Jméno podle Jitřenky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.6.15 20:28

Jméno podle Jitřenky?

Ahoj, ráda bych zůstala anonymně. Jak už jsem psala u jiného tématu, chodí se známé a chceme uchovávat volby jmen v tajnosti až do narození miminka. Teď už k mé otázce, kdybychom měli holčičku, ráda bych ji alespoň „částečně“ pojmenovala po mě velmi blízké osobě. Jméno té paní zní jak už název diskuse napovídá: Jitřenka. Toto jméno se nám však zrovna nelíbí a s příjmením zní krkolomě a dlouhatánsky. Proto jsem si říkala, že by bylo hezké zkusit vybrat jiné jméno se stejným, nebo alespoň podobným významem.

Zatím jsem našla Zora, Zorka, Aurora, Jitra, Zorina, Venuše, Venera, Venus, Zaria, Zoria, Zorjana, Zoriana a někde psali že i Apolena, myslíte, že je to možné? Napadá vás nějaké jiné? Co si vy myslíte o těchto? Mě se tedy nelíbí zdaleka všechna, pouze jsem vypsala co jsem našla.

Zaujala mě Zora, Zorka, Venera a zajímá mě jak je to s tou Apolenou. Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30385
24.6.15 20:32

Veneru bych vynechala. Aby jméno dítěte připomínalo venerické choroby bych si nepřála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.6.15 20:33
@hanka.br. píše:
Veneru bych vynechala. Aby jméno dítěte připomínalo venerické choroby bych si nepřála.

Holicí strojky Venus nejsou o moc lepší 8o To bych taky vyřadila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
24.6.15 20:34
@hanka.br. píše:

ta, presne to me napadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148206
24.6.15 20:37

Apolenka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
24.6.15 20:37

Maminka kamarádky se jmenuje Veneta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
24.6.15 20:52

Zora a Zorka nejsou tak neobvyklý jméno… Aurora začla VŘSR, si pamatuju podle vtipu, ale ten vtip už né :-D s Venerou souhlasím co píšou výš a osobně mě dost zaujala Zaria :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
24.6.15 20:54

Co Dagmar? Je to skandinávské jméno a v překladu znamená Jitřenka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
24.6.15 20:54

Jednoznačně Apolenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
24.6.15 20:57

Apolena :palec: Krásná, zářící dívka, která je plna světla. Podle Řeckého Boha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
24.6.15 21:25

Za mě Zaria, to jsem ani neznala a moc se mi to líbí a jinak kdyby mi to bývalo prošlo u otce, tak Apolena bylo jedno z mých top jmen pro holku :pankac: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44178
24.6.15 21:38

Apolena je nádherná, bylo to mé vysněné jméno pro dceru. Bohužel, s příjmením tvoří krkolomný jazykolam. Takže ani jedna dcera se tak nejmenuje. Znám víc žen, které chtěly nebo by chtěly dceru tohoto jména, buď narazily u partnery nebo se to nehodilo k příjmení. Možná i proto jich moc není.

Český ekvivalent stejného významu Apoleny je Světlana. Mě se toto jméno nelíbí, ale bylo to vysněné jméno pro dceru jedné mé příbuzné. Ta má samé syny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
24.6.15 21:46

Apolenku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
24.6.15 21:51

Z uvedeneho se mi nejvic libi Zora, Zorka je zdrobnelina, to bych jako jmeno nedala, Venera ne, to spis Verena, ale to zas nema ten vyznam, Apolena taky dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.6.15 21:52

Mně Zaria, připomíná šaría, takže mně se to jméno teda nelíbí :-( Ale Apolenka je pěkné, za to se taky přimlouvám. Ještě mě napadlo třeba Jasněnka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze