Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Patkenzi píše:
@Snowoman příjmení by bylo po mě což je italské a pravé se mi také libi ze význam Milagros je zázrak …
Tak pak je to ok. ![]()
Pokud máte cizokrajné příjmení tak proč ne, rozhodně se to bude hodit líp než třeba Božena ![]()
Telenovela
. Jméno se mi nelíbí, jestli žijete v Česku tak ne.
Pokud žijete v ČR, asi bych k italskému příjmení nedávala vyloženě cizokrajné, v Čechách neznámé/nepoužívané jméno - podle jména by vypadala jako cizinka.
Dala bych nějaké mezinárodní, ale v ČR běžně užívané jméno - Monika, Karolina, Kristina, Emma atd.
Ale jinak jméno Milagros se mi líbí, asi i ve spojitosti s oblíbenou telenovelou ![]()
Není to na české poměry uplně líbivý jméno no. Pokud neplánujete žít jinde, raději bych do toho už kvuli dítěti, nešla
Jako jméno je to krásné… Ale já si prostě vybavila tu telenovelu.
![]()
@Patkenzi píše:Pokud je přítel Španěl, tak proč ne. Ale jestli jste oba Češi, tak radši ne. Dala bych radší Lunu k tvojemu italsky znějícímu příjmení.
Ahoj maminky, co si myslíte o jménu Milagros??? Vím že je neobvykle a zvláštní ale libi se mi![]()
ps: příjmení nebude české …Příspěvek upraven 04.07.21 v 21:10
@Krista 1 píše:
Kassandra, Esmeralda.. Takové ty telenovelské jména hodně dávali Romové jednu dobu.. Za mě ne
Kassandra je i trojská princezna a věštkyně. Esmeralda je zasejc cikánka ze Zvoníka Matky Boží.
Také jsem u dětí vždy chtěla méně běžné jméno, ale ne zase takové, které by bylo běžné jen v jednom státě. Má spolužačka si musela po svatbě změnit i křestní jméno, protože se jí nelíbilo indické, které jí vybrala maminka. Až vyroste může tu být i tato varianta, že si ho změní a co je u nás bohužel exotické, to hloupé děti nutí vymýšlet posměšky.. Přítel chtěl synovi dat jméno oblíbené postavy ze hry, rodina mu to musela vymluvit
, ale asi to bude čím dál běžnější..
@Patkenzi píše:
Ahoj maminky, co si myslíte o jménu Milagros??? Vím že je neobvykle a zvláštní ale libi se mi![]()
ps: příjmení nebude české …Příspěvek upraven 04.07.21 v 21:10
Hrůza
@Sedmnactnulajedna píše:
A jak to budete vyslovovat? ve španělštině to má přízvuk uprostřed a to „gr“ se vyslovuje taky specificky. navíc je to teda množné číslo, zázraky, což v ČR sice skoro nikdo nebude vědět, ale stejně…
„gr“ se vyslovuje úplně normálně…