Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky!Chci se zeptat,jestli některá z vás cvičí / cvičila v 8.měsíci těhotenství???Doktor mi kvůli původní váze trochu nadával,ale zítra začínám 33.týden a přibrala jsem jen 2 kg…jenže jak je horko,tak jsem prostě líná cvičit,ale bojím se,že když teď přestanu cvičit přiberu jako čuník…co myslíte??mám se do toho cvičení nutit??na procházky chodím pořád…
ja chodila plavat a pak jsem cvičila cviky podle Hanky Kynychové (přímo pro těhotné) a Lucie Výborné, obojí bylo takové posilování a protahování.
původní váhu mám 81 kg a měřím 163 cm…humus vím,ale měla jsem blbou práci a stíhala jsem jíst akorát tak večer v devět,kdy jsem končila…
no teď mám 83 kg…ale doktor říkal,že je všechno v pohodě a mimi má váhu ok
Být tebou tak se v tělech vedrech vůbec nehoním cvičením. Maximálně večer posilovací cviky. Já jsem začínala s váhou 70 kg a měřím 167 jsem v 30tt a vážím 86 kg. Představa, že se v tělech vedrech honím tak asi umřu. Záleží na tom jak se cítíš.
Ale po porodu budu cvičit! už se na to těším. před tím, než jsem otěhotněla jsem chodila 2× týdně cvičit. A kila snad půjdou dolu.
právě…ty vedra jsou hnus…zrovna dneska jsem říkala příteli,že jsme mohli aspoň dva měsíce počkat…tahat se s tím největším bříškem v létě…
Dneska právě na tohle téma vedra … byla tady diskuze ..... většině maminek to nedělá dobře. To je poprvé. kdy si přeji aby bylo v létě ošklivě. Tak kolem 20 stupňů.
V osmém už jsem maximálně jednou týdně plavala. Už jsem na to fyzicky neměla
A v devátém už jsem se jenom koulela ![]()
viď ? to by bylo fajn…ale mám sestřenku na Slovensku,ta je v 36.týdnu a tam mají každý den 35 stupńů…to je teprve něco…nechápu,jak to může zvládat…
Ahojky,
osobně bych v těch vedrech cvičení vůbec neriskovala…myslím, že organismus má i tak záhul víc než dost. Já zažila loni nejpokročilejší těhu (+ porod) během těch tropických dnů a fuj. Když se na jeden den trošku ochladilo, tak jsem s točením hlavy a zvracením zkončila v nemocnici.
Navíc mám pocit, že výtka tvého lékaře byla trošku zbytečná. Jasně - nemáš ideální váhu. Ale proč to vytýkat zrovna v těhu…
. Mám kamarádku, která měří zhruba to, co ty a váží kolem 100kg. V těhu jí nikdo teda nenadával. Já sama jsem podruhé otěhotněla s váhou 78kg (170cm) a nikdo mi nic neřekl…dokonce ani když jsem u prvního dítěte v těhu přibrala 37kg
![]()
Nehrotila bych to…Jsem těžkotonážní podobně jako ty
a v těhu jsem přibrala jen 3 kg, přestože jsem nic nedělala a jen žrala
Takže na tom to evidentně úplně nezávisí…
Přeju, ať v těhu taky přibereš jen takhle malinko a porodem tím pádem zhubneš ![]()
ja bych to teda vubec nerpehanela..ja jsem zitra taky presne 33.tt a nahore mam asi 13kg..2kg sjou hezky..sice jsi mela pocatecni vahu vyssi ale 2kg jsou dobry..ja merim 180cm a ted mam skoro 85kg..jsem zvedava co mi zitra doktor rekne..asi jsem za posledni tyden zase neco nabrala ..ale ted uz se da ocekavat ze to bude hodne voda..takze kdyz zacnes pribirat tak holdy to pak odejde po porodu..ted jak budou vedra tak budeme jeste pekne napuchly:)