Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Těhulky a maminky, potřebovala bych poradit. Jsem ve 26tt, zatím těhotenství bez větších problémů. Teď mám ale problém s tím, že mě bolívá břicho. Není to taková ta vnitřní bolest, jako při menzes, ale přirovnala bych to k píchání v boku, ale v oblasti břicha po stranách. Bolest se objevuje hlavně při chůzi nebo když nesu těžší tašku. Někdy se musím vyloženě zastavit a předklonit, aby to přestalo.
Máte s tím zkušenosti? Nejsem si jistá, jestli to je normální nebo jestli bych měla zajít k dokotrce, nechci vypadat jako plašan… ![]()
Kacenko, měla jsem to taky a jsem plašan (máme v rodině hodně potratů i předčasných porodů), tak jsem hned letěla k doktorce a ta mě uklidnila, že to je natahování vazů, jak píše Vegiska, které je způsobené růstem a zvětšováním dělohy.
Já stím bojovala celý těhotenství a nikdy to nic nebylo,a bylo to ke konci nejhorší,to bude v pohodě.
Klid, to je jen natahování vazů a dělohy, dělá se tam ještě prostor pro mimčo. Není to nic neobvyklého, takže si v klidu dál užívej těhu ![]()
Může to být i to tvrdnutí bříška, spojené s námáhou, na to si kup Magnézko ![]()
Já bych taky doporučila Magnézko, mě pomohlo a jinak to bude fakt asi to natahování vazů, ale s ničím se raději moc netahej, není to dobré, hlavně teď v těch pařácích.
Taky jsem to mela a mam sem tam. Jednou jsem se vyprdela a bylo po bolesti
.
Jinak se ti ztale roztahuje deloha, vazy.
Tak díky, to jsem ráda, že je to takhle
Ono občas je to fakt hrůza, dneska jsem zrovna obcházela asi 4 dětský obchody různě po Brně, takže jsem ušla asi tisíc kilometrů a občas mě to teda bolelo hooodně… Zkusím to magnézko, ale hlavní je, že to není nic nenormálního ![]()