Ustoupit švagrům se jménem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
12.8.21 15:53

@Cuddy @větvička1
Mně je jedno jestli museli nebo nemuseli. Po nás je tam matrikářka chtěla uvést a neměla jsem s tím problém, protože jména jsme už stejně měli vybraná. Nebudu studovat zákony, jestli na to měla nebo neměla právo. Dala nám formulář, ten jsme vyplnili. Takže mi nepřijde nic divného, když někdo ta jména na matrice výplní ve 13. týdnu těhotenství

• Citovat
  • Upravit
12939
12.8.21 16:00

@lucenka Precti si jeste jednou svoje predchozi prispevky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14579
12.8.21 16:03

Dala bych jméno Viola a neřešila. Maximálně budou v rodině dvě - a má bejt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9017
12.8.21 20:14

Mně teda nedává smysl název diskuze. Rozhodli se dát stejné jméno jen náhodou, tak jaké ustupování? :nevim: A mimochodem Matyášů je tak ohromné množství v posledních letech, že se snad ani nedá říct, že by vám ho vyfoukli schválně, prostě je to teď extrémně módní jméno a kdo ho nemá jako by nebyl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
12.8.21 20:40

Tak jsem to dočetla, ale mam stejný nazor jako na začátku. Ty jsi byla na ukončení ve 20tt a řešíš takovou s prominutím koninu, jako je stejné jméno. Dej si jaký chceš a neřeš co dávají ostatní, i když jsou to příbuzní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
12.8.21 20:49
@Kelsey píše:
Dej Valentýnu. Stejně je hezčí, než ta Viola.

Valentyna se jmenuje dcera, o kterou prisli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
10.9.21 21:30

@SlečnaDahlia
Tak nesmysl to opravdu není, jména nemusíš na matrice zapsat ale můžeš a už je tam máš uvedené až do porodu, pokud to tedy samozřejmě nezmenis.
Jen teda normální lidé tam chodí třeba dva- tři měsíce před porodem, já byla třeba měsíc pred porodem. 😂 😂
Ptali se zda chceme zapsat jména a zda je máme. Normálně jsme uvedli obě jména jak na kluka tak na holku 🙂

A k autorce příspěvků, pokud se ti jméno líbí, dej ho, sama čekám dceru a moje sestra je Barbora a zřejmě dáme Barboru, je mi to úplně buřt. Prostě se mi to jméno líbí tak ho dám a ne že ho má někdo jiný, kdyby moje kamarádka měla jméno co se mi líbí zřejmě bych ho také dala a to stejně i v rodině.
;) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65052
10.9.21 21:57

Uvazovala jsem nad tou matrikou, co kdyby meli uvedene jmeno a příjmení a narodily se dvojčata (jako prekvapko). To by melo kazde ditko jine příjmení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze