Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No hlavne jde o to aby si ti dva brachove neprehadovali o to kdo ma horsi jmeno vit je normalni a valdemar je nezvykle, tak at to kluci maji na stejno. Vim jak s brachou hadali jsme se o kde co tak proto at jsou na tom na stejno. ![]()
Za mě se mi líbí Leopold a jinak Vít, bez zdrobněliny nezní k Waldemarovi vůbec špatně a jinak Vilém psáno česky také není špatné.
Ernest
to je tedy jméno za trest, to já bych rodiče za takové jméno proklínala a Vítek taky ne, to zní ve 30,40,50,60, fakt blbě, to může dát jedině nějaký nenormální člověk, promiň za to, ale je to tak.
Jinak já bych nezkoumala jestli se sourozenecké jména k sobě hodí, stejně až budou dospělí si každý půjde jinou cestou, a budou se akorát tak navštěvovat, takže toto bych fakt nezkoumala.
@bebecom promin, ale co je to za logiku, každý má v něčem hezké jméno ![]()
@bebecom Přesně jak píšeš, hádat se budou o tolik věcí, že hádat se o jméno je podle mého ani nenapadne…to mě nikdy nenapadlo, že by se sourozenci hádali kdo má hezčí jméno
…Vít i Vilém jsou moc pěkná jména. Nejsem si jistá, ale myslím, že Vítka (jako zdrobnělinu) můžeš zapsat do RL jen po nahlášení na matrice, nebo jaký je postup. Jak jsem psala, my si vybrali Víta a říkat mu budeme Vítek apod., takže jsme to řešit nemuseli… Prostě dejte co se líbí Vám.. ![]()
My se se ségrou dohadovaly, která má hnusnější jméno (v tom věku jsme to takhle podávaly, no
), až jsme se nakonec dohodly - na tom, že naše matka to vymyslela blbě, nenápaditě a bez vlastního názoru ![]()
Nekdo tu zminoval Viléma, jsem pro
Muzete mu rikat Viliku, Vildo, Vilousku, Vilemku… Nevim jak rikate Valdemarovi ale jestli Valdik tak to budou kluci Vilik a Valdik ![]()
Schvaluji vyber jmen, jsou neobvykla ![]()
Hele upřímně mám dva kluky a o jméno se fakt nehádaj, rvou se kvůli jinejm věcem a za chvíli se zas objímaj ![]()
takže pro mě osobně by se k Waldematrovi klidně hodil Vít (Vítku mu můžete říkat doma) nebo Vilém či Viktor (Vít´a)..už k tak dost složitýmu příjmení bych to jménem nekomplikovala ![]()
jinak jsem měla kolegu jménem William a stejně mu nikdo neřek jinak než Vildo ![]()
@bebecom píše:
Ahoj holky poradte a inspurujte me mame valdemara sztwiertniu a cekame brachu. Me se libi dalibor, viliam, radovan, leopold, benjamin, albert, eduard a manzelovi vitek a pak ernest.no vitka dat nemuzeme vubec to nejde k valdemarovi a ernest nevim jak bych mu rikala.co vase napady?
Valdemar je starogermánské jméno, vybrala bych jméno stejného původu - starogermánské
Mě se k tomu příjmení hodí Benjamin.
Pak druhá varianta Ernest a zdrobněle bych mu říkala Ernie… ![]()
A jeste me napadl julian, roland, vendelin…prijmeni je polske a valdemar je starogermanske jmeno. Bernard taky neni spatne ale k tomu prijmeni to je uz komplikovane.
Mně se nelíbí ani jedno ze jmen, ale když už tak bych dala Vítka. A nebo Eduard (Eda).
@bebecom A co Vincent (Vinc, Vincek) místo toho Vendelína
Já bych se Vendelín teda jmenovat nechtěla ![]()