Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky. Potřebovala bch poradit. V diskuzích jsem odpověď nenašla. Na zahrádce máme maliník..Mám otrhat listy a zalít je horkou vodou?popřípadě jaké množství? Nebo je nechat usušit a je vůbec vhodný?? Jsem 38tt, tak jsem chtěla zkusit jeho účinky
Děkuji
Jeho přípravu nevím.. Ale jestli ti pomůže?
Jako já si myslím, že je to jen o té autosugenci - Jo, piju maliník, budu mít hladší porod.. ale je to blbost podle mě.. zatím jsem nikoho komu by fakt pomohl nepoznala.. Takže spíš je to opravdu jen o tom dobrém pocitu, že aspoň něco děláš
![]()
Tak nemám představy, že se napiju a porodím..spíš jak píšeš, pocit, že alespoň něco dělám… ![]()
Ale hlavně mě zajímalo, jestli se dají použít listy z normálního malinovníku, nebo se to kupuje v lékarně. Abych si neudělala nějakej odvar a neposr…se ![]()
To ti neporadím.. netuším.. ale já jsem koupila v bylinkářství Oxalis jeden pytlík za 14,–
Ještě mi tedy i doma zbyl.. tak si ho piju jen tak ![]()
Jiiriinka1 píše:
Tak nemám představy, že se napiju a porodím..spíš jak píšeš, pocit, že alespoň něco dělám…
Ale hlavně mě zajímalo, jestli se dají použít listy z normálního malinovníku, nebo se to kupuje v lékarně. Abych si neudělala nějakej odvar a neposr…se
no tak přinejhorším se po…
nic horšího by se stát nemělo ![]()
Ahoj, prý je účinější lesní maliník…asi se fakt nedají čekat zázraky, ale taky to není jen pověra, je to bylina…a tak jako účinkují syntetickéb léky, účinkuje i tohle, i když třeba u každého jinak, co se týče intenzity…jinak se má pít od 35 týdne, dva šálky denně a ještě také užívat pupalkový olej…taky se na to chystám, ale musím se dokopat vyvalit se jako sud nahoru u našich do lesa
možná porodím raz dva díky tomu
![]()
vegiska píše:
Ahoj, prý je účinější lesní maliník…asi se fakt nedají čekat zázraky, ale taky to není jen pověra, je to bylina…a tak jako účinkují syntetickéb léky, účinkuje i tohle, i když třeba u každého jinak, co se týče intenzity…jinak se má pít od 35 týdne, dva šálky denně a ještě také užívat pupalkový olej…taky se na to chystám, ale musím se dokopat vyvalit se jako sud nahoru u našich do lesamožná porodím raz dva díky tomu
![]()
![]()
![]()
Les máme nad barákem, tak se tam taky skočim mrknout..No skočim silné slovo
Jinak děkuju
Ahoj, stačí zahradní maliník, lze ho horkou vodou přelít i čerstvý, nemusíte čekat, až uschne
. Je naprosto bezpečný, když ho budete pít tak třikrát denně, nemůže se nic nepříjemného stát. Spíš zvlhčuje sliznice, než by působil projímavě. Připravuje porodní cesty na transport miminka a po porodu může jemně upravit problémy se stolicí.
Přeju lehký porod a klidná a spokojená miminka ![]()
já jsem pila maliník a v porodnici jsem strávila 5 hodin… moje kolegyně z práce udělala to samé a dneska porodila po 2,5 hodinách v porodnici… pily jsme normálně porcovaný čaj z lékárny… ale ještě jsme to kombinovaly s úžíváním homeopatik ARNIKA MONTANA… třeba je to náhoda, ale jestli budu ještě někdy rodit, tak to do sebe rozhodně zase pohrnu ![]()
Pěstovaný maliník obsahuje téměř shodné látky jako ten lesní, ale jejich množství se mění během vegetační sezóny a i během dne. Maximum účinných látek má v sobě během kvetení a nejlépe hned po východu slunce. Během dne, když probíhá fotosyntéza, jsou účinné látky v listech jakoby „opotřebované“, během noci se zase doplňují.