Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Veneru bych vynechala. Aby jméno dítěte připomínalo venerické choroby bych si nepřála.
@hanka.br. píše:
Veneru bych vynechala. Aby jméno dítěte připomínalo venerické choroby bych si nepřála.
Holicí strojky Venus nejsou o moc lepší
To bych taky vyřadila ![]()
@hanka.br. píše:
ta, presne to me napadlo
Zora a Zorka nejsou tak neobvyklý jméno… Aurora začla VŘSR, si pamatuju podle vtipu, ale ten vtip už né
s Venerou souhlasím co píšou výš a osobně mě dost zaujala Zaria ![]()
Co Dagmar? Je to skandinávské jméno a v překladu znamená Jitřenka ![]()
Apolena
Krásná, zářící dívka, která je plna světla. Podle Řeckého Boha.
Za mě Zaria, to jsem ani neznala a moc se mi to líbí a jinak kdyby mi to bývalo prošlo u otce, tak Apolena bylo jedno z mých top jmen pro holku
![]()
Apolena je nádherná, bylo to mé vysněné jméno pro dceru. Bohužel, s příjmením tvoří krkolomný jazykolam. Takže ani jedna dcera se tak nejmenuje. Znám víc žen, které chtěly nebo by chtěly dceru tohoto jména, buď narazily u partnery nebo se to nehodilo k příjmení. Možná i proto jich moc není.
Český ekvivalent stejného významu Apoleny je Světlana. Mě se toto jméno nelíbí, ale bylo to vysněné jméno pro dceru jedné mé příbuzné. Ta má samé syny.
Z uvedeneho se mi nejvic libi Zora, Zorka je zdrobnelina, to bych jako jmeno nedala, Venera ne, to spis Verena, ale to zas nema ten vyznam, Apolena taky dobry.
Mně Zaria, připomíná šaría, takže mně se to jméno teda nelíbí
Ale Apolenka je pěkné, za to se taky přimlouvám. Ještě mě napadlo třeba Jasněnka…
Ahoj, ráda bych zůstala anonymně. Jak už jsem psala u jiného tématu, chodí se známé a chceme uchovávat volby jmen v tajnosti až do narození miminka. Teď už k mé otázce, kdybychom měli holčičku, ráda bych ji alespoň „částečně“ pojmenovala po mě velmi blízké osobě. Jméno té paní zní jak už název diskuse napovídá: Jitřenka. Toto jméno se nám však zrovna nelíbí a s příjmením zní krkolomě a dlouhatánsky. Proto jsem si říkala, že by bylo hezké zkusit vybrat jiné jméno se stejným, nebo alespoň podobným významem.
Zatím jsem našla Zora, Zorka, Aurora, Jitra, Zorina, Venuše, Venera, Venus, Zaria, Zoria, Zorjana, Zoriana a někde psali že i Apolena, myslíte, že je to možné? Napadá vás nějaké jiné? Co si vy myslíte o těchto? Mě se tedy nelíbí zdaleka všechna, pouze jsem vypsala co jsem našla.
Zaujala mě Zora, Zorka, Venera a zajímá mě jak je to s tou Apolenou. Děkuju.