Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny maminky, budoucí maminky a snažilky
Chtěla bych se Vás zeptat, jaké máte zkušenosti s těhotenstvím hned po vysazení HA. Potkali mě totiž nepříliš pozitivní zprávy. S manželem jsme vždycky plánovali miminko, ale až tak kolem 25 roku (předtím ještě pocestovat a tak
) jenomže teď, ve 21 letech mi doktor oznámil, že procházím něčím jako je předrakovinový stav děložního čípku a obává se, že přijdu poměrně mladá o děložní čípek a přinejhorším i o celou dělohu. Zatím naštěstí rakovina není v „činnosti“ takže operace není nutná (prý i částečná amputace děložního čípku může zapříčinit potratům), ale prý mám cca 2 roky na to otěhotnět a porodit. Přijde mi to jako poměrně krátká doba. Ale co, zázemí máme, tak jsem dodlábla platíčko HA, odmenstuovala a šup na věc
Většina známých mě straší tím, že po 5ti letém užívání HA otěhotním nejdříve za rok, ale naději neztrácím. Teď už má MS 9 dní zpoždění, ale na posledních 3 testech je jen velice slabý duch (skoro až neviditelný) a na tom posledním je ještě k tomu uplně nejslabší. Takže už moc nedoufám v to, že by se zadařilo hned napoprvé. Počkáme co přijde a kdyžtak se budeme snažit dál. A jak jste na tom vy? Jak dlouho Vám trvalo otěhotnět po vysazení HA? Děkuji za příspěvky ![]()
Ahojky, tak předem držím palce ať vše dobře dopadne a žádná ta rakovina není
![]()
já brala antiko taky asi 5 let a po vysazení mi trvalo 4 měsíce než jsem otěhotnělana testu jsem měla taky jen ducha a ejhle už máme miminko u sebe. moc držím palce a myslim že to na těhu vypadá, uvidíš
![]()
Děkuji za podporu. Mě spíš právě nejde do hlavy to, že už je to 9 dní od očekávané MS a že by bylo v moči tak málo hcg že by to nebylo skoro vidět?
uvidíme. Teď jsem se objednávala na pátek na krev tak ta snad poví víc. maximálně dostanu provokačku a jedeme dál
Jen je zvláštní jak se všechno mění. Tak před dvěma měsíci mě touha po miminku v tomhle věku ani nenapadla a teď se oba dva nemůžeme dočkat. Bláznivý
a btw k miminku gratuluji
vypadáte moc spokojeně ![]()
Příspěvek upraven 22.06.11 v 13:00
já za 5měsíců a brala jsem antiko asi 7let a otěhotnět můžeš klidně hned po vysazení, šance je sice malá ale je ![]()
Držím palce, aby to těhu bylo ![]()
Známí tě straší zbytečně, může to nějakou dobu trvat, ale nemusí. Je to hodně indivudiální, jako vlastně všechno
Ale máš velkou šanci ![]()
U mě - syn se zadařil po tříletém užívání HA, ihned po vysazení, ani první MS jsem nedostala. Dr. mi pak říkal, že právě v tuhle dobu je mnohem vyšší pravděpodobnost otěhotnění než jindy.
Po porodu jsem brala HA 2 roky, před časem sem ji vysadila a hned se nezadařilo.
Já budu šťastná když to bude aspoň během 6ti měsíců. Všichni kolem čekali poměrně dlouho, ale zase třeba moje mamina mi říkala, že u ní stačilo zaklepat trenkama a bylo to.
Ségruš je prý hned měsíc po vysazení tak doufám že jsem po ní ![]()
Ahoj Michel, já brala HA 13 let a otěhotněla jsem 2 měsíc po vysazení
Každé tělo je jiné,ale koho znám tak po vysazení přišel do jiného stavu do 6 měsíců po vysazení
Takže ti moc držím palce,aby to vyšlo co nejdříve
Děláš si test z ranní moči a jaký druh testu používáš???
Michela já brala HA 10 let, na začátku května jsem vysadila a už jsem těhotná
Naopak mi všichni říkali, že je to nejlepší doba na otěhotnění, že je tělo zmatené, že nedostane svou dávku hormonů a tak to jde rychle.
Jééé, tak to mě docela uklidňuje.
Koukám že jsem v životě obklopená samými pesimisty
Dělám z ranní. Jednou jsem zkoušela i odpoledne. První jsem dělala gravitest12 - 2. den po vynechání a byl pidimalinkatý růžový duch, potom mamatest10 - 6. den po vynechání a to tam byla krásně růžová, ale strašně slabá čárka (jako nitka) a dnes 9. den po vynechání opět mamatest10 a je tam sice normálně tlustá čárka, ale nejslabší ze všech tří. Je fakt viditelná jen na pořádným světle tak i přemýšlím jestli to není spíš blud. A fotit se taky nechtějí ![]()
Ahoj já jsem napoprvé otěhotněla po Antikoncepci hned druhý měsíc-bylo mi 21let a pak ve 23letech jsem otěhotněla za 6měsíců,takže je to individuální.Tak hodně štěstí,ale třeba už těhotná jsi,když tam máš ducha.
Tak si kup nějaký dražší test-ty bývají jasnější. Já jsem si taky hned po té, co jsem uviděla dvě čárky na mamatestu koupila clearblue a ten by měl být na 99% spolehlivý.
Jo o tom clearblue jsem slyšela že je výborný. Jenže u nás v lékárně ho nemají a do města se dostanu až v pátek a to jdu na krev. Ta je doufám spolehlivá ![]()
A jinak Liszane gratuluji k těhotenství. Já jsem vysadila 16.května tak uvidíme, ale koukám že to může mít hodně rychlý spád. tak hlavně ať vše probíhá jak má ![]()
Ahojky
Držím ti pěsti at vše dobře dopadne.Já po vysazení HA otěhotněla poprvé po dvou měsících a ted po dalším vysazení se snažíme už přes rok
.
Ahoj Michelo, drzim pesticky,aby vam to vyslo a uz jste ted byli „tri“… ja brala HA 8 let a po vysazeni mi dokotr rekl, ze mi nezraji vajicka a ze to bude boj… a ejhle - hned prvni pokus, ktery jsme s manzelem provedli vysel! tzn. otehotneli jsme okamzite! takze kdyz me doktor v ordinaci „strasil“ a ja pak doma plakala jak slzave udoli - uz jsme byli tehotni! takze hlavu vzhuru a hlavne na to moc nemyslete… zajedte na dovcu a treba dovezete mimi odtud - teda pokud uz nejsi tehotna… ak hodne stesti a dej vedet!