Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
za pár týdnů čekáme chlapečka a máme předvybráno několik jmen – ty držíme před blízkými v tajnosti ale ráda bych názor více lidí jestli to nezní blbě třeba… nějak to sami nemůžeme rozseknout
takže:
Gabriel
Leonard
Florian
Sebastien
Jan
Manžel je cizinec, příjmení máme krátké jednoduché hodí se k těmto jménům v pohodě.
Co vy na to?
Dík
Mně se líbí Gabriel a Sebastien. Ten Sebastien asi nejvíc. Mýslím že k cizímu příjmení to bude bomba.
ahojky,skoda,ze nezname prijmeni,at muzem porovnat,ktere jmeno je k nemu zvucnejsi,libeznejsi ![]()
me se nejvic libi Leonard a Sebastien,toho jsem puvodne chtela taky ![]()
Mně tady z toho výběru Jan…
Můžu se zeptat, jak se zkráceně říká Gabrielovi
Zrovna nedávno sem nad tím přemýšlela, když sem to jméno viděla na zvonku, a fakt mě nic nenapadlo ![]()
mě se celkem líbí Florian, Gabriel,Sebastien ani Leonard bych se tedy jako kluk jmenovat nechtěl
a Janů je furt všude moc…
kaaaca-h píše:
Mně tady z toho výběru Jan…
Můžu se zeptat, jak se zkráceně říká GabrieloviZrovna nedávno sem nad tím přemýšlela, když sem to jméno viděla na zvonku, a fakt mě nic nenapadlo
Asi jako na holku? Gabča, Gabi? ![]()
Jinak za mě Jan
Ano, zrovna dneska je Jeníčka ![]()
Kdybych měla syna, chtěla bych to jmeno pro něj, ale nechci pojmenovávat po členech rodiny.. Napadla mě jediná alternativa Ian..
Ale to zase není český
dalimil píše:
mě se celkem líbí Florian, Gabriel,Sebastien ani Leonard bych se tedy jako kluk jmenovat nechtěla Janů je furt všude moc…
Můj přítel by určo toho Leonarda v dětství ocenil - miloval Želvy Ninja
![]()
Já právě často neslýchám, že by někdo volal Honzíku… tady u nás frčí Matýsek.. ![]()
dagina1 píše:
Ahoj holky,
za pár týdnů čekáme chlapečka a máme předvybráno několik jmen – ty držíme před blízkými v tajnosti ale ráda bych názor více lidí jestli to nezní blbě třeba… nějak to sami nemůžeme rozseknout
takže:Gabriel
Manžel je cizinec, příjmení máme krátké jednoduché hodí se k těmto jménům v pohodě.
Leonard
Florian
Sebastien
Jan
Co vy na to?
Dík
Ahoj. Mně se z tohoto výběru líbí nejvíc Jan, ale jestli se má chlapeček narodit za pár týdnů, tak bych mu vzhledem k dnešnímu svátku tohle jméno nedávala. A taky proto, že Honzíků je moc. Z ostatních bych si asi nevybrala už vůbec
.
díky za názory, tak jsem z toho ještě víc jelen ale jsem ráda že mám i pohled z vnějšku…
Leonard právě se mi líbí protože je to jméno sympaťáků - DaVinci, Dicaprio, Cohen
ale zní mi trochu tvrdě
Jan - měli jsme vybráno jako první ale zas je to moc časté a máme i v rodině, i když mému drahému to neva
jinak uvítám i další tipy
ale bez diakritiky aby to prošlo i v cizině a bylo jednoduché na výslovnost!
Příspěvek upraven 24.06.11 v 14:38
Ke krátkému příjmení bych zvolila spíš delší jméno, čili Jana bych vyřadila
Pak asi už záleží na vkusu… Možná třeba jestli je v příjmení R, zvážila bych, jak se bude vyslovovat se jménem, kde je další, nebo třeba jeslti je v příjemní S, zvážila bych Sebastiena, ať to není usyčené… ![]()
Brácha má kámoše, kterému se říká Gabo (ale je to myslím z příjmení), tak co by ne i zkratka pro Gabriela ![]()