Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky a těhulky,
chtěla bych se zeptat na Váš názor a zkušenost s cestování v těhu do Chorvatska. Jeli bychom ve 23. týdnu těhotenství,což je podle mě ještě zvládnutelné. Cestovat budeme vlastním autem.
Určitě bych konzultovala se svým gynekologem.
Pokud nemáš nějaké rizik. těhu, tak bych se nebála a jela ![]()
ahoj, já zrušila dovolenou v bulharsku, neletěla bych letadlem, natož tolik hodin v autě, ale je spousta těch ,co lítají nebo jezdí, takže rozhodnutí je jen na tobě ![]()
Já jsem byla něco kolem 20. týdne v Chorvatsku autem.
Vše bylo v pohodě, je to fakt individuální rozhodnutí ![]()
já jsem se právě vrátila letecky ze Španělska (19.tt) a pokud nemáš stejně jako já žádné problémy, nebála bych se toho … příští rok si s půlročním mimčem moře asi neužijeme ![]()
No právě, do dvou let bych s mimčem asi raději moc necestovala. Proto bych toho chtěla ještě letos využít. Navíc úplně cítím, jak mi moře,večerní procházky a poflakování udělá mooooc dobře. Zatím v těhu žádné problémy, takže asi váhat nebudeme.
užij-te si!!!
xsime07 píše:
No právě, do dvou let bych s mimčem asi raději moc necestovala. Proto bych toho chtěla ještě letos využít. Navíc úplně cítím, jak mi moře,večerní procházky a poflakování udělá mooooc dobře. Zatím v těhu žádné problémy, takže asi váhat nebudeme.
Taky váhám, nejradši bych vyrazila, ale dělá mi starosti ta cesta a pak vedro, ale zatím mi teplo špatně nedělá, tak se to snad nezvrtne:o)Jinak znám taky spoustu lidí, který lítají a cestují dokud to jde:o)
Tak já bych těhotná nejela, ale za to jsme byli s malým u moře, když mu bylo necelých osm měsíců. Takže záleží na tom, jak to cítíš sama..
Můj doktor není žádná cíťa, vždycky říká, že těhotenství není nemoc, ale když jsem nadhodila cestu do chorvatska ve 22. tt autem, řekl: „v žádném případě“. Jedině prý vlakem, v letadle jsou prý zase nějaké vlny, atd. V autě jde o ty otřesy.
za druhé pojišťovna sice pojistí těhotnou do 24. tt, ale ve smlouvě je mnoho vyjímek popsaných na několik stran pidipísmem, tzn. že plnění v případě nějakého ošetření by asi nebyla žádná sranda.. a rozhodně by Ti pojišťovna nedala nic zadarmo..
Já se celé těhotenství nešetřím, ale do tohoto bych nešla.
Misa
Zítra jdeme na UT, tak uvidím, co na to doktor. Ale popravdě, zatím se mi té dovolené moc vzdát nechce
Pořád si říkám, že takhle cestuje tolik těhulek. No uvidíme..
Já byla v 5.měsíci těhotenství na dovolené na Djerbě a dobrý ![]()
Ahoj, já jsem ve 28. týdnu, moc ráda bych taky ještě vyrazila k moři, ale riskovat to nebudu. Náhoda je blbec a nerada bych si to celý život vyčítala, jenom kvůli tomu, že jsem potřebovala být na dovolené. Navíc to zdravotnictví v Chorvatsku je docela úděsné, takže ani náhodou. Jinak my jezdili s malým na dovolenou od jeho jednoho roku a musím říct, že to byli nejlepší dovolené, takže příští rok si to určitě vynahradím ![]()
Ahoj, tak já sem se v neděli vrátila ze slovinska z Portorože cca 5 km od chorvatských hranic (ani ne) Když jsme jeli tak jsem byla v 23tt a celou cestu tam jsem odřídila. Trvala 10 hodin, původně měla trvat 7, byli hrozné zácpi (doporučení - vyjet tak aby ste cca v 6 ráno už byli v chorvatsku na místě)
Doktorovi jsem nic neřikala, cítila jsem se dobře. S pojištěním na cestu také nebyl problém stálo mě na 10 dní 300,–… a každý den jsme s manželem nachodili několik km a všechno v pořádku
Klidně jeď ![]()