Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky…mojí sestry přítel je vojákem z povolání a jezdí na mise a z jedné si také dovezl chlamidie…a to je doktorka upozornovala ,že nesmí přít ségra do jiného stavu,že je to nebezpečné. Až se to vše přeléčí antibiot.tak bude vše ok.Ale chce to chvíli čas.
Ale nevím,jak to chodí,když už těhotná jsi dýl. Na toto ti odpoví pouze tvůj dr.gynekolog. ![]()
Zdravím ![]()
Tak mě i mému partnerovi byly chlamýdie pneumonie zjištěny před tím, než jsem otěhotněla. Nijak se to neřešilo, ani ATB jsme nedostali. Bylo mi řečeno, že tělo už si s tím nějak poradí i v těhotenství. ATB jsou stejně na chlamýdie krátká. Mají tendenci se vracet a jediný způsob jak se jich úplně zbavit je asi roční ATB ,,kůra´´. Přesně to popsal v nějaké knize doktor, který se tím zabývá.
Než jsem otěhotněla, ani jsem se nějak nestreovala, nedělalo mi to žádné problémy, ale jak jsem otěhotně, začala jsem číst katastrofy ( že to může způsobit potrat, záněty očí u novorozenců apod. )
Nicméně, pokud máš již chlamýdie dlouho ( to se pozná z krve jestli si se nakazila teď, nebo už dávno ) tak bych si s tím zase takové starosti nedělala. Jak jsem psala, já jsem s tím otěhotněla a na metříku vidíš výsledek
Malá se narodila zdravá, já měla bezproblémové těhotenství.
Asi jsem ti neodpověděla přímo na tvou otázku, ale aspoň něco…
Přeji ať je vše ok!
Myšan a Niky ![]()
chlymdie jsou VELMI opakuji VELMI těžce léčitelné
doktoři na ně skoro testy nedělají a nezabývají se jimi, jelikož je neumí léčit a dost je podceňují
já je měla společně s borelkou rok..ani po 10 ATB jsem nebyla negativní, v těle již zůstavají napořád, ale negativní jsem byla po roce
můžete je chytnout i na wc - ty trachomatis, pneumo kdekoliv mezi lidmi
způsobují velké problémy!!!!! někdo je má a celý život mu nic neudělají, někdo je má a má velké problémy, viz. já - obrovské bolesti a oslabená imunita
nenechte se doktorama odbít, bojovala jsem s tím rok!!!
jsou velmi nebezpečné!
Ahojky léčím se na pohlavní chlamydie.. jsem v prvním trimestru má někdo zkušenost s přelecenim? V těhotenství?
Ahojky, jsem konecne tehu po odebradni vejcovodu a zamlklemu tehu…
Ted jsem byla v utery na kontrole druhe jsem 9+1 dnes. Srdicko vse dobre.
Cca 4m zpet jsem prisla po preventivce s pozitivnimi chlamydiemi… takze antibiotika… pritel si tez zasel jenze testy jen z moci a ne ster, a byl negativni takze se to dal neresilo.
No a dnes mi volala z gyndy ze ted v tehu opet pozitivni… takze i doktorka rekla ze by se nedivila ze pritel mel falesne vysledky z moci…me teda napise pry antibio ve 12tt pritele opet poslu…
No ale jestli s tim nejaka mate zkusenosti popripade jak to dopadlo a jestli se mam bat? Diky ![]()
@Koblizek18 píše: Více
Moč není pro detekci chlamydií zcela vhodný materiál. Doporučuji výtěr z uretry a detekci chlamydií pomocí PCR.
@Havlova taky mam 100 chuti do te nemocnice zavolat jelikoz to zadupali oni…
Má někdo zkušenost s chlamydiemi v těhotenství?? Příteli byl zjištěn pozitivní test. Já jdu na testy příští týden a končím 1. trimestr. Podle všeho je to snadno léčitelné antibiotiky po 1.trimestru, horší by bylo, kdyby se na to nepřišlo. Ale i tak mám obavy..