Jméno Pavlína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
5.4.18 09:01
@sinapis.alba píše:
@smurfka to je krutý :( my chtěli taky kluka a holky máme čtyři, ale Pavlínka teda není kvůli tomu, aby měla jméno jako kluk, naopak můj muž to jméno chtěl, protože prý všechny Pavlíny, co kdy znal, byly děsně krásné holky :mrgreen:

Taky mi přijde jak jméno pro modelku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
5.4.18 09:04

@Šarlota4 ano, proto se lidem představuju tak jak chci aby mi říkali..v podstatě moc lidí neví jak přesně se jmenuju..Pavlínu mám prostě jen v dokladech a ofiko dokumentech..ale jinak přece se nepředstavím Pavlíno a pak budu na ně naštvaná že mi tak říkají… :mrgreen: představím se tak, jak je mi to příjemné..takže pokud paní chtěla aby ji říkali Mončo - měla říct - ahoj, jmenuji se Monča Blablíková…
mmch mám segru Moniku..hodl se mi zdá že naši neměli moc velkou fantazii na jména..obě mi přijdou taková nudná, usedlá.. :think: :nevim:
je mi jasné že když mi někdo řekne Pavlíno, že mi nechce nadávat, ale mým uším to tak zní a podvědomě už se začnu bránit nějakému ( slovnímu ) útoku..

• Citovat
  • Upravit
2084
5.4.18 09:13

@smurfka já teda svoje jméno vždycky nenáviděla :D jsem petra, taky v té době děsně originální, a příšerně tvrdé.. a kdovíproč už mi spousta lidí řekla, že měli pocit, že jsem monika :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
5.4.18 09:27
@sinapis.alba píše:
@smurfka já teda svoje jméno vždycky nenáviděla :D jsem petra, taky v té době děsně originální, a příšerně tvrdé.. a kdovíproč už mi spousta lidí řekla, že měli pocit, že jsem monika :think:

jj ve škole byla Petra dá se říct něco jako nejka..
když jsme ji chtěli prudit říkali jsme ji Petruno :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2084
5.4.18 09:59
@smurfka píše:
jj ve škole byla Petra dá se říct něco jako nejka..
když jsme ji chtěli prudit říkali jsme ji Petruno :mrgreen:

ano, to je asi to nejstrašnější oslovení :mrgreen: vlastně ne, v práci býval takový dědek, co mi říkal Petronella, to bylo ještě o něco horší :roll:
jo a naší Pavlínce taky občas říkám Pauline, jako po francouzku čtený, to mi přijde dostatečně netvrdý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
5.4.18 10:04

@sinapis.alba Petronella je takové zajímavé náhodou..jako jméno bych ho nedala, ale jako osvěžení kdyby mi tak někdo párkrát za rok řekl, tak by mi to nevadilo.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
5.4.18 10:15

@kuboslavka Jmenovat bych se tak nechtěla, osobně se mi nelíbí. Ale pojmenovat tak někdo dítě, neřeknu nic, je to normální jméno.

• Citovat
  • Upravit
31287
5.4.18 10:17

Mě se Pavlínka líbí. Pokud by náhodou někdy prošlo další dítko, je v jasném výběru holčičího jména.
Znám jich několik, říkáme jim většinou Pájo, Pavko, Pavlí (víceméně tak, jak si která řekne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
5.4.18 14:28

Pavlína se mi líbí, Pavla ne, mám to podobně jako Josefína líbí, Josefa ne. Ale Pájo bych ji nikdy neříkala, to mi přijde strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
6.4.18 15:30

Víc se mi líbí Pavla. A Pavlínám, které znám, stejně všichni říkají Pavlo, i ony se tak pžedstavují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 08:47

Pavlína je fajn, pěkné jméno :palec:

• Citovat
  • Upravit
56
3.8.21 20:57

Pavlínka, Pajinka, Pajuška… boží :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...