Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
před pár dny jsem tady psala dotaz ohledně velmi častého problému s tvrdnutím břicha. Teď v pátek jsem byla na kontrole a doktorka mi předepsala lék gynipral. V sobotu se to ale dost horšilo a břicho bylo stále tvrdé. Tak jsme vyrazili na pohotovost a nakonec si mě nechali v nemocnici. Dnes ráno mi řekli, že mám dráždivou dělohu, že nemám žádný zánět a že mám jít domů. (jednání v nemocnici bylo dost hrozné!). V pátek jsem si pro jistotu odnesla sama od sebe moč do laboratoře na rozbor. Dnes jsem volala na výsledky a řekli mi, že mám zánět v moči a že pokud jsem těhotná, mám si co nejdříve zajít ke své doktorce pro léky. Doktorka je tam dnes až odpoledne, tak tam hned ve dvě hodiny zavolám a doufám, že mě vezmou. Měla jste některá z Vás v těhotenství zánět močového měchýře? Nemám naprosto žádné promlémy a tu moč jsem si nechala zkontrolovat sama od sebe. Měl zánět nějaký negativní vliv na miminko? Moc Vám děkuji za odpověď.
Ahoj, zánět močového měchýře jsem měla v těhotenství několikrát. Důležité je hlavně přeléčit, takže se domluv s MUDr., ať tě hned vezmou a budeš mít klid
Zánět samotný negativní vliv na miminko nemá, jen se prostě musí přeléčit, aby nepřešel v zánět ledvin a pod.
ahoj. Tak já měla zánět močáku..Neměla jsem žádné problémy a tudíž jsem to ani nevěděla a tak se mi to rozjelo až na zánět ledvin.. Na to bych taky nepřišla, kdyby jsem ve 34 neměla kontrakce a musela do špitálu… Tam jsem dala moč do zkumavky a pak mě i cévkovali, protože nevěřili, co tam mám všechno za svinstvo (bakterie atd..) dostala jsem léky na sklidnění dělohy, ta byla podrážděná od zánětu, potom antibiotika, poležela jsem si tam týden klid na lůžku a už je vše v pořádku..
nechápu jednání v nemocnici??Brali ti moč a nic si tam neměla a o pár dní dýl už jo?? Uvidíš, co ti řekne tvá doktorka.. Není to nic hrozného, ale musí se to léčit.. jinak negativní vliv na miminko to nemělo..Je jasný, že antibiotika pro něj nejsou moc dobrá, ale zánět se jinak nevyléčí…
V nemocnici mi kvůli kvůli tvrdnutí břicha nasadili kapačky Magnesia, vzali mi krev a udělali výtěr z pochvy. Moč mi tam nekontrolovali, tu jsem si teď v pátek nechávala kontrolovat sama, abych měla jistotu, že jsem v pořádku. Dnes ráno byla vizita a taková mladá doktorka mi řekla, že na předčasný porod to nevypadá a že žádný zánět nemám a mám jít domů. Docela mě to překvapilo, čekala jsem, že ty kapačky budu dostávat třeba pár dní, aby se zastavilo nebo zmírnilo to tvrdnutí. Když jsem dnes přijela domů, volala jsem do té laboratoře, kde mi řekli, že už jsou hotové výsledky té moči, že si pro to mám přijet a že je tam zánět. Vůbec netuším, jak dlouho to mám, protože nemám žádné problémy. Jsem teď ve 23. týdnu.
To je divné, že ti nebrali moč..blbci..
Z krve by zánět taky měli poznat, ale záleží na tom, co dělali za odběry.
No zajdi k tvé doktorce, vše jí řekni, ukaž výsledky a uvidíš, co ti poví.. Každopádně to musí nějak zaléčit, samo se to nevyléčí, naopak. A bříško ti tvrdne pořád? Magnézko bereš normálně v tabletkách?
Ale neboj bude to OK ![]()
Taky jsem mela zanet mocoveho mechyre, nebo alespon nabeh. Pila jsem urologicky brusinkovy caj, brusinkovy nektar a byla jsem v teple s ledvinama a s nozkama
, za par dni to bylo ok. Za MUDr urcite dojdi, jak uz tu fragola psala, pokud je tam zanet musi se prelecit a na miminko to negat. vliv nema. A MUDr bych rekla, jak se k tobe v nemocnici zachovali ![]()
Břicho mi tvrdne pořád. Dokonce doktorka ráno to při té vizitě viděla. Byla jsem u Apolináře a docela mě mrzí ten jejich přístup. Byla jsem tam už dvakrát s krvácením na pohotovosti (vnoci) a vždycky mi sestřička vynadala, proč jsem nešla ke své doktorce a chodím na pohotovost. Ale ěžko jsem mohla jít ke své doktorce, když jsem krvácet začala v noci. Ach jo. Když mě dnes pouštěli domů, tak mi řekli, že mám brát 8 tablet magnesia a večer dvě tablety utrogestanu. Tak jsem zvědavá, co mi dnes řekne moje doktorka.
Ahoj nastávající maminko,
já zánět močového měchýře prodělala rovnou dvakrát nejprve v 10 tt a pak v 13 tt (i když urolog mi řekl, že mi ten první můj gyndr špatně přeléčil, ale kdoví). Dostala jsem pokaždé antibiotika a ulevilo se mi. Nejhorší bylo, že jsem taky neměla žádné potíže jen mě bolela stydká kost! Nakonec jsem jela taky na pohotovost a zkontrolovali mi moč. Teď i když je vše asi v pořádku se pořád bojím, aby se mi to nevrátilo:-(! Taky píj brusinkovou 90% šťávu s dužiou, kterou si zředíš do 3 litrů vody… čistí močový měchýř od bakterií a vyplavuje je z těla ven! Já to dělám i teď jako prevenci! Uvidíš, že to přeléčíš a vše bude v pořádku. Říka se, že neléčený zánět je horší než antibiotika… navíc doktor by ti nedal nic, co by miminku ublížilo… tak radši ani nečti příbalový leták… ať nemáš nervy! ![]()
167Lucka167 píše:
V nemocnici mi kvůli kvůli tvrdnutí břicha nasadili kapačky Magnesia, vzali mi krev a udělali výtěr z pochvy. Moč mi tam nekontrolovali, tu jsem si teď v pátek nechávala kontrolovat sama, abych měla jistotu, že jsem v pořádku. Dnes ráno byla vizita a taková mladá doktorka mi řekla, že na předčasný porod to nevypadá a že žádný zánět nemám a mám jít domů. Docela mě to překvapilo, čekala jsem, že ty kapačky budu dostávat třeba pár dní, aby se zastavilo nebo zmírnilo to tvrdnutí. Když jsem dnes přijela domů, volala jsem do té laboratoře, kde mi řekli, že už jsou hotové výsledky té moči, že si pro to mám přijet a že je tam zánět. Vůbec netuším, jak dlouho to mám, protože nemám žádné problémy. Jsem teď ve 23. týdnu.
V tehu se bakteriim dari. Navic jsem se docetla, ze pokud je v tele infekce je mozne , ze zacne tvrdnout brisko, ze je to s tim spojene. To jsou teda hnupi v te nemocnici. Zanet ledvin neni zadna prca
No, to je teda přístup…
to nechápu!
Změnila bych nemocnici a to okamžitě…
to tvrdnutí..myslim, že je bříško podrážděné tím zánětem. Tvá doktorka to určitě zaléčí… pak napiš jak ti to dopadlo ![]()
Moc Vám děkuji za rady. Čekáme první miminko a mám strach, abych něco nezanedbala. Také proto jsem si sama odnesla moč do té laboratoře. Doufám, že do nemocnice se dostanu znovu až 21. října
a že do konce těhotenství už bude klid. Jo, a ještě mi v té nemocnici řekli, že pro mě nemají léky, takže přítel mi jel domů pro utrogestan a magnesium
To mi přijde fakt divné, aby u Apolináře neměli pro pacientku utrogetsan…
Já jsem ze Znojma a na pohotovosti jsem byla jednou právě se zánětem močového měchýře… strašně hezky se tam o mě postarali… paní doktorka byla úžasná, dokonce mi bylo líto, že není má gynekoložka! Musím říct, že na to jak je Znojmo malé je personál perfektní (i sestřičky). Úplně mě překvapuje, že se k tobě takhle chovali u Apolináře… já myslela, že to je jedna z nejlepších porodnic u nás? A to, že neměli léky? To už nechápu vůbec… ![]()
Prosim?? Tak to už je moc, tak to bych vážně změnila nemocnici
![]()
Mě dali léky i po poropuštění domu, anych se nemusela nikam tahat! Zlaté Hořovice!!!
Tak pak písni a držíme palce ![]()
Právě že jsme na tu pohotovost vyrazili do jiné nemocnice - do Podolí (nechtěli jsme už zažít, že dostanu od sestřičky, která zrovna slouží na pohotovosti, vynadáno, že tam chodím). V Podolí mě vyšetřili a poslali mě k Apolináři, že prý mě nemůžou hospitalizovat, když jsem registrována k porodu u Apolináře. A v tom Podolí to bylo naprosto skvělé - milá doktorka, dokonce mě tam chtěla nechat, ale primář prý rozhodl, že mám jet tam, kde jsem registrovaná. Když jsme dojeli k Apolináři, tak mě sestřička (tentokrát tam byla milá sestřička) poslala na jiné oddělení - že prý už jsem „velká těhotná“ a že mě mají přijmout na vyšetření o patro výš na porodním sále, že tam mají lepší ultrazvuk. Takže jsme tam zazvonili a když jsem řekla, že jsem ve 23. týdnu, tak mě poslali zase dolů, že prý k nim se chodí až v pozdějším těhotenství. Takže jsme šli znovu dolů, kde se sestřička začala rozčilovat, že nás poslali dolů - když už patřím nahoru. To už přítel začínal být naštvaný, takže jsem ho musela kroti, aby jim tam nevynadal. Takže jsem dole čekali na doktora - který mě nakonec stejně odvedl nahoru na ultrazvuk na porodní sál. Bylo to jako u blbců.
167Lucka167 píše:
Ahoj maminky,
před pár dny jsem tady psala dotaz ohledně velmi častého problému s tvrdnutím břicha. Teď v pátek jsem byla na kontrole a doktorka mi předepsala lék gynipral. V sobotu se to ale dost horšilo a břicho bylo stále tvrdé. Tak jsme vyrazili na pohotovost a nakonec si mě nechali v nemocnici. Dnes ráno mi řekli, že mám dráždivou dělohu, že nemám žádný zánět a že mám jít domů. (jednání v nemocnici bylo dost hrozné!). V pátek jsem si pro jistotu odnesla sama od sebe moč do laboratoře na rozbor. Dnes jsem volala na výsledky a řekli mi, že mám zánět v moči a že pokud jsem těhotná, mám si co nejdříve zajít ke své doktorce pro léky. Doktorka je tam dnes až odpoledne, tak tam hned ve dvě hodiny zavolám a doufám, že mě vezmou. Měla jste některá z Vás v těhotenství zánět močového měchýře? Nemám naprosto žádné promlémy a tu moč jsem si nechala zkontrolovat sama od sebe. Měl zánět nějaký negativní vliv na miminko? Moc Vám děkuji za odpověď.
Ahojky tak já teda trpím na záněty moč.cest dost často. V těhu jsem žádné problémy neměla a doktorka mi na něj dvakrát přišla při běžné kontrole moči. Je to ale dost nebezpečná věc, když se nepřeléčí antibiotiky. Může to vyvolat předčasný porod. Já nakonec porodila ve 33tt a tohle je jedna z možných příčin…(na konkrétní důvod mého před.porodu se nepřišlo)