Ustoupit švagrům se jménem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.8.21 12:07

Ustoupit švagrum.

Zdravím anonym mám z důvodu, že o těhotenství zatím širší rodina neví.5 let zpět jsem byla těhotná, ale těhotenství bohužel nedopadlo. O těhotenství všichni věděli. Těhotenství bylo ukončeno po 20 týdnů. My teda si říct pohlaví nenechali, chtěli jsme to jako překvapeni, po ukončení těhotenství jsem zjistila, že to měla být holka. Jména jsme tehdy měli Matyáš a Valentýna. O chvili později otěhotněli švagrovci o našich jménech věděli, přesto pojmenovali svého syna Matyáš. Tohle pro mě bylo dost bolestivé a opravdu jsem to špatně nesla. Teď máme i my skoro ročního syna. A jsem znovu těhotná. S oznámením jsme chtěli počkat kvůli prvnímu těhotenství až do druhého screeningu který máme příští týden, ale víme že to má být holčička. Od začátku jsme chtěli Violku. O těhotenství teda ví zatím pouze moje a manželova mamka. O jméně taky ví.
Jenže včera si manžel psal se svým bratrem a ten propalil, že jsou ve 13 týdnů těhotenství s holčičkou a že ještě tento týden jdou na matriku zapsat jména. Těhotenství se chystají oznámit taky příští týden jako my, protože se vrací ze Slovenska (bydlí na Slovensku rok a půl) Holčičí mají samozřejmě Viola… o našem těhotenství zatím neví, dlouho jsme se neviděli. A já teda nevím jak teď? Viola je opravdu moje vytoužené jméno, celé těhotenství takto holčičku oslovujeme. Od mé maminky jsme dokonce dostali medvídka s vyšitým jménem Viola. Jak by jste se zachovali vy? Dali by jste své jméno i za těchto okolností?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6116
12.8.21 12:11

Jakože ve 13tt jdou zapsat na matriku jméno dítěte, jo? No, to asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
12.8.21 12:11

No, tak měl muž odpovědět, že to je moc pěkné jméno, že ho také budete za pár měsíců dítěti dávat. Co kdyby si prostě s ním promluvil jako brácha s bráchou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20835
12.8.21 12:12

Kdo porodí první, tak vyhrává, druhý bude za toho blbce co dál stejné jméno. :palec:

Ale řešíš hovadiny, teďka je to pro tebe jediné vytoužené jméno a u prvního jsi měla přitom úplně jiný, tak to taky nebude tak horký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
12.8.21 12:12

Ja bych jmeno dala, kdyby bylo to prave, zaprvé porodis driv, takže ty budeš ta první, za druhé přece nevadí, že by byly 2 violy ne? ikdyby to pak švagrovci taky dali…sr-t se na matriku ve 13TT to je dobrej for teda :mrgreen:

zbytečné žabomyší války.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
12.8.21 12:13

Valentýna je daleko hezčí nebo Beáta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 12:16

@debra.morgan @SlečnaDahlia ano opravdu to jde, jde to od doby co máte tehotenskou průkazku. Nejsou manželé, jdou tam kvůli potvrzení otcovství.

• Citovat
  • Upravit
30901

Jinak podobná diskuze tu byla pár dní zpět. Ale nevím, jak dnes ty rodiny fungují. Buď máme vztahy takové, že se vídáme či mluvíme spolu tak malo, že mne nějaké stejně jméno nemusí tankovat a nebo máme vztahy dobre/tesne a pak bych se to pokusila společně vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304

Zapisování jména dítěte na matriku v 13 tt je hloupost. Pokud chceš dané jméno, klidně ho dej, budeš pravděpodobně rodit první a za druhé jak sama píšeš - dlouho jste se neviděli… tak asi úplně nevadí i kdyby obě byly Violy ne? Asi spolu nebudou moc často :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
12.8.21 12:17
@Anonymní píše:
@debra.morgan @SlečnaDahlia ano opravdu to jde, jde to od doby co máte tehotenskou průkazku. Nejsou manželé, jdou tam kvůli potvrzení otcovství.

No ale to není matrika, jen uznání otcovství. Matrika se řeší po porodu s rodným listem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Cenarius ne,od dětství je moje vytoužené jméno Valentýna, ale opravdu ho nedám, kvůli naší první holčičce.

• Citovat
  • Upravit
35411

Dala bych jméno, které vyberete s partnerem. A příbuzným bych už nic neříkala :mrgreen: Některý lidí jsou zvláštní :roll:
Ať se vám daří :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
12.8.21 12:18
@GirlsNick píše:
Valentýna je daleko hezčí nebo Beáta :-)

Valentýna? Jakože dát druhé dceři jméno, které měli vybrané pro první, potracenou dceru? Fakt výborný, navýsost empatický nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
12.8.21 12:19

A ty jim ta jména vždycky řekneš, nebo je to jen náhoda, že se jim líbí ta stejná? Vidate se nějak často? Jestli ne, tak bych dala co se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
12.8.21 12:19
@Anonymní píše:

nikdo netvrdí, že to nejde, ale fakt se tam nechodí v 13tt a řeší se přijmení, jmeno si muze dat i u porodu jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze