Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pokud se vám líbí základní tvar toho jména, tak ho dejte.
Ty zdrobněliny a oslovení a takové… to přijde samo. Třeba to bude nějaká úplně jiná přezdívka, která vznikne neplánovaně.
Tak mi mame Romana už tři týdny doma taky po tatínkovi a já mu říkám Románku nebo Romíku, Romoušku a až bude větší tak normálně Romi nebo Romčo, ale přiznám se ze si musím taky zvyknout ????
Je to hezké jméno, takové chlapské. Zdrobnělinu nevim, ale podle me mu stejne vymyslíš nějakou přezdívku. My dali Alžbětu a řikáme ji Bíba, bibi, pipi…no nelam si s tim hlavu ono to nějak dopadne.
Děkuji všem
Románek se mi líbí, jen mi to přijde dlouhé na malé miminko.. Ale je pravda, že to přijde až tu bude s námi
Já teda popravdě ani přítele neoslovuji tím jménem
vždy když mu řeknu jménem, tak se oba zarazíme ![]()
Zakladatelka ![]()
Máme známé, kteří mají Romana, teď už teda bude skoro v pubertě, ale když byl miminko a jeho táta ho šel přebalit, tak říkal „Tak pojď, ty Romadůre!“ ![]()
@zrcadlo píše:
Máme známé, kteří mají Romana, teď už teda bude skoro v pubertě, ale když byl miminko a jeho táta ho šel přebalit, tak říkal „Tak pojď, ty Romadůre!“
Mně se Roman líbí a zdrobněliny bych neříkala.. ve 20 mu tak nikdo říkat nebude.. my máme pojmenované dítě velmi tvrdým, moc neohebným jménem a říkáme základní tvar ![]()
V porodnici s nami byl Romanek. Strasne se me to osloveni libilo ![]()
Ahoj,
omlouvám se za anonym, ale mám tu spoustu známých a zatím nechceme aby se rozkřiklo pohlaví takto přes mimino
Jméno máme nejspíše vybrané.. Roman, bude po tatínkovi, mají to v rodině už po několik generací.. nemám s tím problém, jméno se mi líbí.. Začala jsem si teď ale představovat jak vlastně budu malému říkat.. nejde mi z pusy žádná jiná verze toho jména. Roman je hezké jméno, ale nedokáži si představit jak budu mluvit na malé miminko.. Romčo se mi strašně nelíbí a hlavně ani to mi prostě nejde si představit
Romí.. No nevim nevim no 
Proto se chci zeptat tady vás jestli jste dalá nějaká toto jméno svému dítěti, popřípadě jestli máte v okolí nebo vás napadají ještě jiné zdrobněliny tohoto jména?
Mockrát děkuji, budu opravdu vděčná za každou radu