Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dagina1 píše:
Ahoj holky,
za pár týdnů čekáme chlapečka a máme předvybráno několik jmen – ty držíme před blízkými v tajnosti ale ráda bych názor více lidí jestli to nezní blbě třeba… nějak to sami nemůžeme rozseknout
takže:Gabriel
Manžel je cizinec, příjmení máme krátké jednoduché hodí se k těmto jménům v pohodě.
Leonard
Florian
Sebastien
Jan
Co vy na to?
Dík
já chtěla gabriela, ale jsme horovi a gabriel hora je drsný
Tak jestli můžu říci svůj názor, tak moc hezký je Jan Hora, a pokud chcete exotičtější, tak mě by se líbil ten Florián. Doufám, že vyberete dobře a že se to všem i mimísku bude líbit.
Tak já mám Sebastiana tak hlasuju pro něj a jinak se přidávám a prosim o pomoc v listopadu budem mít mimčo a nedokážem vymyslet jméno na každym se nám něco nelíbí nebo už někoho známe ![]()
lehaje píše:
Tak jestli můžu říci svůj názor, tak moc hezký je Jan Hora, a pokud chcete exotičtější, tak mě by se líbil ten Florián. Doufám, že vyberete dobře a že se to všem i mimísku bude líbit.
aaaaaaaaaa Jan byl můj děda, nenáviděla jsem ho a dodnes nanávidím za to, jak hnusně se ke mě chovat. můj syn je jakub hora a druhý bude daniel hora
Jednoznačně Jan ![]()
Ale příjmení máš určitě po manželovi, takže lépe bude znít „nečeské“ jméno. V tom případě se mi líbí Leonard.
Tak šťastnou ruku při výběru ![]()
manco a bude to holka nebo kluk ![]()
jinak nám taky trvalo než sme našli jméno na kterym sme se s manželem shodli - ještě chvíli před porodem sme to neměli podepsaný ![]()
tak přeju štastnou ruku při výběru ![]()
brumdinka píše:
manco a bude to holka nebo klukjinak nám taky trvalo než sme našli jméno na kterym sme se s manželem shodli - ještě chvíli před porodem sme to neměli podepsaný
tak přeju štastnou ruku při výběru
To ještě nevíme, ale tipujem spíš kluka.
Asi taky Sebastien… ![]()
My jsme to u prvního kluka měli jasné - po tátovi, ale u druhého jsme s tím dlouho bojovali a nemohli se na ničem shodnout. Nakonec manžela napadl Denis a bylo rozhodnuto…
a musím říct, že mu to jméno neskutečně sedí. ![]()
Já nevim, Bastíká má ted každý druhý. Už kvůli tomu bych to jméno nedala. Sebastien a Samuel nebrat ![]()
Tak já sem opět budu cpát toho Vincenta
Sama ho mít nebudu,to mi doma neprojde ale líbí se mi to.
Leonadr je opravdu tvrde jméno ![]()
Jan je česká klasika - neurazí - nenadtchne ![]()
Ono záleží asi i na oblasti… Malého Samíka znám kromě našeho jenom jednoho (no znám, vím, že existuje, nestýkáme se), Sebíka jednoho, co se teď narodil. Zato Tomíci, Janíci a Lukášci by se dali přehazovat vidlama
![]()
Věřím, že třeba v Praze je to jinak…
Jo jo, my máme taky Lukáška. Dokud se nenarodil, tak jsem o žádném jiném nevěděla a teď jich je nějak moc ![]()
lehaje píše:
Jo jo, my máme taky Lukáška. Dokud se nenarodil, tak jsem o žádném jiném nevěděla a teď jich je nějak moc
Já myslím, že prvorodičky právě vůbec neví co je v kurzu - pokud po tom nepátrají ( nějaké statistiky jmen a podobně)..Protože bezdětní většinou netráví čas se spoustou cizích dětí.. ![]()
Já jsem také žila před 12 lety v bludu, že Elišku nikdo mít nebude, protože přeci já když jsem byla malá, jsem byla jediná v celé městě..
Hm a pak jsem se nestačila divit, co je Elišek ve školce, lidušce, na táborech a škole
![]()
To je fakt, možná budu ve školce ještě zírat
Ale právě v práci mi procházely rukama seznamy prvňáčků a tam žádný myslím nebyl a i když se bavím s nějakým dítětem, tak mi sděluje jako obrovskou raritu, že mají ve třídě nebo ve školce taky Samíka
(asi 2× se to stalo) Tak snad to nebude tak hrozné, no ![]()
Já věřím, že kdybych dala Polykarpa nebo Pia, tak neuplyne ani půl roku a někdo mi sdělí, že jejich známí mají některé z těch jmen taky
![]()
Já koukala u nás ve městě na tablo školkové třídy a byly tam 4 KAROLÍNKY, 2 FILÍPCI a celkově se to dost opakovalo..chudák učitelka ![]()