Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já mám bříško taky do špičky a všichni mi odhadují kluka a dle ultrazvuku mame mít holčičku-co to bude se dozvím až se narodí, ale věřím spíš tomu ultrazvuku
a nakupuju růžovou
Adaška píše:
Ahoj maminy,chtěla jsem se zeptat, nevíte někdo jak je to s těma babkovskýma řečma, že když je bříško do špičky, že je to kluk? Na ultrazvuku mi paní doktorka řekla 4× holčičku, ale pokaždý tvrdila, že to není moc vidět… Jsem teď 35tt a snad úplně všichni mi řikají, že mám bříško do špičky, že to bude kluk. Já vím, že je nejdůležitější, aby mímo bylo zdravý atd… Ale kluka už doma mám a strašně bych si tu holčičku přála.
Ahojky Adaško..neboj,ono to jsou opravdu jen „babské rady“…znám spooooustu amminek,které měly bříško do špičky a nakonec měly holčičku..a zaroven i dost maminek,ktere mely krasne kualte brisko,ktere vyopadalo opravdu jako kulaty melounek a byl to kluk.A pokud už ti mudra řekla 4× holčičku,tak snad to bdue holčička,moc ti to přeji,aby vám "vyšla " holčička,když už chlapečka máte !! zaroven preji pohodovy konec tehu a co nejpohodeovejsi porod bez komplikaci ! ![]()
Ahojky tak já v prvním těhu taky měla bříško do špičky a všichni říkali, že to bude stopro chlapeček a vylezla krásná holčička. A teď mám bříško spíš kulaté a rozteklé a bude to kluk. Takže na t vůbec nedej. Naše malá nám taky na utz nechtěla ukázat jestli je holčička nebo chlapeček a teď u malého to bylo jasné už ve 20tt ![]()
Rozhodně je utz spolehlivější než babské rady - obzvlášť když to řekli 4×. Kolegyně má taky špicu jak blázen a čeká holčičku … takže na tvar břicha bych se rozhodně nepoléhala ![]()
Ale třeba bude překvapení ![]()
Adaška píše:
Ahoj maminy,chtěla jsem se zeptat, nevíte někdo jak je to s těma babkovskýma řečma, že když je bříško do špičky, že je to kluk? Na ultrazvuku mi paní doktorka řekla 4× holčičku, ale pokaždý tvrdila, že to není moc vidět… Jsem teď 35tt a snad úplně všichni mi řikají, že mám bříško do špičky, že to bude kluk. Já vím, že je nejdůležitější, aby mímo bylo zdravý atd… Ale kluka už doma mám a strašně bych si tu holčičku přála.
Mi teda přijdou naprosto všechna břicha oblá a nikoli špičatá ![]()
Ale věřila bych spíš ultrazvuku=)
Jsou to jen povídačky, určitě tomu nevěř. Jinak já bříško do špičky a kluk. ![]()
Tak já měla bříško pokaždý stejný a 2× to byl kluk a napotřetí holčička
A jediný rozdíl byl právě na UTZ- u kluků to bylo vidět hodně brzy a dobře, u holčičky mi vždycky říkali, že to není pořádně vidět, takže jistí si nejsou, ale že asi to bude holčička!!!
Držím palce!
ahojky já měla teda typickou špičku a mám kluka, ale nemyslím, si, že je to jediný faktor. Já měla možná bříško takový proto, že jsem přibírala pouze do něj a nikam jinam, takže se to někde projevit muselo ![]()
holky neupínejte se na to
jak si správně napsal ajsou to babský povídačky… 4× poro holku je dobry skore..my to mame 3:0 pro holku a břicho mám taky špičatý
Segra měla 2×břicho do špičky a 2× měla holku. Já hezky kulaté a byl to kluk. Je to jeden z nesmyslů, co se říká. Ale je větší šance, že se trefíš do pohlaví, než když vsadíš sportku. Je to 50na50
![]()
Ahoj maminy,
chtěla jsem se zeptat, nevíte někdo jak je to s těma babkovskýma řečma, že když je bříško do špičky, že je to kluk? Na ultrazvuku mi paní doktorka řekla 4× holčičku, ale pokaždý tvrdila, že to není moc vidět… Jsem teď 35tt a snad úplně všichni mi řikají, že mám bříško do špičky, že to bude kluk. Já vím, že je nejdůležitější, aby mímo bylo zdravý atd… Ale kluka už doma mám a strašně bych si tu holčičku přála.