Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.Tak sem tu opět a mám takovu prosbu ,spíš nevím co si mám o tom myslet.Jako každá maminka se těši na svýho potomka a to i ja a neskutečně moc..Termin mám až za dlouho to je 4.8.2011 ja se už nemůžu na mího drobka dočkat..
už bych ho chtěla mít u sebe a cítit ho ,mazlit se sním a tak..No ale to čekani to je něco..Už si i někdy řikam abych už porodila ,ale vím, že je jěšte čas..
Zítra jedeme na kontrolu , tak jsem zvědavá co mi řekne mudr..Minulej měsíc jsem bila na ultr a vše je v pořádku ,pri malej je už dávno otočenej dole hlavičkou na poslední kontrole važil 1230g a to jsem bila ve 30týdni.Tak uvidíme co zítra..Já jsem se Vás jenom chtěla zeptat ,každej mi řika, že mám břiško už hodně dole, a ja poslední době cítim takovej silnej tlak jako v deloze,jako kdyby jsem mněla pohl,styk za den asi tak 10krát
i pri čurani cítim takovej tlak..Břicho mi sem tam tvrde a malej je moc živej ,tak jěstli se už něco nechystá a tak..Ráda bych porodila aspoň konce červenca nechci přenášet..Na posledním vyšetřeni mi mudr jěšte napsala na knižce DS tipu 1 .Tak nevím co to znamená.Tak pohlaďte břiška a pozdravuji Vás a předem děkuji za odpovět.. :_)
Ahojky:-) Já mám termín za 15 dní a ten tlak o kterém mluvíš mám poslední 2-3 týdny, občas mám pocit že se ani nepostavím a nedojdu si na záchud…ALe neboj se je to normální, tělo a porodní cesty se pomalu připravují na porod. Tím tě nechci vystrašit, buď v klidu:-)Je to hodně individuální, a pokud se neotevíráš tak buď v pohodě:-)
Je to ale nepříjemné, ikdyž jdu jen nakoupit tak prostě cítím tlak na celou pánev a stydkou kost.
A to že už bys to chtěla mít za sebou?:- to asi každá, nebo aspo ň já ano:-) ten poslední měsíc je pro mě nejdelší…
Tak přeji ¨klidnou hlavu a pohodový porod:-)
Ahojda..No krása..Co bych já za to dala kdyby jsem mněla stejny termín jak Ty..Tak určo se těšíš,ale ty posledný dva týdni jsou pro Těbe také dlouhy co?
Ale neboj to Ti už uteče..Jen nesmíš na co moc myslet..Přesne já mám někdy takové pocity, že někdy nemohu ani vstát a nedojdu na toaletu..Ach jo ..Jěšte měsíc a půl..To je jak věčnost..Tak jěšte chvíli si uživej těhulkovaní a pak budu už jenom starosti,ale krásny starosti..A držim palce ať vše dobře dopadně..:-)
a prečo si tak nedočkavá?
Buď rada, že je miminko ešte v tebe, užiješ si ho ešte dosť a budeš spomínať na časy, keď si mala čas sama pre seba… ![]()
ahoj, naprosto chápu že jsi nedočkavá, to já taky
termín mám 24.7, ale tajně doufám, že porodím v 38 týdnu
mne bolí snad už úplně všechno, od kloubů na prstech po kotníky ![]()
Ahoj to je pravda,ale kdo by se netešil na vytoužený dítko
![]()
Ahoj tak to máš za pár..
A já chvíli po Tobě..Tak snát vše dobře dopadne a přeji pohodovej porod ![]()
Ahoj! Já mám termín 3.8. a nemůžu se dočkat úplně stejně!
Párkrát už se mi to taky stalo, ale dr. říkal, že je všechno v pořádku a že je to ke konci těhu už normální. V pondělí jdu na další kontrolu tak uvidíme jak se nám daří
Jinak mi jsme ve 31.tt měli 1600g a dr. co mi uz dělala říkala, že mi prcek odpovídá spíš 30.tt. Tak nechápu kolik si myslí, že by měl mít
![]()
Ahoj ..tak máš stejny termín jak já..První termín sem dostala 2.8.A na posledy jak sme tam bili mi vypočitala na 4.8.Jekoliž seš ve 31.týdnu , tak podle mně ma tvůj drobeček pěknu váhu.Ja jedu na kontrolu už zítra ,tak jsem zvědavá kolik jsme přibrali..A jak se nám vůbec vede..:-)Ach jo, to je jěšte dlouha doba co?Ale snát nám to uteče..:-) a co vybavička máš už vše nachystaný? Já už jo..
Elis@beth Grey píše:
Ahoj! Já mám termín 3.8. a nemůžu se dočkat úplně stejně!Párkrát už se mi to taky stalo, ale dr. říkal, že je všechno v pořádku a že je to ke konci těhu už normální. V pondělí jdu na další kontrolu tak uvidíme jak se nám daří
Jinak mi jsme ve 31.tt měli 1600g a dr. co mi uz dělala říkala, že mi prcek odpovídá spíš 30.tt. Tak nechápu kolik si myslí, že by měl mít
![]()
tak nám v 32 tt na utz řekli, že váží 1578g a že je to průměr
tak ja nevim no ![]()
No holky nejspíš jsem tehdy narazila na nějakou zvláštní doktorku, protože mi přišlo, že bych pak porodila slona
Jinak výbavičku už tak nějak mám, jen s tím pokojíčkem ještě čekám
i když bych nejraději už letěla do obchodu ale jsme v dokončovacím procesu co se bydlení týče tak si pro hajandu dojedem v červenci. Kočárek jsme koupili už v květnu hihi
![]()
Evča29 píše:
Ahoj ..tak máš stejny termín jak já..První termín sem dostala 2.8.A na posledy jak sme tam bili mi vypočitala na 4.8.Jekoliž seš ve 31.týdnu , tak podle mně ma tvůj drobeček pěknu váhu.Ja jedu na kontrolu už zítra ,tak jsem zvědavá kolik jsme přibrali..A jak se nám vůbec vede..:-)Ach jo, to je jěšte dlouha doba co?Ale snát nám to uteče..:-) a co vybavička máš už vše nachystaný? Já už jo..
Tak to je hezký
Jéé to Ti závidím! Já se těším na každou kontrolu jak blázen
občas mi přijde, že už mi malinko ,,hrabe"
Utíká to všechno strašně pomalu! Jsem zvědavá, jestli přijde chvilka, kdy si naopak řeknu, že bych byla raději ještě těhule
![]()
Ahoj maminky, já se také nemůžu dočkat. Jedna maminka zde psala, že si mimča ještě užijeme dost, ať užíváme klidu, ale když je to první miminko, tak to je holt něco jiného než, když už doma jednoho sviště někdo má.
Ten tlak na stydkou kost a celkově takový nepříjemný pocit také mívám už od 30. týdne. Dneska začínám 35. týden.
Elis 1 píše:
Ahoj maminky, já se také nemůžu dočkat. Jedna maminka zde psala, že si mimča ještě užijeme dost, ať užíváme klidu, ale když je to první miminko, tak to je holt něco jiného než, když už doma jednoho sviště někdo má.
Ten tlak na stydkou kost a celkově takový nepříjemný pocit také mívám už od 30. týdne. Dneska začínám 35. týden.
to som bola ja
a písala som to ako prvomatka, židne iné deti nemám
zanedlho pochopíš, o čom som písala, ale samozrejme, že som rada, že tu malá s nami je, je to najkrajšie, čo ma v živote stretlo ![]()
silvik.sk píše:Elis 1 píše:to som bola ja
Ten tlak na stydkou kost a celkově takový nepříjemný pocit také mívám už od 30. týdne. Dneska začínám 35. týden.a písala som to ako prvomatka, židne iné deti nemám
zanedlho pochopíš, o čom som písala, ale samozrejme, že som rada, že tu malá s nami je, je to najkrajšie, čo ma v živote stretlo
Naprosty suhlas, ja som porodila 34+0, mala som spustu problemov kvoli tomu, ze maly bol nedonoseny. Som strasne zavidela matkam na sestonedeli, ktore mali svoje mimco u seba, nas bol v inkubatore. A to bol iba zaciatok ![]()