Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat zda má někdo zkušenost s Duphaston v tak pozdější fázi těhu..Všude čtu jen,že berou maminky v začátku na udržení plodu.Dnes mě začlo hodně bolet v podbřišku jakdyž při menstruaci a bolelo mě to tři hodiny v kuse a tak jsem volala doktorovi a on mi řekl,že mám co nejdřív přijít.Udělal mi ultrazvuk a vyšetření a řekl mi,že mám zvýšenou funkci dělohy a předepsal mi Duphaston 1-1-1..moc se bojím,že se děje něco vážného a tak jsem chtěla slyšet zkušenosti některé z maminek.Děkuji za reakce
Sisi - já jsem kvůli krvácení užívala duphaston skoro do 20tt ale je divné že ti to napsala dr. teď tak pozdě??
Já když jsem byla asi v 16tt tak mi dr. (jiná řekla, že to už na nic nemá vliv a že bych ho už dávno neměla brát, že je to zbytečné) nicméně jsem ho dobrala myslím že kolim 20tt. miminku to určitě neublíží, a bříško ti tvrdne nebo jen bolí?
Bříško mě právě bolelo celé dopoledne a říkal,že by mi mělo přestat a že mám jen ležet.Přestalo mě bolet,ale cítím veliký tlak tam dole a malého pohyby cítím také nějak nízko.Nikde jsem se právě nedočetla,že by to někdo bral až tak pozdě..všude čtu jen na začátku a tak ani netuším nač mi to předepsal ![]()
jedna holčina od nás z diskuze jej brala zkracoval se jí čípek a hrozil porod taky kolem 28tt…je nová studie kde dr koutský doporučuje u hrozících potratu ultogestan nebo duphaston…takjej ber…mimochodem ta holčina začala 40tt ![]()
Beru je ,na to jsem zodpovědná
a děkuji trochu mě to uklidnilo.Já se bála právě abych nezačala rodit dříve…snad bude vše v pořádku.
Sisi - no vidíš, já teď ležím v nemocnici pro hrozící předčasný porod a s žádným duphastonem nepřišli.. Ale zato mám Gynypral ze kterého se mi tak leda třsou ruce, protože na tvrdnutí bříška to nemá vůbec vliv (zatím tvrdne pořád) tak uvidíme, třeba je tvůj lékař vážně obeznámen s novinkami. Já po něm už nekrvácela, tak uričtě k něčemu bude ![]()
Tak to je mi líto,že jsi v nemocnici
a v kolikátém jsi ted týdnu? No já uvidím co bude dál..bříško zatím nebolí jen malý pořád nějak vrtoší.Doktor říkal,že kdyby cokoliv se nezdálo tak mám hned přiběhnout.
Sisi - to je dobře že se vrtoší! Jen at se hýbe..
Já jsem dneska 34+1tt takže relativně ´dost, ale pořád by to bylo brzy, malý má 2400g takže taky dost ale ještě musí alespoň 14dní vydržet miláček můj vysněný
![]()
Tak se opatruj(te) a ať všechno dobře dopadne ![]()
Taky jsem brala duphaston od nějakého 25tt do 36tt (+ ještě gynipral, lekoptin a prevenivně fermalac), povolil mi čípek (rodila jsem v termínu). Tím se rozhodně nic nezkazí, kdyby měl dr. pocit, že je to vážné, pošle Tě do nemocnice ![]()
Teď ho budu brát od 14tt (doteď Utrogestan) kvůli hematomu.
Tak ať tam drobeček ještě chvilku vydrží
děkuji a přeji také ať je vše v pořádku ![]()
No teda to je léků
Taky jsem si říkala,že kdyby to bylo vážné tak mě pošle do nemocnice a tak mi naordinoval ležet první na levém boku a pak se překulit na pravý a naopak
..mám malou dva a půl roku,tak to moc nejde teda,ale tak pomáhají mi aspon rodiče..Manžel je od nevidím do nevidím v práci…
To mi povídej, já mám roční dítě, co neumí chodit, ale leze jak drak, hematom a opět extrémní nevolnosti, úžasná kombinace
hlídá kdo může, párkrát ho zvednu a bolí mě břicho, zvracím a on mi visí na noze a dělá blééé
holt to musíme nějak přežít
Mif, ať to v nemocnici utíká, ležela jsem tam ze začátku a s prvním dítkem 3×, tak vím, jak se to tam vleče ![]()