Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám synovce. Ségra mu říká Sebinko, Sebíčku.. já buď celým jménem nebo Sebi.
Vůbec. V základním tvaru ještě možná, ale jakýkoliv zkrácený oslovení je hrozný. Navíc se hrozně profláklý.
Dcera má ve školce. Říkají mu Sebík.
Ještě jsem slyšela variantu Bastík.
@Anonymní píše:
@Janli ono těch neprofláklýách a hezkých je bohužel méně než šafránu
Pořiď si knížku - Jak se bude jmenovat - tam jich najdeš dost a dost.
My mezí Oliverem a Sebastianem rozhodujeme. Obě se nám hodí k příjmení a i vcelku líbí. S klučičími jmény je to bohužel bída ![]()
Já bych mu říkala Sábo ![]()
Ale tisíc lidí, tisíc chutí ![]()
Můj Kryštof se taky nelíbí každému a stejně se spatně se vymýšlí zdrobnělina ![]()
Znám jednoho moc hodného kluka Sebastiana, v první třídě mu říkali Sebíku a teď na druhém stupni mu kluci říkají Sébo, což oboje mi nepřijde špatné.
Bastík je děs ![]()
Taky jde o to, jak se hodí k příjmení.
@Anonymní píše:
Jak se Vám líbí? Kdo ho máte doma jak mu říkáte?
Nelíbí. Ale slýchám hlavně Sebíku
@Lamicka2016 píše:
My mezí Oliverem a Sebastianem rozhodujeme. Obě se nám hodí k příjmení a i vcelku líbí. S klučičími jmény je to bohužel bída
Tak to nevím, proč by to byla bída. Jmen je spousta. Jen se na to nesmí jít vědecky a zkoumat, co se k čemu hodí.
@Russet píše:
Tak to nevím, proč by to byla bída. Jmen je spousta. Jen se na to nesmí jít vědecky a zkoumat, co se k čemu hodí.
Ale tak je třeba zohlednit i příjmení, aby to k sobě pasovalo a nebyl to jazykolam.
@Anonymní píše:
Takové obyčejné, hodně používané. ![]()
My máme příbuzné v Německu, jejich syn byl Sebastian a říkalo se mu Basty. Tehdy to ale bylo tady neobvyklé jméno ![]()
Ahoj, ano líbí a moc. Byl i v našem užším výběru. Koukala bych také na příjemní, my máme německé příjemní tak k tomu to právě jde ![]()
U nás TOP jména:
Sebastiban, Samuel, Oliver
V nedeli už měl manžel skoro nůž na krku - jsem 33tt a proste nikdy nevíte
U nás vyhrál Samuel
![]()