Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky dneska jsem byla na ultrazvukovém vyšetření v 30tt. Ale p.doktor si není jistý v jakém týdnu jsem. BPD 85 34+1, HC 33+2, AC 31+2, FL 31+5 rozumíte tomu někdo?
Byl z toho takový rozpačitý, ale říkal, že by to mělo být snad vše v pořádku.
huhlajda píše:
Ahojky dneska jsem byla na ultrazvukovém vyšetření v 30tt. Ale p.doktor si není jistý v jakém týdnu jsem. BPD 85 34+1, HC 33+2, AC 31+2, FL 31+5 rozumíte tomu někdo?
Byl z toho takový rozpačitý, ale říkal, že by to mělo být snad vše v pořádku.
To v jakém týdnu těhotenství jseš se určuje podle poslední mentruace případně doupravuje podle UZ v prvém trimestru. Pak už je to dané a nic se nemění. Jen se srovnává, zda velikost plodu odpovídá týdnuu těhotenství. tvé mimčo je zjevně větší.
BPD je průměr hlavičky, HC je obvod, AC obvod hrudníku a FL délka stehení kosti.
biparietální průměr (BPD)- mereni telicka. HC - obvod hlavicky - muze mit treba mensi hlavicku , AC - obvod briska, FL je delka stehenni kosti.
Ja si myslim, ze by se to melo vyprumerovat. Jinak ja mam zatim tydenni rozdil v tomto a zatim se doktor nepozastavil. Miminko bud ev poradku, jen si myslim, ze jde o to, ze +- 3 tydny je dost ohledne prenaseni, aby se nevyvolavalo zbytecne brzo, na druhou stranu, abys neprenasela dyl a nezkazila se ti plodova voda. Bude ti delat jeste UTZ?
Jak rika Alpka, nejdulezitejsi je prvotrim. screening, podle toho by se mel MUDr ridit. Ale podle posledni MS bych se moc neridila, jedine, ze vis , kdy jsi presne otehotnela.
Kdyby se ridili MUDri podle me posledni MS tak mi malou vyvolaji o 3 tydny driv, zbytecne.
jj určitě bude. Můj gynekolog má ultrazvuk v ordinaci, ale maminky posílá do nemocnice na výkonnější a modernější ultrazvuk, tam jsem byla dneska. A ke svému gynekologovi jdu až v příští pátek, tak uvidím co na to poví on. Mě spíš malinko rozhodilo, že p.doktor dneska nad tím měřením tak dumal a přeměřoval to několikrát.
Mozna jen premyslel
. Navic si ja osobne myslim, ze UTZ neni na 100% presny. Muze to i ujet, a jake mereni ti souhlasi s prvotrim. screeningem ? Pak uz roste jinak hlavicka, nozky , moje dcera mela velkou hlavicku napr a kratsi nozky, ted mimi co cekam ma dlouhy nozky , hlavicku akorat.
Uvidis v patek co ti rekne MUDr, radeji se na vse zeptej, ale verim, ze to bude vse OK. Neboj
. Schvalne kouknu jak to mam ja ted.
Kdyz to napisu laicky : Tak steh. kost ma 20 tt+4, brisko 21+6 tt, hlavicku 20+2 tt. Sice tam neni rozdil 3 tydnu, ale tydenni. Hold bude mit velky brisko, malinkou hlavicku a delsi nozky
. A doktor rekl, z evse je perfektni ![]()