Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jasně, opdočívej, hodně tekutin, dostatek čerstvého vzduchu. Zalheni a vem si nějakou pěknou knížku, a nebo si pusť za půl hodiny pohádku v rádiu
Mělo by to (snad) přejít …
Mě tenhle stav přepadá když to přeženu s aktivitou, najednou mi dojde energie, prostě mi tělo dává najevo, ať lehnu
Poprvé mě to dost vyděsilo, ale odpočinek to spolehlivě vyřešil.
Ahoj, já měla tep kolem 110 a na EKG mi řekli že to je normálni ve vysokém stupni těhu. Ale pokud se to nezlepší tak pro jistotu zavolej na pohotovost at víš že je vše OK ![]()
už je to holky lepší, normálně ten tep mívám kolem 90, což jsem fakt připisovala těhu…dneska je takovej divnej den…pes je taky nějakej přešlej a manžel jak bysmet ![]()
Ahoj, taky jsem to mívala. Stačí si lehnout, pospat… škoda, že si nemůžeš dát frťana. ![]()
ahoj ** vegiska** stavy které popisuješ jsem měla dost často kolem toho 25tt až do nedávna 37tt bylo mi zle, na omldlení, srdce mi bušilo, oteklé prsty a tento stav jsem měla i několikrát za den
Hrůza. Vždy mi pomohlo se pořádně prodýchat, hezky pomalu nádech do břicha a pak zaplnit plíce ( nosem), pak vydechnout ústy. No a kafe, něco sladkého a hlavně odpočinek
Snad to přejde - držím palce
Holky, prave se mi stalo nasledujici: stojim, najednou zatmeni pred ocima, mdloby, jako bych o sobe nevedela, ale stala jsem normalne na nohou a asi za 5 vterin byla v pohode. Jen me ted trosku boli hlava.. Je to tlak?
![]()
@monrom ja ted tehotna nejsem. Jsem 2 roky po porodu. Ale stav hnusnej. Fuj.
No jo, lidi umi byt pekne lhostejni. ![]()
Mela jsem podobne po 3tydenni chripce kdysi davno. Jela jsem na ko k dr, cekala na zastavce a najednou tma, neumim odhadnout cas, ale byla jsem schopna nastoupit do busu a za chvili jsem videla. Kdyz mi za pul hodky dr meril tlak, tak byl 90/60 a to uz jsem byla vcelku v pohode. Takze hadam, ze v zatmeni byl hoooodne nizko.
@Halamka a mam to nejak resit? Nebo se s tim naucit pracovat? Myslim tim - pit, dat si neco k jidlu, nohy nahoru..? Ja s tlakem nikdy problemy nemela.. ![]()
@monrom nene, vubec nic. Jen toto. A teda po porodu silene bolesti zad. I to muze mit vliv. Ale kazdy den se snazim cvicit, trochu to polevuje. Ale tohle me silene vydesilo. Obcas me i pichne u srdce a to mam hned myslenky na nejhorsi, ze je to urcite infarkt.. Nicmene mam zdravku, vim, ze infarkt to neni, takze s tim umim pracovat a nepodlehnu panice. ![]()
Me radili hodne ciste vody, zatnout pesti a dr i /ale nemam to rikat/ malyho panaka.
Jinak mi zveda spolehlive tlak manzel.
Trpim na nej i dneska.
Taky na to trpim. Berou se na to nejake leky?
Příspěvek upraven 19.05.17 v 18:21
@Halamka
manzel me pobavil
S pritelem to mam podobne. Panaka jsem nezkousela, ale pro priste si to poznacim.. ![]()