Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
v dubnu jsem měla mimoděložní těhu museli mě odstranit vejcovod levý…pravý je prý absolutně v pořádku.Chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s tím…a kdy se začali znovu snažit…a jestli muže být normálně druhý nebo je vellká pravděpodobnost že se to bude opakovat.Děkuji za odpovědi
Ahojky,
taky mám jen 1 vejcovod po mimoděložním a otěhotním pokaždé snad napoprvé. Kukni na metřík
Pokud Ti řekli, že druhý je v pořádku, tak se nemáš čeho bát ![]()
Ne ne, ja uz mam odrozeno. Ja jsem teda zacala po mimodeloznim hodne pozde, ale z toho duvodu, ze jsem se rozesla s pritelem. Ale moje prvni miminko melo nemocne srdicko a brali mi ho v 6. mesici a pote jsem otehotnela do 3 mesicu, coz mi i muj gyndar doporucil. V tomto pripade bych rekla, ze to je podobne. Telo se musi trosku vzpamatovat, předpokladam, ze Ti delali laparoskopii, asi to bude chtit vydrzet kvuli stehum. Prece jen je to operace, i kdyz mala. Preji hodne stesti ![]()
Ahoj já mám stejnou zkušenost!Mimoděložní těhu tak mi vzali levý vejcovod a řekli že za tři měsíce se můžeme začít snažit.V jakém stavu je pravý o tom nepadlo ani slovo.Tak jsme se začali snažit a hned napoprvé to vyšlo tak jsem byla šťastná jak blecha že to je odměna za to trápení:-)) A ejhle… Kdyžmi brali ten levý vejcovod tak tam od dělohy nechali 1cm toho vejcovodu a mimi se uhnízdilo právě tam a tentokrát to prasklo!:-( Ale za dané situace to dopadlo dobře protože jsem přežila a zůstal mi pravý vejcovod!O tom v jakém je stavu opět ani slovo že prý nebyl čas ho kontrolovat!A že příští měsíc že se můžem snažit… To jsem si klepala na čelo jestli se doktor nezbláznil!doktoři se mě snažili nahnat do IVF. No a pak skoro rok snažení a vyšlo to přirozeně.Omlouvám se za román!!!:-)) A hlavně jsem tazatelku nechtěla vyděsit.U tebe to tak být SAMOZŘEJMĚ NEMUSÍ!!!!
Ahoj,
tak já měla mimoděložní po druhém IVF,vzatý levý vejcovod.Řekli,že ani nemusíme čekat,že se vlastně do dělohy vůbec nezasahovalo tudíž pauza být nemusí.No pak jsem byla ještě na třetím IVF to taky nedopadlo a když jsme se chystali na čtvrté tak jsem otěhotněla přirozeně a ještě k tomu ovulovala ta levá strana bez vejcovodu.Řekli nám,že pokud je ten druhý vejcovod vpořádku tak se „natáhne“ pro to vajíčko a to byl můj případ.Takže s jedním vejcovodem se dá otěhotnět.Opakovat se to bohužel může,ale je to malá pravděpodobnost.Držím palce aby se vám co nejdřív zadařilo ![]()