Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@Cuddy Ano věděla, ale neřekla bych že chodí a schválně rozkecava jménataky nám tehdy nevykecala, že budou mít Matyáše.
Tak to víš, já posuzují ostatní dle pomeru v naší rodině, kdy se normálně bavíme, ptáme a domlouváme. Takže bych se klidně tchyně zeptala, protože by mne to zajímalo a žádné rozkecavani by to nebylo.
@Santa Juana ne, bydleli v Česku celou dobu, jsou Češi. Na Slovensko se přestěhovali až rok a půl zpět, protože tam švagrová podědila nějaký pozemek a postavili si tam dům.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina u prvního miminka jména věděli. U tohoto těhotenství zatím ani neví, že těhotná jsemtakže tady je to spíše náhoda.
nebo to tchýně vyžvanila je divný že chtějí stejný jméno a to docel neobvyklý
@Anonymní píše:
@unuděná tchýně je fajn, máme spolu opravdu dobré vztahy, fakt si nemyslím, že by chodila a vykládala schválně jména.
Tak schválně to být nemusí, stačí se zmínit, že vybíráte mezi dvěma, třemi a pokud je právě mezi vámi nějaká rivalita, tak to můžou použít z toho důvodu.
Mimochodem jestli je pravda, že Violu jste měli už u syna napsanou jako dívčí jméno, pak bych to takhle švagrovi napsala a ať se s tím prostě poperou, jak chtějí.
@unuděná píše:
Mimochodem jestli je pravda, že Violu jste měli už u syna napsanou jako dívčí jméno, pak bych to takhle švagrovi napsala a ať se s tím prostě poperou, jak chtějí.
To meli Valentynu, ne?
@vokishka píše:
To meli Valentynu, ne?
Já to pochopila tak, že Valentýna bylo jméno pro tu první holčičku, kterou potratili
A v dalším těhotenství už věděli, že toto jméno znovu nedají.
@unuděná píše:
Já to pochopila tak, že Valentýna bylo jméno pro tu první holčičku, kterou potratiliA v dalším těhotenství už věděli, že toto jméno znovu nedají.
Aha
A to uz ve 13 týdnu jiste vědí, ze to bude holcicka? To asi těžko. Holcicka se snadno muže změnit na chlapečka a bude po starostech. Jinak podobná diskuze tu byla a opravdu se nevyplácí říkat jméno miminka. Pak to takhle dopadá. Raději nechat pro všechny jako prekvapko 😊
@unuděná píše:
A rovnou jim k tomu může připojit odkaz na tu diskuzi z minulého týdne, kde jméno ukradla svagrova, co neustoupi ![]()
@fíkofka píše:
Tak my měli v papírech napsanyho Ignáce, protoze jsme věděli, že to bude holka.
To jste borci. Známá měla zapsaneho Artuše, protože to chtěl chlap a celé těhotenství věděli, že se narodi holka. A víš co? Nakonec se narodil kluk
byla celkem v mrakotach.
S ohledem na vývoj diskuze se přikláním k tomu říct jim, že vy jste toto jméno měli napsané už když se narodil první syn a že ho dáte, protože už tak dítě oslovujete a líbí se vám nejvíc. A pak jen doufat, že dobré vztahy a nějaká soudnoust švagrovců povede k tomu, že si vyberou jméno jiné. Jen abys nebyla překvapená, kdyby třeba dali tu Valentýnu…
Evidentně moc empatie nepobrali.
@Anonymní píše:
To jste borci. Známá měla zapsaneho Artuše, protože to chtěl chlap a celé těhotenství věděli, že se narodi holka. A víš co? Nakonec se narodil klukbyla celkem v mrakotach.
Jo to věřim
naštěstí se to dá změnit, jen je s tím víc běhání.
@fíkofka píše:
Jo to věřimnaštěstí se to dá změnit, jen je s tím víc běhání.
No ale jen 1× za život. Škoda dítěti tuto možnost v plýtvat tím, že jsem nechtěla nechat kolonku prázdnou.