Ultrazvukové vyšetření

172
23.6.11 13:38

ultrazvukové vyšetření

Ahojky dneska jsem byla na ultrazvukovém vyšetření v 30tt. Ale p.doktor si není jistý v jakém týdnu jsem. BPD 85 34+1, HC 33+2, AC 31+2, FL 31+5 rozumíte tomu někdo?
Byl z toho takový rozpačitý, ale říkal, že by to mělo být snad vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
23.6.11 13:42
huhlajda píše:
Ahojky dneska jsem byla na ultrazvukovém vyšetření v 30tt. Ale p.doktor si není jistý v jakém týdnu jsem. BPD 85 34+1, HC 33+2, AC 31+2, FL 31+5 rozumíte tomu někdo?
Byl z toho takový rozpačitý, ale říkal, že by to mělo být snad vše v pořádku.

To v jakém týdnu těhotenství jseš se určuje podle poslední mentruace případně doupravuje podle UZ v prvém trimestru. Pak už je to dané a nic se nemění. Jen se srovnává, zda velikost plodu odpovídá týdnuu těhotenství. tvé mimčo je zjevně větší.
BPD je průměr hlavičky, HC je obvod, AC obvod hrudníku a FL délka stehení kosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.6.11 13:46

biparietální průměr (BPD)- mereni telicka. HC - obvod hlavicky - muze mit treba mensi hlavicku , AC - obvod briska, FL je delka stehenni kosti.

Ja si myslim, ze by se to melo vyprumerovat. Jinak ja mam zatim tydenni rozdil v tomto a zatim se doktor nepozastavil. Miminko bud ev poradku, jen si myslim, ze jde o to, ze +- 3 tydny je dost ohledne prenaseni, aby se nevyvolavalo zbytecne brzo, na druhou stranu, abys neprenasela dyl a nezkazila se ti plodova voda. Bude ti delat jeste UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.6.11 13:48

Jak rika Alpka, nejdulezitejsi je prvotrim. screening, podle toho by se mel MUDr ridit. Ale podle posledni MS bych se moc neridila, jedine, ze vis , kdy jsi presne otehotnela.
Kdyby se ridili MUDri podle me posledni MS tak mi malou vyvolaji o 3 tydny driv, zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
23.6.11 13:50

jj určitě bude. Můj gynekolog má ultrazvuk v ordinaci, ale maminky posílá do nemocnice na výkonnější a modernější ultrazvuk, tam jsem byla dneska. A ke svému gynekologovi jdu až v příští pátek, tak uvidím co na to poví on. Mě spíš malinko rozhodilo, že p.doktor dneska nad tím měřením tak dumal a přeměřoval to několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.6.11 14:27

Mozna jen premyslel :mrgreen: . Navic si ja osobne myslim, ze UTZ neni na 100% presny. Muze to i ujet, a jake mereni ti souhlasi s prvotrim. screeningem ? Pak uz roste jinak hlavicka, nozky , moje dcera mela velkou hlavicku napr a kratsi nozky, ted mimi co cekam ma dlouhy nozky , hlavicku akorat.
Uvidis v patek co ti rekne MUDr, radeji se na vse zeptej, ale verim, ze to bude vse OK. Neboj ;). Schvalne kouknu jak to mam ja ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.6.11 14:31

Kdyz to napisu laicky : Tak steh. kost ma 20 tt+4, brisko 21+6 tt, hlavicku 20+2 tt. Sice tam neni rozdil 3 tydnu, ale tydenni. Hold bude mit velky brisko, malinkou hlavicku a delsi nozky :). A doktor rekl, z evse je perfektni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí