Kolapsový stav

852
19.6.11 11:45

kolapsový stav

Ahoj holky, jsem docela vystrašená…nějak mi začalo být divně, takový stav na omdlení, motá se mi hlava, špatně dýchá, mám dost rychlý tep a takové ztěžklé ruce a nohy, s tlakem se neléčím…stává se Vám to také Vy, co jste už „více“ těhotné? Jsem 34. týden…taky mi přijde, že malej sebou pořádně mele…bohužel jsem sama doma a tak jsem trochu vyděšená…omluvám se za hysterickou diskuzi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
433
19.6.11 11:51

vegisko,raději jeď do nemocnice může to být jen počasím a nebo to také může být (nechci strašit) preklamsie a s tím si nemůžeš zahrávat.Já si myslím že raději 3× zbytečně jet než jednou něco zanedbat!
Drž se a pak dej určitě vědět.Ale neboj všechno bude v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.6.11 11:51

Urcite si lehni, dej se do klidu, pij vlazbe tekutiny, otevri okno a dychej cerstvy vzduch… taky mi nekdy byvalo tezko, zamotala se hlava, jakobych chtela zvracet… ale vzdycky to preslo!
Pokud by se to nezlepsilo a bylo mi porad zle, asi bych skakla k doktorovi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
19.6.11 11:52

Vegi v jakémkoliv případě, kdy bych měla sebemenší pochyby bych jela.
Fakt raději 10× zbytečně…

• Citovat
  • Upravit
Eos
8497
19.6.11 11:52

Ahoj, já to mívám teď v těhu z nízkého tlaku (před těhu normální). Doktorka mi na to žádné léky nedala, nic se v těhu nesmí, ale doporučila kafe nebo zelený čaj. Hlavně si lehni a dej nohy nahoru. Můžeš vyzkoušet i ležení na levém boku. Mělo by to tak do půl hodiny až hodiny přejít. Hlavně žádné prudké pohyby, vstávej hodně pomalu a dneska se šetři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
19.6.11 11:53

tak pokud nemáš možnost si tlak někde změřit, nebo zajet do nemocnice pro kontrolu, zkus: lehnout a nohy do zvýšené polohy, rozhodně hodně tekutin (tak 3 l denně) a najez se, pokud můžeš a nedělá se ti zle. Venku je blbé počasí. Já na kolapsy trpím normálně i když nejsem těhotná, někdy to dotáhnu a seknu sebou :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.6.11 11:54

Zulvisek ma pravdu… kdyby se to nezlepsilo treba max do pul hodinky, jela bych… ale samozrejme to nic byt nemusi!!! Kdyz to je ale jen z tehu, zmizi to pri odpocinku a uklidneni organismu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
19.6.11 11:54

Měřila sis tlak?
Jinak bych se taky nechala vyšetřit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
19.6.11 11:56

Ahoj,
já bych to viděla na náhlý pokles tlaku. Tak jak psali holky, lehni si, hodně tekutin, čerstvý vzduch a zhluboka dýchej. Kdyby se to nelepšilo, klidně si zavolej rychlou a nech se odvézt do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
19.6.11 12:01

jsem sama doma a auto nemám…tlak jsem si měřila a je tak nějak normál, jen ten tep jsem měla i kolem 120…je teda pravda, že já hodně lítám, měla jsem teď dva dny záhul a dneska se dost změnilo počasí…snad to bude on, díky za Vaše reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.6.11 12:09

Lehni si a uvidis jak ti bude :-) ale kdyz zavolas 155 a bylo ti zle, poslou sanitu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
19.6.11 12:23

Tep je hrozně vysoký..Zavolej nějak do nemocnice, na gynekologii. Nevím ale, jestli v neděli odpoledne bude k dispozici lékař, který by Ti poradil. Myslím ale, že by Ti měla poradit i sestra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
19.6.11 12:26

měla sjem to taky, bylo to tlakem
chce to kafe a kofeinový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.6.11 12:32

Jasně, opdočívej, hodně tekutin, dostatek čerstvého vzduchu. Zalheni a vem si nějakou pěknou knížku, a nebo si pusť za půl hodiny pohádku v rádiu :-) Mělo by to (snad) přejít …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
19.6.11 15:41

Mě tenhle stav přepadá když to přeženu s aktivitou, najednou mi dojde energie, prostě mi tělo dává najevo, ať lehnu :lol: Poprvé mě to dost vyděsilo, ale odpočinek to spolehlivě vyřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí