Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Holky
čekám miminko a jsem v 16.týdnu.Vím,že na nakupování kočárku a těch velkých věcí je času dost,ale napadlo mně,že bych pomaličku začala skladovat něaké neutrální věcičky na mimi.pomalu začíná léto
a termín porodu mám na prosinec a zimní věcičky jsou tedka v akcích.
v zimě zase budou předražené a jelikož jsem druhorodička přemýšlím už ekonomicky
jen nevím jestli to není fakt brzy i když prvotrimestriální screening dopadl na
od kdy jste začaly vy?? mooc by mě to zajímalo díkec… ![]()
Mě se do toho nechtělo, nerada nakupuji, tak jsem to všechno sfoukla ve 32-34tt.
já začala s oblečkama po velkým UTZ ve 20.tt, kdy nám jistě řekli pohlaví.. kočárek, postýlku atd. jsme kupovali až cca okolo 30.tt.. Ale jinak klidně začni, proč si neudělat radost, že..
![]()
aha to je dobré no .Ja už po obchodech chodím nakupuji totiž sezóní věci pro dcerku,tak mi lezou pod ruce ty dupačky a bodyčka za poloviční ceny
je to lákavé,ale nechci přehánět ![]()
Já jsem začala po ukončení I. trimestru a každý měsíc jsem postupně něco nakoupila - čekám první mimčo, takže to byla celá výbava a takhle to finančně nebylo až tolik znát jako kdybych kupovala všechno najednou
hmm asi pomalinku začnu ty drobnustky neutrálních barev.Třeba u první dcerky jsme dlouho nevěděli co to bude tak měla taky všecko bíle,žluté,béžové
dík je to povzbuzující nechci si připadat jak hysterka ještě to není ani vidět ![]()
jj taky si myslím že pak ta peněženka zeje prázdnotou míň.I když manžel by to nepoznal ani kdyby to nakoupil naráz sám
ale díky těm slevičkám mužu uspořit trolinku pro tu mladší nebo pro sebe ![]()
Tak pokud nejsi pověrčivá, tak je jedno, kdy začínáš. Spíš bych řekla, že je dobré, když se to dá dozložit. Je to větší pohoda a můžeš kouknout na víc věcí a tak.
U nás se nic nesmí kupovat co nejdéle, protože mám pověrčivou maminku. Takže já to vidím tak na září nebo začátek října, protože čekáme v listopadu a hodně věcí budu dědit…
Shromažďovala jsem průběžně od 3D UTZ, kde jsme viděli zřetelně pohlaví. ![]()
Já jsem začala právě v tom 16tt s neutrálníma oblečkama
…a po velkým UTZ ve 22tt, kdy už jsme měli potvrzeného chlapečka, jsem to nakupování oblečení zkonkretizovala i na modrou
„Velké“ věci jsme kupovali kolem 30tt…
Já začala po 16tt. Také jsem prvorodička a musím postupně z každé výplaty něco a ono jsem zjistila, že těch výplat do listopadu už moc nebude… ![]()
Já jsem začala po výsledcíh z plodovky, takže cca po 20tt. Ale už jsem se nemohla dočkat
![]()
myslim ze je to skoro jedno… pokud to mate kam dat, kidne zacni, navic s malym pupkem se ti bude nakupovat lip nez s velkym…
Ja vubec nevim, kdy jsem nakupovala, my vetsinu veci dostali a shromazdovali jsme asi od 30 t. Nejake mensi drobnosti jsem kupovala prubezne, kdyz jsem na neco narazila…
tééda to je příspěvků
super no ja pověrčivá nejsem i když je jasné že člověk nikdy neví. kočárek jsem u první dcerky kupovala těsně před porodem tedka asi koupím dříve asi o měsíc dříve.i když bude zima a nic se nestane když se koupí třeba po porodu ![]()
ale ty věcičky mě lákaj prostě si je pomalu nashromáždím a nechám v tašce třeba u kámošky a kdyby náhodou jedná se mi jen o ty maličké věcičky ne na 6ti měs.mimino ![]()
a je faj když vidím,že nejsem jediná kterou to bere když to v obchodě vidí i když má do pateho měsíce ještě týden a něco
jo a byla jsem na tom nepovinném screeningu v 13tt.a bylo to zajímavé hlavně ta pravděpodobnost na ty vrovzené nebo vývojové vady.z krve a snímků z ultz.poč.prog.vyhodnotí jaká ta pravděpodobnost je vyšlo mi že 22 300:1 na vrozené a 7 200:1 na vyvojové
takže nulová prpdb. stálo to 750,–