Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, jak se vám líbí jméno Nelly?
Mně se moc líbí, ale všichni mi to rozmlouvají, že prý je Nela hezčí nebo alespoň Nella. Co myslíte vy?
Souhlas s ostatními, je to takový divný americký patvar. Říkat „Nely“ jí přece můžete i s českým jménem. Ale je to vaše dítě, takže názory ostatních vám můžou být někde, pokud se s partnerem shodnete.
A zvaž taky kombinaci s příjmením. Není nic směšnějšího, než „originální“ jméno a tuctové české příjmení jako Nelly Vomáčková nebo Nelly Nováková ![]()
Máme Nelu, moc se mi líbí. Nelly se mi nelíbí. Přijde mi to jako jakýsi pokus být " světový". To stejné Nela s dvěma L.
S tohoto výběru se mně líbí nejvíc Nelly, Nela ani Nella ne.
Ale je to vaše dítě, takže záleží na tom, co se líbí vám ![]()
Je to patvar, spíš se hodí na psa než na dítě a ano Nela je hezci.
Jsi si vědoma, že to dítě se bude jmenovat „Nelly, dvě el a ypsilon na konci“? Jestli není jednodušší prostě Nela.
Nelly mi připomněla písničku Bly Nelly a dceru K. Gotta. Záleží na příjmení (který může mít - při dnešním trendu nebrat se - klidně 30+ let), mně to zas tak hrozný nepřijde, i Nella by šla, asi bych nedala Nelly k nějakému divočejšímu nebo vyloženě česky znějícímu příjmení typu Vosolsobě, Nejezchlebová, Vokurková, Černá, Kropáčková, Syslová, Vo(nd)ráčková, Červená, Čumáčková, aby to nebylo jak pěst na oko, ale k nějakému cizímu či neutrálnejsimu českému klidně, i tu Nellu. Za mě aspoň originál mezi x Natálkama, Sofinkama, Emickama, Ellama…
Dala bych Nella. To se mi líbí moc. Nelly je nepraktický, miminko, malá holčička bude chvilku. Dospěla žena Nelly bude znít divně.
Když už to musí být, tak spíš Nela. Ale i to za mě nic moc, přijde mi to psí jméno nebo jméno mýdla za socíku.
Ale také mi to příjde spíš jako psí jméno. Osobně bych Nelu nedala a je to celkem časté, takže když už tak Nelly.
Máme v rodině a moc se mi to nelibi. A jmenoval se tam pes od ex. Když už tak Nela.
Ahoj, jak se vám líbí jméno Nelly
?
Mně se moc líbí, ale všichni mi to rozmlouvají, že prý je Nela hezčí nebo alespoň Nella. Co myslíte vy?