Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím o radu. Jsem v 17tt a dostala jsem kvasinky, tak jsem si volala doktorovi a řekl mi, at si třeba koupím gynopevaryl čípky, že si MYSLÍ, že to vadit nebude.. Máte někdo s gynopevarylem v těhotenství zkušenosti prosím? nebo případně co jiného jste na kvasinky užívaly? ![]()
Děkuju!:)
Já ne, ale kamarádka použila na e-mailovou radu svého doktora to samé - ale nepsal jí, že to nemělo vadit, ale normálně jí to doporučil. Používala to někdy kolem 12.tt a teď je ale 25.tt a vše v pohodě ![]()
Snad jsem pomohla
Já užívala v těhotenství na kvasinky kdeco. Gynopevaryl také. Neboj, miminku to neuškodí…Jen doktor je dost pohodlný. Měl si tě prohlédnout a navíc Gynopevaryl jde napsat na recept. Já za něj rozhodně tolik nedoplácela. Ale už tomu budou víc než tři roky…
hofka píše:
Já použila Canesten. Ono je toho na mykózy spoustu.
ten se v těhu nesmí! ![]()
Z webu canesten.cz - Mohu používat Canesten® GYN 1 den v těhotenství?
Hormonální změny v průběhu těhotenství zvyšují riziko vzniku vaginálních infekcí. V tomto období je nezbytné zahájit léčbu neprodleně. Přestože je Canesten GYN 1 den určen pro samoléčbu, doporučuje se zejména v 1. trimestru těhotenství před zahájením léčby navštívit lékaře. Vaginální tablety doporučujeme zavádět bez aplikátoru, abyste vyloučili riziko poškození plodu nebo ochranných plodových obalů. Canesten GYN 1 den sám o sobě je v těhotenství pro plod i ženu bezpečný a díky jednorázové aplikaci vyloučíte opakovaný vstup do pochvy.
Mysulatko píše:hofka píše:ten se v těhu nesmí!
hofka píše:
Z webu canesten.cz - Mohu používat Canesten® GYN 1 den v těhotenství?Hormonální změny v průběhu těhotenství zvyšují riziko vzniku vaginálních infekcí. V tomto období je nezbytné zahájit léčbu neprodleně. Přestože je Canesten GYN 1 den určen pro samoléčbu, doporučuje se zejména v 1. trimestru těhotenství před zahájením léčby navštívit lékaře. Vaginální tablety doporučujeme zavádět bez aplikátoru, abyste vyloučili riziko poškození plodu nebo ochranných plodových obalů. Canesten GYN 1 den sám o sobě je v těhotenství pro plod i ženu bezpečný a díky jednorázové aplikaci vyloučíte opakovaný vstup do pochvy.
caneste gyn a canesten krém je uplne neco jiného;) příště to napiš rovonou že si měla canesten gyn;)))) a já nebudu za vola
on je totiž i canesten krém, který je i na mykozu nohou, tím se mimo těhotenství potírají zevní malé a velké stydké pysky a tím pádem méně svědí
Měla jsem Canesten 1 i krém .. ten jsem teda nějak nestudovala.
Mysulatko píše:hofka píše:caneste gyn a canesten krém je uplne neco jiného;) příště to napiš rovonou že si měla canesten gyn;)))) a já nebudu za vola
Z webu canesten.cz - Mohu používat Canesten® GYN 1 den v těhotenství?Hormonální změny v průběhu těhotenství zvyšují riziko vzniku vaginálních infekcí. V tomto období je nezbytné zahájit léčbu neprodleně. Přestože je Canesten GYN 1 den určen pro samoléčbu, doporučuje se zejména v 1. trimestru těhotenství před zahájením léčby navštívit lékaře. Vaginální tablety doporučujeme zavádět bez aplikátoru, abyste vyloučili riziko poškození plodu nebo ochranných plodových obalů. Canesten GYN 1 den sám o sobě je v těhotenství pro plod i ženu bezpečný a díky jednorázové aplikaci vyloučíte opakovaný vstup do pochvy.
a ten ti taky dal/a doktor/ka? já s eho zeptala, jestli to můžu namazat a on že je canesten absolutne nevhodný at používám globule a mažu jogurtem
je fakt že po canestenu je pipka vysušená hrozně
no kvasinky by neměly být
V příbalovým letáku u krému - http://www.as-lekarna.cz/…0128299.html se píše, že je vhodný pro těhotné.
Mysulatko píše:
a ten ti taky dal/a doktor/ka? já s eho zeptala, jestli to můžu namazat a on že je canesten absolutne nevhodný at používám globule a mažu jogurtemje fakt že po canestenu je pipka vysušená hrozně
no kvasinky by neměly být
Nejen doktor, v lékárně taky.
Mysulatko píše:
nejhorší je že každej doktor řekne neco jineho