Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zdravím všechny těhulky.nevím si rady.
jsem na začátku 7tt.dříve mě pobolívaly „jen“ vaječníky.nyní se k tomu od včera přidalo i píchání v podbříšku.asi tak hodinku.pak to ustalo a znovu chvíli večer.od rána to bylo dnes v poho a teď zas trochu.do jaké míry je to „normální“ že roste děloha a kdy už to řešit?
beru také utrogestan 2× večer vag.
moc děkuji.hezký den ![]()
já mylsím, že je to normální, pokud už by ta bolest byla taková, že by se to fakt nedalo vydržet, tak bych s tím asi něco dělala, ale občasné píchání apod je normální. Prostě roste děloha ![]()
vlacek06 píše:
zdravím všechny těhulky.nevím si rady.jsem na začátku 7tt.dříve mě pobolívaly „jen“ vaječníky.nyní se k tomu od včera přidalo i píchání v podbříšku.asi tak hodinku.pak to ustalo a znovu chvíli večer.od rána to bylo dnes v poho a teď zas trochu.do jaké míry je to „normální“ že roste děloha a kdy už to řešit?
beru také utrogestan 2× večer vag.
moc děkuji.hezký den
Toho ještě bude,píchání,tahání,bolení,tvrdnutí.Jooo těhu,to je prostě jiný stav ze vším všudy.Já bych ho teda přejmenovala na jiný strach
Je to uplně normální,pokud nekrvácíš a není to k nevydržení.A pro svůj klid člověk může vždy skočit k mudrovi.Já tam byla častěji než doma
![]()
díky moc.mám teď strach ze všeho
15měs. snažení,hormonální stimulace…pak už hrozilo jen umělé.už jsem z toho unavená a tak řeším kde co.také přemýšlím,jestli nejít na rizikové.práce mě dost stresuje.už aby se to narodilo ![]()
vlacek06 píše:
díky moc.mám teď strach ze všeho15měs. snažení,hormonální stimulace…pak už hrozilo jen umělé.už jsem z toho unavená a tak řeším kde co.také přemýšlím,jestli nejít na rizikové.práce mě dost stresuje.už aby se to narodilo
No to bys měli vidět mě při posledním těhu po dvou potratech.Vůbec jsem si ho neužila,stresovala jsem denně,pořád nějaké problémy,na pohotovost bych si mohla zřídit ClubCard jak do tesca a sbírat body
Jak mě se oddechlo,až jsem porodila
Ale štve mě,že jsem si to těhu neužila.A to jsem si říkala,že při druhém už tak řešit nebudu a řešila jsem 100000× vic. ![]()
Ahoj ![]()
Já jsem 6+4tt a mám to samé. Píchání, bolení, chvilku klid a znovu, takže dle mě je to v těhu normální ![]()
tak to čekáš také v únoru.já jsem 6+1tt.takže asi fakt v poho.ale i tak.to mám za to,že při dceři ani nevím jak,a najednou už jsem rodila.prostě těhu jedna báseň.teď se z toho můžu… ![]()
teda ty máš hlášky..
fakt se bavím a konečně i směji.ale plně s tebou souhlasím.můžu se zbláznit,jak jsem z toho pos…jenže se o tom nechci moc zmiňovat doma.za těch 15měs.jsme si užili dost,a tak chci,aby aspoň manžel si to užil,když já vím,že si to neužiji.a jak se těší malá.takže ještě o to větší nervy,aby to dopadlo dobře.
jj, to jsme stejně
Akorát my budeme mít dvojčátka, takže rodit budu určitě dřív
Zrovna dnes mě pobolívá břicho a jsem unavená, není mi nějak nejlíp ![]()
no pěkné
já čekala dvě při prvním těhu.spontálně.hned po vysazení HA mi uzrála dvě vajíčka.ve 3měs.už tam ale bylo jen jedno…ještě že.dcera je živel ![]()
teď jsem těhu po aplikaci ovitrelle (to je to,co pregnyl,jen prý? lepší) a od 16.DC beru utrogestan.
tak ať se daří dvojčátkům.teď bych je také brala. ![]()
ahoj holky
![]()
chtěla jsem vás pozdravit, nějak jsem na tuto diskuzi narazila a moc mě potěšilo, že tady jste ve stejné fázi jak já jsem v 6+4tt
a bříško mě taky pobolívá, taky jsem se stresovala, že už by nemělo, dokonce jsem si všimla jak jsem se začala hrbit a chodit v předklonu od včerejška se dost hlídám, jak jsem narovnaná tak mě břicho bolelo, jako by svaly nebo tak něco, no a prostě když jsem jak paragraf tak je to dobri, ale já jsem na rizikovce a vegetim naštěsti doma ![]()
Děkuji. Nám to konečně vyšlo, po dlouhém snažení. Uvidíme, jak se prckům daří-na utz jdu ve čtvrtek. Já jsem za ně vděčná a byla bych i za jedno. Už si na tu myšlenku dvojek zvykám ![]()
Ahoj andtom
a čekáte jedno mimčo nebo dvě? To jsme na tom stejně, taky jsem 6+4tt ![]()
**Ahoj
**
My jsme byli na IVF zaváděli mi 2 ale při kontrole v pondělí mi dr. říkal že čekáme 1, ale aspoň tak, hlavně, že tam aspoň jedno je, my jsme se snařili od 7/2009 takže taky pěkně dlouho a taky mám ve čtvrtek kontrolu a budou mi brát těhotenské odběry a stěr z čípku a jak jsi na tom ty??? Máš už doma fotečku ????
Mně minulý týden řekl dr.že tam je taky jedno mimčo a ted ve středu řekl, že jsou tam dvě. Minule se nám jeden prcek schoval
Takže budeme mít jednovaječné. Fotku máme, ale ve čtvrtek by snad mohla být hezčí, když už mimča povyrostou ![]()