Ustoupit švagrům se jménem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
12.8.21 12:40

Ha! Teď mi něco došlo - to nejsou oni, kdo kopíruje jména, co? Jen oni měli tu kliku, že toho kluka si porodili jako prvního, teď je nejspíš předběhnete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 12:41

@unuděná stykame se dost často. Bydlíme ve dvougeneračnim domě s tchýni a oni jezdí opravdu dost často na návštěvy. Hlavně přes léto na zahradj. akorat teď jsme se neviděli asi 2 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
53190
12.8.21 12:43
@Anonymní píše:
@unuděná stykame se dost často. Bydlíme ve dvougeneračnim domě s tchýni a oni jezdí opravdu dost často na návštěvy. Hlavně přes léto na zahradj. akorat teď jsme se neviděli asi 2 měsíce.

A to jste si taky sdělovali ta vybraná jména po smskách, nebo jak se teď dozvěděli, že chcete Violku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.8.21 12:43

Jestli je svagrova ve 13tt tak je tp furt s pohlavím 50/50 a můžou mít klidně ještě kluka ne? Porodíš první, neřeš a dej jméno co mate vybrané, připrav je na to dopředu, chceš ho dat a neustoupis. Jestli ho daji jako druhy oni, budou za blbce, jejich problém.
Teda kdyby po mě někdo chtěl ve třetím měsíci zapisovat jména, to bych se picla 8o :D Já vybírala až do konce :lol:
Je možné ze se to u nich ještě 10× změní, nebala bych se a dopředu se nestresovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 12:44

@unuděná prosím? S prvním miminkem jsme otěhotněli dříve. Tehdy se oni s námi ani s nikým z rodiny o jménech nebavili. Pak otěhotněli oni a těhotenství oznámili až věděli, že to bude kluk a rovnou oznámili jméno. Pro holku tehdy zmiňovali Anna, ale o Viole nepadlo ani slovo

• Citovat
  • Upravit
64981
@Cuddy píše:
Ne, nemusela. Křestní jméno může dát až po porodu.

Ale muze, dcera to ma i krestnim jmenem. Takze ta svagrova to klidne muze mit taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695

Já bych neustupovala. Jestli je to to vaše vysněné jméno, miminku tak už říkáte, dala bych ho. Je to pěkné jméno. S největší pravděpodobností porodíš dřív, třeba si to švagrovci pak rozmyslí. A když ne, oni budou ti druzí, co jméno dali. Navíc asi se tedy nějak extra často nestýkate, takže bych ani ve dvou Violach problém neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
12.8.21 12:45
@unuděná píše:
A to jste si taky sdělovali ta vybraná jména po smskách, nebo jak se teď dozvěděli, že chcete Violku?

Zapomines na tchyni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Anonymní píše:
@unuděná prosím? S prvním miminkem jsme otěhotněli dříve. Tehdy se oni s námi ani s nikým z rodiny o jménech nebavili. Pak otěhotněli oni a těhotenství oznámili až věděli, že to bude kluk a rovnou oznámili jméno. Pro holku tehdy zmiňovali Anna, ale o Viole nepadlo ani slovo

No já prostě nevěřím, že se jentak náhodně trefíte do stejných jmen, a to dokonce 2× za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

No tak budou violy 2.. Vždyť je to fuk, nebydlíte spolu, o co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
12.8.21 12:46
@vokishka píše:
Ale muze, dcera to ma i krestnim jmenem. Takze ta svagrova to klidne muze mit taky

Může, ale nemusí. Já odpovídala na to, že musela. Takže ne, nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 12:47

@unuděná ne, jména jsme nesdělovali. Jen u prvního miminka, protože se ptali jak se bude jmenovat. Tehdy jsme si nechtěli nechat říct pohlaví, tak jsme řekli, že buď Matyáš nebo Valentýna.

• Citovat
  • Upravit
53190
12.8.21 12:47

Ale jak píše @Alushka.S - jestli to jméno chcete dát i za cenu toho, že oni ho dají následně taky, tak běžte do toho. Však o co jde? Budete mít Violku starší, oni Violku mladší. Jistě se najdou i jiné pěkné zdrobněliny, aby se jména odlišila :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
12.8.21 12:48
@Anonymní píše:
@unuděná ne, jména jsme nesdělovali. Jen u prvního miminka, protože se ptali jak se bude jmenovat. Tehdy jsme si nechtěli nechat říct pohlaví, tak jsme řekli, že buď Matyáš nebo Valentýna.

No a jejich první dítě mělo jakou podobu dívčího jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
12.8.21 12:49
@Anonymní píše:
Zdravím anonym mám z důvodu, že o těhotenství zatím širší rodina neví.5 let zpět jsem byla těhotná, ale těhotenství bohužel nedopadlo. O těhotenství všichni věděli. Těhotenství bylo ukončeno po 20 týdnů. My teda si říct pohlaví nenechali, chtěli jsme to jako překvapeni, po ukončení těhotenství jsem zjistila, že to měla být holka. Jména jsme tehdy měli Matyáš a Valentýna. O chvili později otěhotněli švagrovci o našich jménech věděli, přesto pojmenovali svého syna Matyáš. Tohle pro mě bylo dost bolestivé a opravdu jsem to špatně nesla. Teď máme i my skoro ročního syna. A jsem znovu těhotná. S oznámením jsme chtěli počkat kvůli prvnímu těhotenství až do druhého screeningu který máme příští týden, ale víme že to má být holčička. Od začátku jsme chtěli Violku. O těhotenství teda ví zatím pouze moje a manželova mamka. O jméně taky ví.
Jenže včera si manžel psal se svým bratrem a ten propalil, že jsou ve 13 týdnů těhotenství s holčičkou a že ještě tento týden jdou na matriku zapsat jména. Těhotenství se chystají oznámit taky příští týden jako my, protože se vrací ze Slovenska (bydlí na Slovensku rok a půl) Holčičí mají samozřejmě Viola… o našem těhotenství zatím neví, dlouho jsme se neviděli. A já teda nevím jak teď? Viola je opravdu moje vytoužené jméno, celé těhotenství takto holčičku oslovujeme. Od mé maminky jsme dokonce dostali medvídka s vyšitým jménem Viola. Jak by jste se zachovali vy? Dali by jste své jméno i za těchto okolností?

Tohle téma už před pár dny bylo. Buď se snažte rozumně domluvit nebo dejte jiné jméno nebo to stejné. Děti stejně spolu nebudou 24/7. Hledáš problémy tam kde nejsou. My jsme třeba jména vymysleli až 14 dní před termínem. Ve 14 tt bych se spíš modlila aby vše dobře dopadlo a neřešila prkotiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze