Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky. Jsem v 17 týdnu a mám na břiše pihu. Jak roste bříško tak se zvětšuje a vylézá i piha. Chci se zeptat, jak je to s vyříznutím v těhu? Díky moc. ![]()
V těhotenství ti dle mého žádnej doktor nic takovýho dělat nebude. V těhotenství se dělají jen fakt nutný věci jinak nic…
já mám různé pihy na břichu, jak se zvětšovalo, zvětšily se, některé narostly i nové, myslím, že odstraňování není dobrý nápad, přeci jen je to řez do kůže (infekce apod.) Nyní jsem před porodem a zvládla jsem to i s pihama a znaménkama na břiše:).
Tak to jsem moc ráda… Já se právě bojím toho aby nebyl nějaký problém až bude bříško větší… ![]()
Chtěla jsem odstranit mateřské znaménko na krku a v dekoltu a byla jsem v 7tt a D. mě poslala pryč se slovy: „Přijďte až přestanete kojit“
takže asi tak ![]()
Já jsem si nechala oddělat znamínko na noze, počkali jsme do 12. týdne a pak ok - ono by to šlo udělat, ale jak břicho roste, tak se obávám, že by se to nezhojilo a to by nemělo cenu…
Evickita píše:
Chtěla jsem odstranit mateřské znaménko na krku a v dekoltu a byla jsem v 7tt a D. mě poslala pryč se slovy: „Přijďte až přestanete kojit“takže asi tak
taky tak ![]()
Taky mě napadlo že se bude jizva po vyříznutí špatně hojit když bude bříško růst… Snad to ta piha vydrží a pak se třeba vrátí do původního stavu. ![]()
Tak já jsem v 19tt a jdu v pátek na odstranění třech a z toho jedna z břicha. Dělají mi to v nemocnici v Motole a jelikož je to jen s lokálním umrtvením, tak v tom nevidí absolutně problém. Prý lepší než čekat další rok co se z toho vyklube.