Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je vidět, že to dítě nemáte rádi a to se ještě ani nenarodilo ![]()
@alejandra píše:
„gr“ se vyslovuje úplně normálně…
tak asi nejsi můj přítel z Madridu, který „normálně“ nevyslovuje prakticky nic a je na to náležitě pyšný ![]()
@alejandra píše:
„gr“ se vyslovuje úplně normálně…
fakt? já když byla ve Španělsku, tak „gr“ vyslovovali tak, jakoby chrčeli - nedá se to napsat, ale bylo to takové „divoké“
Bude to Mili… Jako moje spolužačka Milada… Neni to špatné, záleží na příjmení, a taky se jednou vdá, tak jestli zijete v CR, bude to třeba pak úsměvné… Ja jsem v tomhle konzerva, nedala bych to, ale proč te vlastně zajímá cizí nazor? Vase dítě, jeho jmeno. ![]()
@stinga píše:
fakt? já když byla ve Španělsku, tak „gr“ vyslovovali tak, jakoby chrčeli - nedá se to napsat, ale bylo to takové „divoké“
Ne, „gr“ se vyslovuje uplne normalne. Mozna jste si to spletli s „ge“ a „gi“ vyslovuje se jako [che] a [chi] 🤷♂️
@Sedmnactnulajedna píše:
tak asi nejsi můj přítel z Madridu, který „normálně“ nevyslovuje prakticky nic a je na to náležitě pyšný
Tak je fakt, ze muj manzel je z Katalanska, tam se to proste vyslovuje normalne jako „gr“ a na studiich jsme se to ucili vyslovovat normalne. Mozna to ma pritel z nejakeho madridskeho dialektu. Vsak madridane ani nevyslovi ve slove Madrid „d“ na konci, ale „z“ ![]()
Mně se moc nelíbí. ![]()
Na mně moc cizokrajné ![]()
Na druhou stranu v cizině jo, ale tady u nás? Moc exotické.
Jestli se vám jméno líbí, tak ho dejte, a že se nelíbí ostatním vás nemusí zajímat, jediné, co je důležité je, že se líbí vám, okolím se nezabívejte. ![]()
A vůbec cizím lidem není nic do toho, co se vám líbí, ne? ![]()
Pěkný večer ![]()