Nelly a líbí se mi to víc.. kdybych měla mít jméno Nela/Neli tak se stydím někde to jméno napsat 🙈 samozřejmě, že je na vás jaké jméno dáte svému dítěti ale ty ženský který tady píšou, že je to jak pro koníky a kočky? 🙄