Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky poradte a inspurujte me mame valdemara sztwiertniu a cekame brachu. Me se libi dalibor, viliam, radovan, leopold, benjamin, albert, eduard a manzelovi vitek a pak ernest.no vitka dat nemuzeme vubec to nejde k valdemarovi a ernest nevim jak bych mu rikala.co vase napady?
Proč nemůžete dát Vítka? Ona se jména sourozenců musí k sobě „hodit“?
Jinak ze seznmau se mi líbí Leopold, Albert a Eduard.
@bebecom
Ernest
, promiň…, to mě ale rozsekalo…
Mně z toho přijde nepřijatelnější Radovan, ale to záleží jen na vás
Já nechápu, v čem se Vítek nehodí k Valdemarovi. A proč by se to vlastně nějak výrazně mělo hodit. Blbě působí třeba Jack a Tomáš, ale co se mlátí u dvou normálních jmen?
@bebecom jako fanda Wildovi komedie The importance of being Earnest (Jak je důležité míti Filipa) jsem jednoznačně pro E(a)rnesta ![]()
Viliam psáno česky je hrůza. Jména sourozenců se přeci k sobě hodit nemusí ![]()
Uvažovala bych možná o Dalibor, Radovan, Vít. Vítek ne… až mu bude 40,50, 60, bude oplácaný se šedinami a bude pořád říkat, že se jmenuje Vítek… děs.
Tak třeba Vilém. Valdemar a Vilém. Ten váš Viliam - psaný takto vypadá zvláštně. Albert mi evokuje obchoďák, Ernest je… no nic moc
Ale Vítek je krásný jméno ![]()
@ynax
V práci jsem zažila hodně ženských ve věku 50 a více, někdy prostorově výrazné dámy a opravdu se jmenovaly Haničky, Jasněnky, Drahušky
Takhle zdrobněle to měly v dokladech. Mě to vždycky evokuje dceru Droběnu z Popelky
. Tak Vítek může být Vitouš.
@bebecom My máme termín porodu příští týden a je to naše druhé dítko, první máme dceru Emu a tohle miminko bude chlapeček Vít. Takže za mě bych brala Vítka
. Taky si nemyslím, že by se ty dvě naše jména k sobě bůhvíjak hodily, ale myslím si, že na tom nezáleží, hlavně pokud se Vám líbí. Navíc Valdemar a Vít nezní nijak špatně…
@ynax píše:
Viliam psáno česky je hrůza. Jména sourozenců se přeci k sobě hodit nemusí
Uvažovala bych možná o Dalibor, Radovan, Vít. Vítek ne… až mu bude 40,50, 60, bude oplácaný se šedinami a bude pořád říkat, že se jmenuje Vítek… děs.
Souhlasím, zdrobnělá jména může dát jen infantilní magor.